Předškolák, který má problém s pamětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.8.14 22:54

Předškolák, který má problém s pamětí

Maminky předškoláků, mám takový dotaz. Dcerk má pět let a zdá se mi, že má problémy s pamětí. Z toho mi vyjmenuje období a dny v týdnu. Potom si nemůže vzpomenout, kdy je snídaně, oběd a večeře. Nepřijde mi hloupá. Je fakt, že toho času není tolik, ale snažím se jí maximálně věnovat. Když se jí zeptám, co dělali ve školce, řekne mi, že si to nepamatuje. Ale později zase něco řekne. Jsem z toho špatná. Co procvičujetes dětmi. Nebo se jak se jim věnujete. Manžel vždycky řekne, že je nehorší ze školy, a že ji do školy nevezmou. Malá se narodila předčasně, ale to si nemyslí, že na to má vliv.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7421
28.8.14 22:59

Už jste byli na pětileté prohlídce? Řekla jsi to dr.? Mohla by poradit. :think:
A asi bych se objednala v pedagopsychologické poradně… :think:
Mimochodem myslím si, že právě předčasné narození by na to mít vliv mohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.14 23:04

Byly jsme a vše v pořádku. Doktorka ji chválí, jak je šikovná. Ona je hodně mluvná, má velkou slovní zásobu.

• Citovat
  • Upravit
19609
28.8.14 23:07

Náš se chová stejně. Proč si manžel myslí, že je nejhorší ze školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
28.8.14 23:09

Jak zvládá např. pexeso? V tomto věku je obvykle dost baví a vynikají v něm. Poznává známá místa, lidi? Moje děti mi řeknou, že si něco nepamatují, pokud se jim o tom nechce mluvit (co jste dělali ve školce, ve škole, co říkala babička apod.), nemají zrovna náladu. To, že si občas nepamatuje režim dne, je normální. Asi bych se tak cca za 1,5 měsíce zeptala, co si o tom myslí ve školce. Oni mají srovnání s ostatními dětmi, s dcerkou tráví dost času, uvidíš, co ti řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140230
28.8.14 23:12

Zakladatelko, to přeci děti dělají, že řeknou, že si nepamatují. Nechce se jí o tom mluvit.Pak,jak je to přejde, tak to ze se vysypou. S tím bch si hlavu nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
28.8.14 23:13

To, co jsi popsala, je úplně normální. Části dne se s dětmi pilují ve škole, že si dítě nevybaví, co dělalo ve školce je taky normální. Zeptej se běžného školáka, co bylo ve škole - taky nebude vědět, pro děti to není až tak důležité. Jestli je jinak všechno v pořádku, zbytečně si nedělej starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.14 23:14

V pexeso super. Prostě to pořád říká, že je tak určitě nejhorší a do školy ji nevezmou. Malá je z toho chudinka moc smutná. Ve školce nic neříkají.

• Citovat
  • Upravit
30408
28.8.14 23:15
@Anonymní píše:
V pexeso super. Prostě to pořád říká, že je tak určitě nejhorší a do školy ji nevezmou. Malá je z toho chudinka moc smutná. Ve školce nic neříkají.

Jestli je to tak, tak by vyšetřit potřeboval tvůj manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
28.8.14 23:16
@Anonymní píše:

Tak to promiň, ale manžel je debil.na entou :roll: Tímhle jí zadělá na zbytečný stres ze skoly :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.14 23:17

Já vím, že je to tydýt:-(

• Citovat
  • Upravit
10905
28.8.14 23:22

@hanka.br. Svatá pravda, jasně si pamatuju, jak jsem netušila, co jsme měli ve škole na oběd a kde jsem přišla k modřinám. Ne, že bych nechtěla říct, prostě jsem to vždycky zapomněla. Nebylo to podstatné :)

Nevím, jestli manžel tak žertuje nebo ji chce motivovat, ale rozhodně bych mu tyhle řeči rozmluvila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
28.8.14 23:22
@Anonymní píše:
Já vím, že je to tydýt:-(

No vidíš, a do školy ho vzali, ne? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140230
28.8.14 23:30
@Anonymní píše:

vykrákat manžela a pořádně :cert: copak tohle se dělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
28.8.14 23:33
@Knihomyš píše:
No vidíš, a do školy ho vzali, ne? :jazyk:
:palec: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit