Poprvé ve školce - podpora

682
2.9.14 20:53

Poprvé ve školce-podpora

Ahoj maminky. Hledám podporu od maminek co to maj už několikrát za sebou. Malá (skoro tři roky) byla poprvé včera ve školce. Včera hrozná scéna. Učitelka vzala malou příteli z náručí, hrozná scéna, nedovolili nám tam s ní být. Vyzvedli jsme si jí po obědě brečící, pokadila se jim tam, tak jí museli sprchovat. Nechtěla jíst, brečela celou dobu. Dneska ráno taky hrozná scéna, vyběhla na chodbu, řvala mami, mami. Měla jsem co dělat, abych si pro ní nedošla :,( Dneska byla jen počůraná, vyprávěla, že i tancovala s učitelkou a prý i trochu jedla. Ale já mám pocit, že to asi ráno nezvládnu. Mám pocit jako bych jí zrazovala… A přitom to neni žádný mamánek. Od dvou let jezdí na týden k babičce kvůli mé práci a v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6538
2.9.14 20:59

@Tečička zlepší se to, opravdu. Od včerejška vidím posun, i když malý, tak vidím (tancování a trocha jídla). Vydrž a domluv se s učitelkou, že kdyby bylo opravdu zle, tak ať ti zavolá. Malou hodně chval, o školce si povídejte, na konci týdne dej třeba malý dáreček za to, jak to hezky zvládla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
2.9.14 21:00

Když jsem šla ráno s klukem do školky, tak byl u menších dětí řev, že nebylo slyšet vlastního slova :) můj kluk byl taky zvyklý a pár dní bulel, pak z něj vylezlo že bulel, protože buleli všichni :) dneska se tomu směje a to jsou mu 4 :mrgreen: Řešte ty školky po pár týdnech, teď je normální kde co. Oni po pár dnech bulet přestanou ale cca po měsíci mi učitelka hlásila, že se uvolnil a přestal být ve stresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
2.9.14 21:03

Uf, me to ceka v rijnu.Mala bude chodit jen na dva a pul dne, ale uz ted z toho mam hruzu. Drzim palce, at si dcerka brzy zvykne! :hug: Ja si sem kdyztak prijdu take pro radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
2.9.14 21:05

Malinký posun má určitě. Znervozňuje mě jak nechodí na záchod, ale snad se to zlepší.. Ale nevim jak já mám zvládnout ten řev ráno. Natahuje po mě ruce a řve mami mami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
2.9.14 21:06

Já nevím, mě se moc nelíbí ten přístup, že vám tam nedovolí být a není nějaká zvykací doba. Mně osobně se osvědčilo s oběma dětma tam chodit třeba na chvíli, pak to postupně prodlužovat.
Zvykli si na prostředí, učitelky, věděli, kam jít na záchod, jak to tam funguje a nebyli ve stresu z cizího prostředí, děcek a učitelek. Ani jeden nebrečel ani minutu, i když oni šli do školky už jako starší, já ybch něco takového nezvládla, proto jsem je zvykala postupně.
Postupná adaptace je pro děti asi lepší, pokud nejsou vyložení společenští draci.
No ale te´d už to musíte zvládnout, postupně to bude lepší. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
2.9.14 21:09

@ospalámyš Nechávat rodiče s dětmi ve třídě není vhodné. Není to fér vůči ostatním dětem, které tam maminku mít nemůžou. A čím delší loučení, tím hůř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
2.9.14 21:13

@Kyslíková můžou tam mít tatínka, babičku, dědečka, tetu. tady ve školce je to běžná věc, v jiné školce co znám, dokonce věc povinná. takže názory na to jsou různé. A takhle malé děti to nevnímají tak jako dospělí, že ten tam má maminku a já ne.

není to asi vhodné pro každé dítě, ale já si teda nemůžu stěžovat, tady loni nebrečelo ani jedno dítě ( z asi 10 nových), zvykali si postupně, někteří chodili už v létě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140237
2.9.14 21:15
@ospalámyš píše:
Já nevím, mě se moc nelíbí ten přístup, že vám tam nedovolí být a není nějaká zvykací doba. Mně osobně se osvědčilo s oběma dětma tam chodit třeba na chvíli, pak to postupně prodlužovat.
Zvykli si na prostředí, učitelky, věděli, kam jít na záchod, jak to tam funguje a nebyli ve stresu z cizího prostředí, děcek a učitelek. Ani jeden nebrečel ani minutu, i když oni šli do školky už jako starší, já ybch něco takového nezvládla, proto jsem je zvykala postupně.
Postupná adaptace je pro děti asi lepší, pokud nejsou vyložení společenští draci.
No ale te´d už to musíte zvládnout, postupně to bude lepší. ;)

a dovedeš si představit, že by se tam nacpali všichni rodiče? za nás taky nebylo zvykání a zvládli to všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
2.9.14 21:20

To přejde. Malá začala ve 3, chodila jen na dopoledne-jsem doma s bráchou. Taky se tam párkrát počůrala ( bála se tam jít na záchod), tak jme tam vždycky ráno šly spolu, aby to vyzkoušela. Bulení bylo dost dlouho. Jinak taky ji učitelky braly z náruče a já musela po rozloučení zdrhnout, protože to prodlužování nemá cenu. Jo a hlavně musela do školky brát všechny své plyšáky, aby se tam podívali. Pak hračky… Jo a každý den mi ve školce malovala obrázek, jako překvapení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
2.9.14 21:22

@Tečička chápu Tě :hug: radu nemám, mám dost co dělat se sebou. Asi to bude dobrá odtučňovací kůra, od včerejška mám průjem, dnes jsem nesnědla téměř nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
2.9.14 21:23
@mojmira píše:
a dovedeš si představit, že by se tam nacpali všichni rodiče? za nás taky nebylo zvykání a zvládli to všichni.

já to tady nechci řešit, tohle téma o tom není, ale v mnoha školkách to jde a běžně funguje (jak píšu v jedné dokonce povinně!), takže to fakt nemožné není.

moje děti si zvykali a nemusela jsem od sebe rvát řvoucí, což bylo plus.
Zakladatelka to bude muset zvládnout jinou metodu, pokud jí tohle neumožňují, nezávidím ji to. Ale nakonec si zvykne každé dítě, jde jen o to, jestli mu tu adaptaci trochu neusnadnit. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
2.9.14 21:23

Dcera brečí ráno při předání, pak prý průběžně celé čtyři hodiny, co tam je. Řve i u odchodu domů, zkrátka celou dobu :,( Je mi děsně :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
2.9.14 21:27

Nestrkejte nezralé děti do ústavů a máte po problému. Děcko, které celý den ve školce prořve, podělá se tam (asi stres) si následky ponese celý život. Je to trauma a přitom by stačilo počkat půl roku, někdy rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
2.9.14 21:27

Abych pravdu řekla, tak to jsme nikdy od nikokho neslyšela, že by si bral volno a nebo jen tak chodil s dítetem do školky.. Jako asi chápu, den, dva, ale snad někdo nechodí týden 14 dní, to mě přijde divné..
ALe samozřejmě kažedého věc.. Já si myslím, že nejde o prostědí, ale o to, že neni zvyklé bez mámy.. Když ta máma tam bude chodit, tak jednou stejně nebude a myslím, e to bude stejné jak na začátku- ale možná se pletu.. Jenom v tom nevidím smysl :nevim:

Příspěvek upraven 02.09.14 v 21:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect