Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Barbora77 my měli odhad 4450g a prcek měl nakonec 3220g. Trošku se sekli
já jsem byla přenášená stejně jako prcek (15 dní) a měla jsem přesně 4 kila.
@mejdylko My právě vážili před 2 týdnama 3200 kg, tak to mi přijde malinko, na to, že se přenaší…
@Barbora77 neboj, kamarádka přenášela 8 dní a prcek měl přesně 3 kila. Málo 3200g není, Alex to měl taky. Je to tak akorát. ![]()
@Barbora77 termín jsem měla jen jeden, protože ms co 3 měsíce, dle toho bych měla termín asi v říjnu
Jinak já jsem to samé - nejdřív velké riziko, 25 tt hrozící porod, tak špitál a teď? chodim po tůrách, stěhovali jsme se, včera jsem třeba lepila tapetu 3×3 m, pořád něco tvořím, vařící vana je každý den 2× a mrně? zašpuntováno, drží zuby nehty, ven prostě ne
Já už vážně nevím, co víc bych měla udělat. Veškeré babské rady jsou zcela zbytečné.. co se týče váhy mrněte - zatím mi dr stále tvrdí, tě i těch 4,5 kg zvládnu.. no osobně už mám z toho celkem strach, ale budu jim věřit ![]()
@mejdylko píše:
@Barbora77 my měli odhad 4450g a prcek měl nakonec 3220g. Trošku se seklijá jsem byla přenášená stejně jako prcek (15 dní) a měla jsem přesně 4 kila.
tý brďo.. tak přesně v toto fakt doufám
že jim to o to kg uletí.. ale nevím, jaká je pravděpodobnost, když mrně měří co 2 dny a ono stabilně a pořád přibírá ![]()
@martina.se nooo tak to nevim
mě ho měřili ve 37tt při přebírání porodnicí a pak pár dní před vyvolávačkou. Ve 37tt odhad váhy 3600g a pak těch 4450g. Já byla úplně v šoku co to bude za valibuka (já měla 4 kila, tak jsem s tím trochu počítala). No a pak mi ho přinesli a já se Andreje ptala, jestli je to dítě fakt naše. Takovej skrček pomuchlanej si tam chrupal
dr mi slibovali, že mám širokou pánev a zvládnu to… no nakonec to byl císař, takže jsem zvládla leda prd ![]()
@martina.se přesně,mně taky připadá, že chtěj člověka jen postrašit…příště se jim na nějakej odhad tak akorát vyprdnu.
@Hadí ocásek píše:
@martina.se přesně,mně taky připadá, že chtěj člověka jen postrašit…příště se jim na nějakej odhad tak akorát vyprdnu.
já teď, ve středu, doktorce říkám - napište si to k sobě a nic mi neříkejte.. jenže ona to napsala i do zprávy pro mne a chlap to tam vyčenichal, že ![]()
@martina.se ne,fakt klid. Doktor mi na to řekl, že takhle těsně před porodem už je to dítě tak nízko a je tak velký, že je nemožný ho změřit. Buďte ráda, že to nebudete mít jak mamky kolegyně z práce. Její novorozeně, narozený teda císařem, měřilo 60 cm…
@Hadí ocásek píše:
@martina.se ne,fakt klid. Doktor mi na to řekl, že takhle těsně před porodem už je to dítě tak nízko a je tak velký, že je nemožný ho změřit. Buďte ráda, že to nebudete mít jak mamky kolegyně z práce. Její novorozeně, narozený teda císařem, měřilo 60 cm…
no twl.. tak to si fakt neumim představit ![]()
Já mám taky hrůzu z velikosti, první dítě odhad 3300gr, narodil se 14 dní před termínem a měl 4 kila teď mám odhad 3800gr a 3 den přenáším ![]()
Vyvolání není tak hrozný
tyden po termínu zamčeno na 5 západu, Hamilton na nic. Injekce na přípravu cest v pohodě. Za 4 dny, když mi chtěli dát druhou tabletu, tak mi zrovna prádla voda:mrgreen: hrabl do mě provalil to. Jinak odhad váhy mi nikdo nedělal. Prý s moji pánví porodim
Hlavně pozitivně myslet
jinak nám taky žádný babsky rady nepomohly