Jak se stará muž o dítě?

Anonymní
13.7.18 21:49

Jak se stará muž o dítě?

Dobrý den, starají se vaší chlapi o děti? Máte přesně dané činnosti, které prostě dělá on? Přítel se o malou nikdy moc nestaral. Když se narodila nechtěl ji ani pochovat když ji bolelo bříško. Dcerce je 8 měsíců a za tu dobu koupal 5×!! Přebalil 2!! Nekrmil obědem ani jednou. Poprosím ho jestli ji vykoupe, řekne že se mu nechce že zítra. Ok.Tak druhý den mu nachystám vodu, pyžamko, okoupe ji ale namazat a obléct ji musím už já. Mrzí mě to i když ho poprosím neudělá to a hází ksichty. Přitom on dítě chtěl. V noci k malé nikdy nevstal aby udělal UM přitom se budila pouze 1-2× za noc, prostě zlatá. Jako malou ji sám nikdy nevzal do kočárku, musela sem jít i já, prosila sem ho abych mohla uklidit, vyspat se chvíli prostě ne, nebude sám obcházet město s kočárkem. :zed: Ted si s ní hraje tak dvakrát denně na 5 minut, jinak je na dece sama. Omlouvám se za sloh a anonym a zajímalo by mě jak to máte vy??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1818
13.7.18 21:54

My to máme jinak. Manžel koupal, přebaloval a krmil malého od narození. V roce malého jsem šla do práce. Ne denodenne, ale ty dny, co jsem v práci, manžel uvaří, vypere, vyluxuje, postará se o malého ve všech směrech a ještě mě přijedou navštívit do práce na kole :lol: Sám manžel mi po nějaké době, co se začal takhle starat celodenně řekl, že to není žádná dovolená, že to je pěkný zahul a že je rád, že to poznal i z druhé stránky :think: všichni chlapi by si to měli vyzkoušet :* :mavam:

Příspěvek upraven 13.07.18 v 21:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.7.18 21:54

Muj manzel vse umi a zvladne uz od porodnice,ale nedela to bezne.Jelikoz ja nemam potrebu mu deti cpat.Delam tyto veci rada,alespon behem rodicaku jsem to brala jako svou povinnost a radost.Na druhou stranu kdykoli bylo treba,manzel me zastoupil bez reci. Bylo by pod mou uroven mu takto vnucovat cinnosti,ktere by ho mely bavit.Ale vetsina muzu na ta miminka moc neni.jen pockej,az zacne behat a mluvit,treba pak bude nadsenejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plesss
13.7.18 21:55

Ahoj, já mám zlatyho muze, po noční chodí domu ve 2 ráno a jde hned ke klukům (dvojčata) a udělá jim um.
Teď jsem zase těhotná, a není to pro mě jednoduchý, a musím říct že zvládá strašně dobře. Pomáhá uklízet, starat se o kluky, prostě vše. Nemusím se ani prosit. VI co má dělat. A je to jenom něm. Nenutím ho. :oops:

• Citovat
  • Upravit
876
13.7.18 21:55

Ahojky,
Tak manžel od narození hodně pomáhal, jak doma, tak s malou. Pak když jsme se trosku zajeli, tak domácnost zbyla na mě, ostatně jako vždy, ale to je spis moje chyba, jsem puntickar. Co se tyče maly, tak od začátku u všeho asistoval(koupání, prebalovani, doktoři atd) malá měla šílený koliky, vstval i v noci, ráno… maly je teď 13m a dokáže mě plné zastoupit. Každý ráno vstává on, sám od sebe, aby s ni mohl být, než půjde do práce a já se mohla vyspat, ale myslím si, e chlap to v sobě musí mít. Navíc dítě do roka je pro chlapa absolutně nezazivny, což chápu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
13.7.18 21:56
@Anonymní píše:
Dobrý den, starají se vaší chlapi o děti? Máte přesně dané činnosti, které prostě dělá on? Přítel se o malou nikdy moc nestaral. Když se narodila nechtěl ji ani pochovat když ji bolelo bříško. Dcerce je 8 měsíců a za tu dobu koupal 5×!! Přebalil 2!! Nekrmil obědem ani jednou. Poprosím ho jestli ji vykoupe, řekne že se mu nechce že zítra. Ok.Tak druhý den mu nachystám vodu, pyžamko, okoupe ji ale namazat a obléct ji musím už já. Mrzí mě to i když ho poprosím neudělá to a hází ksichty. Přitom on dítě chtěl. V noci k malé nikdy nevstal aby udělal UM přitom se budila pouze 1-2× za noc, prostě zlatá. Jako malou ji sám nikdy nevzal do kočárku, musela sem jít i já, prosila sem ho abych mohla uklidit, vyspat se chvíli prostě ne, nebude sám obcházet město s kočárkem. :zed: Ted si s ní hraje tak dvakrát denně na 5 minut, jinak je na dece sama. Omlouvám se za sloh a anonym a zajímalo by mě jak to máte vy??

No asi nejvíc by mně mrzelo, to že si sní nehraje, že se jí nevěnuje. To bych chtěla, aby výrazně zlepšil a pořád bych ho do toho nutila. Krmení a další péči bych chtěla asi v případě, že bych nemohla já nebo nebyla doma. Někteří chlapi jsou v tomto směru divní, když se dítě narodí najednou dělají, že se jich to netýká. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.18 21:57

Manzel ma narocnou praci na cas a sam moc nenaspi, je pryc 6 dni a pak 2-3 doma a vzdy kdyz byl doma tak od narozeni koupal, choval, uspaval. Vstavl s nim v 5 rano kdyz jsme prokojili xy noci a byli vzhuru s prckem co hodinu abych se dospala. Zvlada krmeni, nakupy s nim a ted uz jsou partaci i na ven, ma 2 roky. Je to proste taky rovnoceny rodic.

Takze uprimne, tak jak to mate vy, to mi prijde šílené. Určitě by se mel zapojit, me to prijde přirozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
13.7.18 21:57
@Anonymní píše:
Dobrý den, starají se vaší chlapi o děti? Máte přesně dané činnosti, které prostě dělá on? Přítel se o malou nikdy moc nestaral. Když se narodila nechtěl ji ani pochovat když ji bolelo bříško. Dcerce je 8 měsíců a za tu dobu koupal 5×!! Přebalil 2!! Nekrmil obědem ani jednou. Poprosím ho jestli ji vykoupe, řekne že se mu nechce že zítra. Ok.Tak druhý den mu nachystám vodu, pyžamko, okoupe ji ale namazat a obléct ji musím už já. Mrzí mě to i když ho poprosím neudělá to a hází ksichty. Přitom on dítě chtěl. V noci k malé nikdy nevstal aby udělal UM přitom se budila pouze 1-2× za noc, prostě zlatá. Jako malou ji sám nikdy nevzal do kočárku, musela sem jít i já, prosila sem ho abych mohla uklidit, vyspat se chvíli prostě ne, nebude sám obcházet město s kočárkem. :zed: Ted si s ní hraje tak dvakrát denně na 5 minut, jinak je na dece sama. Omlouvám se za sloh a anonym a zajímalo by mě jak to máte vy??

Já už si fakt někdy říkám, že některý chlapi jsou pitomý…Nepochopím, proč někdo chce dítě a pak je mu zatěžko cokoliv kolem miminka udělat.
Ten můj taky není zrovna otec roku, ale u koupání asistoval prakticky denně, o víkendu si bral automaticky kočárek na 3hodinovou procházku, při večerních kolikách nosil a nosil…Přebalovat jsem ho nenutila, to na něj bylo moc. V noci jsem nechtěla aby vstával, má náročné zaměstnání a potřeboval se vyspat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.7.18 21:59
@Anonymní píše:

Od začatku se staral. Koupal, přebaloval. Kojila jsem, takže k malému vstávat nemusel. Prvních 14 dní se budil, když jsem krmila, pak už spal jak pařez a ráno se ptal, jestli jsem vůbec kojila :P Ale jinak se postaral. I uklidil nebo uvařil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
13.7.18 21:59

Vykoupe, nakrmí, přebalí, uspí.. Obstará vlastně malýho komplet už od narození

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3074
13.7.18 22:00

Jelikož jsem na rodičáku já a manžel chodí do práce, tak bych ho nenutila dítě oblékat či krmit, navíc dělat UM v noci. Na druhou stranu můj chlap malého koupe rád (mažu a oblékám já) a sem tam ho vezme sám ven. Když byl novorozenec, tak ho i sem tam přebalil. Dnes jen, když nejsem doma. Někteří chlapi nejsou na miminka, třeba si s ním víc vyhraje, až bude chodit a dělat blbosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.7.18 22:01
@ivunak píše:
No asi nejvíc by mně mrzelo, to že si sní nehraje, že se jí nevěnuje. To bych chtěla, aby výrazně zlepšil a pořád bych ho do toho nutila. Krmení a další péči bych chtěla asi v případě, že bych nemohla já nebo nebyla doma. Někteří chlapi jsou v tomto směru divní, když se dítě narodí najednou dělají, že se jich to netýká. :nevim:

Někteří jsou jak nemohoucí - nerozumí tomu plačícimu tvorečkovi a víc si ho užijou, až když „to“ chodí. Ale aby dělal ksichty, že se mu nechce, to je teda přes čáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
13.7.18 22:01

Můj manžel mě učil dceru krmit, koupat, přebalovat, nosit - v době porodu jsem byla necelé 2 měsíce po operaci mozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
13.7.18 22:03

Nic si z toho nedelej, spousta chlapu proste neni z mimin moc odvarenych, i kdyz se na miminko tesi a miluji ho. Jestli je tvuj muz normalni, cestu si k sobe urcite najdou.

My to meli uplne stejne, manzel se na syna moc tesil, ale na peci o miminko se teda moc nepodilel. Treba ho nekolik dni ani nepochoval, nikdy ho nekoupal, neprebalil, nikdy nepripravil mliko, nenakrmil, ze by ho nekdy vzal ven v kocarku, o tom se mi mohlo jen zdat. To udelal opravdu jen jednou :mrgreen: a ze se mu nechce jsem slychala take casto. Hodne a dlouho me to mrzelo, ale moje mama i ostatni kamaradky me uklidnovaly, ze chlapy proste mimina moc neberou. Ale je fakt, ze mi manzel aspon pomohl s uklidem, uvaril.

Ale cim je syn starsi, ted je mu skoro 2 a pul, tim vic si vynucuje pozornosti a tatinek nic nenadela??? ted uz se spolu domluvi, hrajou fotbal, kuti a montujou, delaji kraviny :mrgreen: kdyz jdu jednou za cas ven s kamaradkama nebo proste nejsem doma, dokaze se manzel o syna skele postarat od A do Z, ale musel k tomu postupne dojit sam. My se ted snazime o druhe dite a uz ani necekam, ze by mi manzel s miminem pomahal???

Takze byt tebou, manzela k nicemu nenut, proste to ber, jak to je a neboj, ono to prijde, az mala trochu povyroste, zacne behat a mluvit, tak si proste tatinkovi rekne a cestu si k sobe najdou ;)

Příspěvek upraven 13.07.18 v 22:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.18 22:04

Me taky mimina bůhví jak neberou a rozhodne si to uzivam vic ted, kdyz ma 2 roky, ale to obdobi k tomu proste patri :nevim: neumim si predstavit, ze by syna treba nechoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí