Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, resim plazeni naseho chlapecka, za tyden mu bude osm mesicu. Plazi se stylem, ze se pritahuje za obe rucky naraz a k tomu se odstrkuje pouze pravou nohou. Plazi se od sedmi mesicu. Snazim se ho samozrejme dostt na kolinka, ale zatim se nam to moc nedari. Mate s timto nekdo zkusenost, plazily se vase deti takto a potom se normalne rozlezly?
Jo, ale my jsme cvičili vojtovku. Takže nad další návštěvě u fyzio jsem jí řekla, co se děje, tahal za sebou levou nohu, ale on od začátkuu ničeho nechtěl zapojit levou část těla. Tak nám doporučila nějaké mačkání reflexních bodů a to pomohlo do týdne. Příště už lezl a stál, tak jsme tam byli naposled!!! Teď mu je rok a půl s běhá a všichni čučí jakou rychlostí
Jo a u tohodle neřval, možná tím že ve srovnání byla vojtovka fakt hardcore. Hele zkus se objednat u fyzio a uvidíš. Je lepší být pod dohledem…
@mikes89 malej se mi plazil stejně s tím že tu jednu nožku měl ještě skrčenou pod sebou nyní nás čeká rehabilitace protože má v té skrčené nožce vazy i šlachy kratší a chodí jak kačer
… ale sama jsem jej nedonutila nijak změnit styl, měl své a konec
Hm hm holly,dekuju moc. V pondeli se objednam! Ano,taky se snazim ho navez na spravny pohyb,se mnou to udela,ale jakmile je sam,tak si jede to svoje…
@mikes89nemáš zač. Aspoň uvidíš na čem jste. Já si taky myslela, že ho srovnám sama . ![]()
Nase dcera taky zacala plazit takhle blbe, ale sama si vypilovala styl plazeni k naproste dokonalosti. Trvalo ji to 3 mesice. Pak sama na 4 a lita jak dracice.
@mikes89 syn se plazil také špatně a doktorka ho poslala na fyzioterapii a neurologii
@mikes89 píše:
Ahoj maminky, resim plazeni naseho chlapecka, za tyden mu bude osm mesicu. Plazi se stylem, ze se pritahuje za obe rucky naraz a k tomu se odstrkuje pouze pravou nohou. Plazi se od sedmi mesicu. Snazim se ho samozrejme dostt na kolinka, ale zatim se nam to moc nedari. Mate s timto nekdo zkusenost, plazily se vase deti takto a potom se normalne rozlezly?
S plazenim neporadim, nas se plazil normalne.. Ale taky jsem myslela ze nikdy nezacne lizt.. A nekdo mi tek, ze pomohlo dat ho na travu a u nas to zafungovalo.. Druhej den se zacal snazit na kolinkach i doma a tak do tydne uz je lezl
Neter se tak taky plazila a je to zdrava trinactileta slecna. Ja bych mu dala jeste cas, zacal brzo a treba se to jeste srovna.
Malej mi to delal taky a normalne se pak rozlezl. Neresili jsme to. ![]()
Až se na to bude cítit a bude fyz. připravený, tak si na kolínka stoupne sám.. Nechápu tohle „urychlování“.., každý má snad svoje vlastní tempo ne..?
![]()
@mikes89 zdravím tě
Hele, moje malá se plazí už 2 měsíce jak postižený a raněný voják, pravou ruku má v pěst, tou se přitahuje, pravou nohu tahá za sebou a levou nohu krčí a odráží se. No prostě uplně blbě
jsme pořád pod drobnohledem rehabky a ještě trochu cvičíme vojtovku. Už se brzo rozleze, má vždycky na čtyřech nakročeno a sbírá odvahu.
Rehabka mi řekla, že plazení nemám hrotit, že 90% dětí se plazí blbě, ale vývojově je plazení nepodstatné a důležitější je lezení.
dej mu ještě čas, ale určitě rehabilitací nic nepokazíš ![]()
@Zwetta píše:
Až se na to bude cítit a bude fyz. připravený, tak si na kolínka stoupne sám.. Nechápu tohle „urychlování“.., každý má snad svoje vlastní tempo ne..?![]()
Nejde o naky urychlovani, ale prave o to jak je psano pod tebou, lezeni je dulezitejsi.. Tak se taky muze stat, ze si rovnou stoupne a to pak taky kazdej bude tvrdit, ze to je spatne.. Proto ja zkusila dat malyho na travu jestli zacne lezt.. On teda na kolinkach peroval, ale presouval se plazenim..
Jo, ještě bych chtěla dodat, že v bytě máme klouzavé podlahy, kde se tím svým postiženým způsobem plazí jak drak a na kolena nejde, ale cca ty 2 měsíce zpět jsme koupili kus koberce, kde si trénuje klek na kolenách a začátky lezení. Tam jí to jde dobře.