Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@a12 píše:
Ne, tady porad nekdo musi slovickarit a delat chytryho
To je stejny jako s materskou, vsichni maj zazity ze jsou tri roky na matersky, malokdo v beznym hovoru treba s kamaradkou rekne mam se dobre, uzivam si rodicovskou dovolenou.. No tak proste taky chlapi plati alimenty
Ona ji i mezi lidmi vžitá: výpověď dohodou. Jinak alimenty mně nevadí, jako podivné mi přišlo, že si má zakladatel promluvit o výživném a alimentech a to v době, kdy soud o výživném na dítě již rozhodl. Nebylo by otevření této otázky (stejně jako svěření do péče) spíše nevhodné?
@Lublrn píše:
Ona ji i mezi lidmi vžitá: výpověď dohodou. Jinak alimenty mně nevadí, jako podivné mi přišlo, že si má zakladatel promluvit o výživném a alimentech a to v době, kdy soud o výživném na dítě již rozhodl. Nebylo by otevření této otázky (stejně jako svěření do péče) spíše nevhodné?
No on zatim zakladatel jeste ani neodpovedel na otazky kdo zadal o urceni otcovstvi, za jakych okolnosti atd. Tak tezko soudit co a je neni vhodny.. Kdyby zadal on a nabizel ji vic penez, tak by to urcite bylo ok, ne? ![]()
@Lublrn ano, přesně tak jsem to myslela. Výživné na dítě a výživné pro neprovdanou matku, do věku 2 let dítěte. Plus ještě by se měl nějak zpětně podílet na nákladech na těhotenství a porod a vybavicku.
Tak pokud už bylo dítě svěřeno do výhradní péče matky, neřešila bych, nic jiného stejně v jejich situaci nepřichází teď v úvahu. Ovšem v rámci svěření do péče se obvykle řeší i výživné a styk s dítětem. Takže toto bude potřeba asi ještě pořešit. Nevím co všechno už řešeno bylo.
Příspěvek upraven 17.07.18 v 14:53
@Lublrn píše:
A kde čteš že bylo dítě svěřeno do péče a určeny alimenty? Já tam vidím jen že bylo určeno otcovství.
@andelka83 píše:
@Lublrn ano,přesně tak jsem to myslela. Výživné na dítě a výživné pro neprovdanou matku,do věku 2 let dítěte. Plus ještě by ses měl nějak zpětně podílet na nákladech na těhotenství a porod a vybavicku.
Tak pokud už bylo dítě svěřeno do výhradní péče matky, neřešila bych,nic jiného stejně ve vaší situaci nepřichází teď v úvahu. Ovšem v rámci svěření do péče se obvykle řeší i výživné a styk s dítětem. Takže toto bude potřeba asi ještě pořešit.
Při určování otcovství soud řeší ze zákona svěření do péče a výživné, tedy i bez návrhu. Takže toto je již vyřešeno.
@andelka83 píše:
A kde čteš že bylo dítě svěřeno do péče a určeny alimenty? Já tam vidím jen že bylo určeno otcovství.
Prostě soud to řeší ze zákona. Otcovství nelze určovat samostatně (bez svěření do péče a výživného).
@Lublrn píše:
Prostě soud to řeší ze zákona. Otcovství nelze určovat samostatně (bez svěření do péče a výživného).
Už to čtu, máš pravdu. Takže toto zakladatel řešit nemusí. Pouze tedy formu vídání, četnost, navázání vztahu a tyto osobní věci. Formality mají za sebou. O to líp.
Výživné navrhla matka ditete (částka 2000 Kč) a bylo schváleno včera na soude, styk s dítětem se také resil tam, rozešly jsme se v době těhotenství, kvůli její nevěře, také kvůli tomu jsem jí potom dlouhou dobu nevěřil že je syn muj