Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všichni, tak dnes náš malý (čtyřletý) syn byl poprvé ve školce. Uvod výbornej, jelikož tam byl mezi prvními a tak si letěl hrát s hračkama. Jenže když jsem volala po deváté hodině, tak mi řekli, že pobíhá pořád za učitelkama, a že si moc nechce hrát. Je totiž bázlivější mezi větším počtem dětí…tak jsem z toho taková rozpačitá…nemá s tím někdo podobnou zkušenost? Ať si nepřipadám, že mám jenom já „podivné“ dítě, když se všechny děti asi adaptovaly skvěle??? ![]()
Je to normální.
Kamarádka pracuje v MŠ a prý v září mívá na klíně tak 4 děti
Časem se otrkají ![]()
@terulína píše:
Je to normální.
Kamarádka pracuje v MŠ a prý v září mívá na klíně tak 4 dětiČasem se otrkají
Ježiši, děkuju, hned se cítím líp
![]()
Taky jsem dnes vedla poprvé, byla zaražená. Skoro celá třída tam plakala, dcerce to dojde nejspíš až další dny, kdy zjistí, že je to pravidelně ![]()
Hlavně v klidu, je tam první den, je prví den v jiném prostředí a bez rodičů, časem se otrká a nebudete ho moc dostat domu
![]()
Vždyť je to první den, v životě nikdy nic takového nezažil… Asi je zvyklý spíš na dospělé, tak je přece normální, že se chytá toho, co aspoň trochu zná - tedy dospělého.
Neřešila bych to, zvykne si. Dneska jsem u nás ve školce viděla 3 děti, jak visely na učitelce a ještě brečely. Vypadalo to, že tam jsou poprvé. My šli už druhým rokem, takže u nás to probíhalo normálně.
Dej mu pár dní. Náš Tomíš(4r) byl dneska taky poprvé, ale teda jen na 2 hodiny a ten teda před učitelkama spíš utíká. A stydí se. Taky si hraje víceméně sám. No je to pro ně úplně nové. Na druhou stranu si myslím, že si opravdu rychle zvyknou. Buď ráda, že se tě při odchodu křečovitě nedržel, neplakal jako heden chlapeček u nás ![]()
To dcerka take dnes mela premieru - sice neni povesena na ucitelka, je pry skvela, ale zase si tam vubec nechce dojit na WC:-(
Ale porad to beru, ze tam byla poprve - novy lidi, nove prostredi, snad se to zlepsi.
On měl vždycky problém s větším počtem dětí. Když by tam byly dvě, tak to zvládne, ale takhle…jsem tam dorazila - on u učitelky, pak mi říkala, že právě je hodně zvyklý na dospělý a když mi říkal, že si tam vůbec nehrál (protože nejspíš běhal za učitelkama), tak mi z toho bylo smutno…:-(
@Irinka0210 píše:
Hlavně v klidu, je tam první den, je prví den v jiném prostředí a bez rodičů, časem se otrká a nebudete ho moc dostat domu![]()
Kéž by to byla pravda…ale zítra ho spíš budeme mít problém dostat do školky ![]()
U nás taky dneska premiéra ve st. školce. Dcerka má 2 roky, zvládla to dobře, ale chodila 3 měsíce do soukromé, a tam to bylo z počátku taky divoké - taky visela na učitelkách, z počátku si nehrála, týden tam moc nejedla, vzdorovala. Je to naprosto běžné, a časem se to spraví. Ale může to trvat týden, měsíc i půl roku. Tak to prostě je, musíte vydržet, a hlavně dítě moc nelituj. Ono to rychle vycítí a bude to ještě horší. Prostě dělat, že je to ok, podporovat, a zvykne si. První den jsme teda vůbec nečekala, že by si malá extra hrála. Dneska o té soukromé už si ve státní, hrála po 3 minutách.
Dej mu čas ![]()
V naší školce dneska některé děti teda dost plakaly, ale vím, že je to normální. Bylo ti tak v počátcích i v té soukromé.
@roli Určitě to bude dobré, časem se to zlepší
držím pěsti!!! ![]()