Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky chtěla jsem se zeptat, jaký máte názor na prací prostředky určené pro miminko a v čem perete vy??? Je velký rozdíl prát v přípravcích určených pro miminko nebo co normálně používáte pro sebe?? Nechci nějak uškodit miminku, ráda bych za Vaše názory a rady, děkuji
![]()
Vyráběla jsem si vlastní prací prášek, ty komerční na mě byly všechny hrozně navoněné a nechtěla jsem žádnou zbytečnou chemii. Prala jsem tak první rok, pak už normálně s naším prádlem.
Žádný speciální dětský prostředek jsem nepoužívala, prala jsem společně s ostatním světlým prádlem, ale děti neměly žádné alergie a ekzémy, kdyby jo, tak bych asi zkusila nějaký dětský prostředek.
Koupila jsem 1 prostředek, uz nevím, co to bylo za značku. Po jeho spotrebovani jsem začala prát ve stejném prostředku jako nám, jen dětské jsem prala oddelene. To už bylo kolem 1 roku, jelikož všechno bylo od ovoce, trávy, hlíny, apod.
Lovecká, batole, Persil sensitive…cca dob1,5r pak už v normálním
Miluju Lovelu, hrozně mi voní a peru v ní dceři doteď
Taky Frosch mi hodně voní.
Dcera má citlivou kůži, tak mi to přijde lepší.
Běžným práškem peru jen věci, které jsou hodně špinavé. A bez aviváže.
Používám i pro nás Persil Sensitive a avivaz bud Lenor nebo Cocolino a nikdy žádný problém ![]()
Peru v tulmarínových koulích s mýdlovým oříškem, místo aviváže esenciální olej a spokojenost 100%. Nicméně pro děti jsem prala v mýdlovém slizu a bylo vše ok.
Peru v Lovele. Chtěla jsem přejít na klasický prací prášek, co používám pro naše dospělé prádlo a dcera se mi osypala, už druhý pokus. Takže zůstávám stále u Lovely. Peru bez aviváže, dvakrát máchám, suším v sušičce. @vendys2277
Používala jsem Lovelu, ale vyprala málo fleků. K tomu jsem měla persil senzitiv na oblečení gel a na pleny prášek. Vše jsem dvakrát máchala a v pohodě a to jsem sama atopik.
@vendys2277 peru v Denkmit z DM - sensitive a na obalu je male ditko. Maji gel i prasek. Svagrova v tom prala, kdyz se ji mala po vsem osypala (Lovela, Persil, … Zkousela snad vse
). To z DM neni parfemovane a mala se neosypala vubec
a chci teda zkusit Lovelu ![]()
Já do půl roka prala v Persilu Sensitive gel,ale nevypere žádné fleky. Od půl roka při v Arielu či Persilu,co používám pro nás a dávám sensitive aviváž. Většinou ještě jednou vymáchám v čisté vodě,ale někdy zapomenu
Prala jsem detskem a oddelene asi do 9 mesicu, pak uz to nejak prestalo davat smysl…oddelene i proto, ze jsem prala na 60, to vetsinu nasich veci neperu. Veci na novose jsem poctive machala 2× a s octem, ocet jsem pouzivala delsi dobu, druhe machani me myslim prestalo bavit docela brzy
Avivaz nepouzivam vubec, do prani jeste davam eukalyptovy olej na desinfekci.
Pokud bych neprala ve vyslovene detskem, hledala bych aspon co nejmene parfemovany, to kupuji I normalne, z tech smradu kolikrat boli hlava I me, staci vlezt do prislusneho regalu v obchode…