Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky chtěla jsem se zeptat zda se někdo z vás setkal s těmito pupinky. Malá to má jen na ruce a je to hodně suché a drsné na dotek. Neví někdo co by to mohlo být? Níže dokládám foto. Dekuji za každou radu
Alergicka koprivka. Nejake nove jidlo ci kosmetika? Zda se mi, ze to ma i na brade.
@kacakaca píše:
Alergicka koprivka. Nejake nove jidlo ci kosmetika? Zda se mi, ze to ma i na brade.
Taky mě to napadlo. Ale ta se většinou vyhazuje na břiše, ne?
Nic, reakce na něco…mazala bych Sudokrémem, pokud by to nebylo lepší, můžeš za lékařkou.
@Ice79 píše:
Taky mě to napadlo. Ale ta se většinou vyhazuje na břiše, ne?
Ne. Mimo jidla ci kosmetiky to muze byt reakce na UV zareni, jak tu bylo psano, umisteni by tomu odpovidalo. Za par dni zmizi, chce to jen zjistit, z ceho byla, at se tomu vyhnete pro priste.
@kacakaca píše:
Ne. Mimo jidla ci kosmetiky to muze byt reakce na UV zareni, jak tu bylo psano, umisteni by tomu odpovidalo. Za par dni zmizi, chce to jen zjistit, z ceho byla, at se tomu vyhnete pro priste.
To asi není na mě.
Ano, psala jsem o alergii na slunce, ale ta moc suchá nebývá.
Svědí ji to? Vypadá jako kopřivka klasik - alergie na něco. Mělo by to za pár dní zmizet. Když to do dvou dnů nezmizí, tak upalujte k doktorovi.
Nebýt toho umístění, tak bych řekla potničky. Ale takhle na volné kůži, kde to může větrat, to asi ne. Leda by se zpotila a ležela si na té ruce dlouho v postýlce, a třeba měla pod prostěradlem nepropustnou podložku.
Já bych omyvala čistou vodou, důkladně jemné osusila, třeba i lehce fénem. A pak bych namazala bepanthenem a čekala, co to udělá do zítra. Pokud by to nebledlo, šla bych k Dr.
@Pruhovaný_mýval myslím ze medvědi neškrábe si to ani si toho nijak nevšímá a na sluníčku jsme byli tak snad není na nej alergická ![]()