Test cukrovka až ve 30tt?

226
21.8.14 16:07

Test cukrovka až ve 30tt?

Holky, gynekolog mě objednal na testy na těhotenskou cukrovku, ale až na 30tt. Normálně se chodí 24-28. Nevím teď, jestli se nesekl, nebo to nevadí a udělal to cíleně…Není to trochu pozdě? Má to takhle pozdě smysl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Jančakecalka
21.8.14 16:10
@gwennie píše:
Holky, gynekolog mě objednal na testy na těhotenskou cukrovku, ale až na 30tt. Normálně se chodí 24-28. Nevím teď, jestli se nesekl, nebo to nevadí a udělal to cíleně…Není to trochu pozdě? Má to takhle pozdě smysl?

Nevím, jestli to má v tomto týdnu smysl, ale já na něm nebyla vůbec. Krevní testy i moč jsem měla vždy dobrou, tak říkala doktorka, že mě tam posílat ani nebude a na porodním mi řekli, že to ani potřeba nebylo, tak nevím, proč někdo chodí a jiný ne :nevim:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
21.8.14 16:12

Takhle pozdě už je to neprůkazné..zkus se sama objednat dřív jestli to jde, nebo už nechod.

• Citovat
  • Upravit
68995
21.8.14 16:13

Tak smysl to ma urcite, lepsi pozde nez nikdy, je tam jen riziko, ze pokud by se cukrovka objevila drive, tak by se to nekolik tydnu neresilo. Obecne se ale pripadna cukrovka s postupujicim tehotensktvim zhorsuje, takze ve 24.tt to muze byt lehce zvysene a ve 30.tt uz paradne rozjete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
21.8.14 16:13

Objednali me na 27tt, ale radci bych si to odpustila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
21.8.14 16:14

Test provedený v nesprávnou dobu – příliš brzo, před 24. týdnem. Cukrovka se může objevit až později a není-li test zopakován, zůstane neodhalena. Nebo příliš pozdě, po 28. týdnu, kdy je riziko, že cukrovka již mohla nějakou dobu probíhat.

tak jako jde jen o to že pokud ti ji zjístí ve 30tt..tak už mohla probíhat dlouho a později se nasadí dieta - nevím jaký to má pak vliv na dítě když se nasadí léčba jakoby později no.. :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16365
21.8.14 16:16

@gwennie pozde to je, pokud bys cukrovku mela uz muze byt zadelano na problem. Spis zvaz kam jdes a jestli to tam delaji jak se ma, pokud na test jit chces.

@Jančakecalka chodit by meli vsichni dle doporuceni ceske gynpod spolecnosti. Jak moc dobre doporuceni to je, o tom uz par tydnu dost pochybuji. Pri spucasnem zmatku ktery zavladl ohledne hodnot a vzhledem k tomu ze vetsina laboratori to neni schopna udelat dle domluvenych reguli :zed:

@smurfka neni to neprukazne proc by melo byt :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
21.8.14 16:16

@smurfka Pořád lepší, než kdyby se usoudilo, že to ve 30tt nemá smysl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
21.8.14 16:17

@Šarlota4 a co ti brani?

@smurfka porad lepsi dieta od 30tt nez vubec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68995
21.8.14 16:17
@smurfka píše:
Takhle pozdě už je to neprůkazné..zkus se sama objednat dřív jestli to jde, nebo už nechod.

Rozhodne to neni neprukazne! Pokud tam cukrovka je ve 24.tt, ve 30.tt bude o to horsi, ale prokaze se stejne dobre. A nechodit vubec je taky nesmysl. Byt souhlasim s tim, ze lepsi jit drive.
Ja jsem zrovna pripad, co to absolvoval ve 24.tt (test proveden spatne, hodnoty hranicni, ale jeste v limitu), pote x tydnu krev i moc naprosto v poradku, ve 32.tt zacaly problemy, takze test zopakovan a konstatovano, ze je to tak rozjete, ze uz v tom 24.tt by to byvalo bylo jasne videt, kdyby to provedli spravne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
21.8.14 16:21

Asi tomu nepříkládal váhu, pže jde o mé 2.těhu, v prvním vše ok, a teď taky v moči nikdy cukr nebyl. Plus teda vážím teď v 7.měsíci 52kg tak si asi řekl, že na cukrovku nevypadám :-D nebo nevím…
Nicméně kdyby tam teda něco bylo, tak to i v tom 30tt zjistí, je to tak? Takže teoreticky stačí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
21.8.14 16:23

Ahoj, ja byla v 28tt a tedt nebyl proveden jelikoz jsem mela lacno uz vyssi hodnotu. Ja jsem tomu nerozumela. Moje gyn.na to nic neřekla a uz me nikam neposilala. Tak jsem myslela, že ok. V 35tt jsem zacala chodit do porodky, když viděli tehu prukazku moji gyn. volali a vynadali, že to uz nijak nedoresila a poslali me znovu na ogtt. Cukrovka byla potvrzena. Takze dieta. A malinkej je naprosto v poradku.

Příspěvek upraven 21.08.14 v 16:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
21.8.14 16:25

@gwennie
Ja mela na konci tehu 56kg a taky jsem cukrovku mela. Jinak ano pozna se to i ve 30tt. Mimco melo 2880g.

Příspěvek upraven 21.08.14 v 16:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68995
21.8.14 16:25

Ano, kdyby neco bylo, ve 30.tt to PRI SPRAVNE PROVEDENEM TESTU zjisti urcite.

Jinak jak jsem jiz psala, zrovna ja jsem pripad, kteremu na to prisli pozde a i tech par tydnu diety melo smysl. Dite jsem porodila ctyrkilove, kun vi, zda to bylo tou nekolik tydnu nekompenzovanou cukrovkou, ale porod zcela OK a ditko naprosto v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
21.8.14 16:26

@quinny Noo tak ja jdu na kazdy vysetreni co mi v poradne doporuci. Takze se tomu nevyhnu. Ale odvazana z toho nejsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí