Špatný typ plazení

673
13.7.18 12:45

Špatný typ plazení

Ahoj maminky, resim plazeni naseho chlapecka, za tyden mu bude osm mesicu. Plazi se stylem, ze se pritahuje za obe rucky naraz a k tomu se odstrkuje pouze pravou nohou. Plazi se od sedmi mesicu. Snazim se ho samozrejme dostt na kolinka, ale zatim se nam to moc nedari. Mate s timto nekdo zkusenost, plazily se vase deti takto a potom se normalne rozlezly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1428
13.7.18 12:54

Jo, ale my jsme cvičili vojtovku. Takže nad další návštěvě u fyzio jsem jí řekla, co se děje, tahal za sebou levou nohu, ale on od začátkuu ničeho nechtěl zapojit levou část těla. Tak nám doporučila nějaké mačkání reflexních bodů a to pomohlo do týdne. Příště už lezl a stál, tak jsme tam byli naposled!!! Teď mu je rok a půl s běhá a všichni čučí jakou rychlostí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
13.7.18 12:56

Jo a u tohodle neřval, možná tím že ve srovnání byla vojtovka fakt hardcore. Hele zkus se objednat u fyzio a uvidíš. Je lepší být pod dohledem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
13.7.18 12:56

@mikes89 malej se mi plazil stejně s tím že tu jednu nožku měl ještě skrčenou pod sebou nyní nás čeká rehabilitace protože má v té skrčené nožce vazy i šlachy kratší a chodí jak kačer :(… ale sama jsem jej nedonutila nijak změnit styl, měl své a konec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
13.7.18 13:01

Hm hm holly,dekuju moc. V pondeli se objednam! Ano,taky se snazim ho navez na spravny pohyb,se mnou to udela,ale jakmile je sam,tak si jede to svoje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
13.7.18 13:09

:) @mikes89nemáš zač. Aspoň uvidíš na čem jste. Já si taky myslela, že ho srovnám sama . :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
13.7.18 13:24

Nase dcera taky zacala plazit takhle blbe, ale sama si vypilovala styl plazeni k naproste dokonalosti. Trvalo ji to 3 mesice. Pak sama na 4 a lita jak dracice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
13.7.18 13:32

@mikes89 syn se plazil také špatně a doktorka ho poslala na fyzioterapii a neurologii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61106
13.7.18 13:37
@mikes89 píše:
Ahoj maminky, resim plazeni naseho chlapecka, za tyden mu bude osm mesicu. Plazi se stylem, ze se pritahuje za obe rucky naraz a k tomu se odstrkuje pouze pravou nohou. Plazi se od sedmi mesicu. Snazim se ho samozrejme dostt na kolinka, ale zatim se nam to moc nedari. Mate s timto nekdo zkusenost, plazily se vase deti takto a potom se normalne rozlezly?

S plazenim neporadim, nas se plazil normalne.. Ale taky jsem myslela ze nikdy nezacne lizt.. A nekdo mi tek, ze pomohlo dat ho na travu a u nas to zafungovalo.. Druhej den se zacal snazit na kolinkach i doma a tak do tydne uz je lezl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
13.7.18 14:31

Neter se tak taky plazila a je to zdrava trinactileta slecna. Ja bych mu dala jeste cas, zacal brzo a treba se to jeste srovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
13.7.18 14:39

Malej mi to delal taky a normalne se pak rozlezl. Neresili jsme to. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
13.7.18 20:30

Až se na to bude cítit a bude fyz. připravený, tak si na kolínka stoupne sám.. Nechápu tohle „urychlování“.., každý má snad svoje vlastní tempo ne..? :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
13.7.18 21:07

@mikes89 zdravím tě :mavam: Hele, moje malá se plazí už 2 měsíce jak postižený a raněný voják, pravou ruku má v pěst, tou se přitahuje, pravou nohu tahá za sebou a levou nohu krčí a odráží se. No prostě uplně blbě :lol: jsme pořád pod drobnohledem rehabky a ještě trochu cvičíme vojtovku. Už se brzo rozleze, má vždycky na čtyřech nakročeno a sbírá odvahu. :) Rehabka mi řekla, že plazení nemám hrotit, že 90% dětí se plazí blbě, ale vývojově je plazení nepodstatné a důležitější je lezení. :palec: dej mu ještě čas, ale určitě rehabilitací nic nepokazíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61106
13.7.18 21:32
@Zwetta píše:
Až se na to bude cítit a bude fyz. připravený, tak si na kolínka stoupne sám.. Nechápu tohle „urychlování“.., každý má snad svoje vlastní tempo ne..? :roll: :zed:

Nejde o naky urychlovani, ale prave o to jak je psano pod tebou, lezeni je dulezitejsi.. Tak se taky muze stat, ze si rovnou stoupne a to pak taky kazdej bude tvrdit, ze to je spatne.. Proto ja zkusila dat malyho na travu jestli zacne lezt.. On teda na kolinkach peroval, ale presouval se plazenim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
13.7.18 22:40

Jo, ještě bych chtěla dodat, že v bytě máme klouzavé podlahy, kde se tím svým postiženým způsobem plazí jak drak a na kolena nejde, ale cca ty 2 měsíce zpět jsme koupili kus koberce, kde si trénuje klek na kolenách a začátky lezení. Tam jí to jde dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí