Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím maminky, máte některá zkušenost s Preindukci, a po sleze indukci porodu?.
V pondělí mám nástup do nemocnice na příjem a vůbec netuším co mne čeká. Porodni cesty nejsou zralé proto se musí provést (Preindukce) připravit je, a až pak se může vyvolavat porod ( Indukce) Jakým způsobem to, prosím probihá? Jsem z toho nervozní, neboť na internetu píšou, že samotné uměle vyvolavání neni dobré, že je to bolestivější. Děkuji za rady…
Ahoj, zažila jsem preindukci a indukci. Nástup jsem měla v neděli ráno, dostala jsem tyčinky do pochvy. Celý den se nic nedělo. V 8 večer zacly bolesti trvalý celou noc. Ráno mě tyčinky vytahly, řekli že moc připravena nejsem a budem rádi když pirodim. Dostala jsem tabletky a zhrub di půl hodiny bolesti. Porid si už moc nepamatuju, dostávala jsem spočítal a celou dobu lezela na boku, tak mi byli nejlíp. Dlouho se nic nedělo, až na konec po oxytocinu se to rozjelo. Dcera se narodila v 15 hod v pondělí, byla jsem 41+3. Držím pěsti, byl to můj první podrod srovnání nemám.
Ma tam byt, že jsem dostavala epidural. Píšu s htc, tak se omlouvám.
@Barbora77
nejsi ty já? Mám úplně to samé.. v pondělí nástup. Prý dle připravenosti cest - což teď není ani náznak. Takže buď tableta do pochvy, pokud bude aspoň náznak otevřeného čípku, tak to nacpou tam. Dál nevím, jsem se radši neptala
Jinak bolestivější to je jen proto, že si tělo nemá čas zvyknout na tu intenzitu, jak při klasickém porodu..
Ja takhle mela nastup ted ve stredu pry tycinky a ve ctvrtek tablety… Ve stredu rano zjistils ze sem trochu pripravena (38+4) tak se rozhodli dat pul tablety vecer pry dslsi pulku a ve ctvrtek rano celou… Nskonec to dopadlo tak ze v 9 pul tablety ve 12 prvni kontrakce hned po 5 minutach a 15:09 mala venku… Prvni porod trvsl 55 hodin zakoncen akutni sekci zacsl prirozene druhy vyvolavsny 3 hodiny.. Vyvolani sem se taky bala nakonec nebyl duvod
Měla jsem oboje. Šla jsem na vyvolávání 39+1tt, cesty nepřipravené. Ráno jsem dostala tabletu do pochvy a v klidu si vegetila. Odpoledne druhá a začali lehouké bolesti. Druhý den ráno další tableta. Odpoledne další a po ní začali bolesti. Pak ještě injekce oxytocinu a už to jelo. Vždycky přišla sestřička, že za chvíli něco provede (klystýr, píchnutí vody, epidural), ale než přišla nebylo to potřeba. Dítě bylo venku po asi 5 hodin od první bolesti. Jestli byl porod bolestivější neposoudím, ale vzhledem k tomu co jsem o indukci četla jsem pořád čekala, kdy přijde ta VELIKÁ bolest a nedočkala jsem se ![]()
Příspěvek upraven 22.08.14 v 16:15
Á já mám dnes kontrolu a jestli nedopadne čeká mě to samé pravděpodobně bud dnes císař nebo v pondělí toto.. to jsme dopadly
že se těm dětem tolik nechce na svět ![]()
Přesně v tenhle termín jsem nastupovala na vyvolání, otevřená na jeden prst, nijak hrozné to nebylo, ráno zavedli tabletu, dostala jsem oběd, v jednu první bolesti, večer v 8 hod malej na světě, co se týče bolestí, tak jsem měla křižáky, nemohla jsem ležet, jak to bolelo, skákala jsem na míči, to bylo super, sprchovala jsem se, epidurál mi doktor rozmluvil, pak bylo pozdě, oblbovačku mi píchnout nemohli, protože když jsem ležela, padaly ozvy, takže jsem si to vychutnala, ale vzládla jsem to, přirozený porod nevím jaký je, ale holky v porodce říkali, že začali rodit po sexu
Mne vyvolavany a spontánní bolel stejne, jen ten průběh a následky se hodne lišily.
Mně vyvolávali 41+4,dali tabletku, celý den nic, večer v půl desátý začaly kontrakce (po dvou, třech minutách),hodina v teplý sprše, v půl druhý byl prcek venku. Nemam s čim srovnávat, rodila jsem poprvý, ale takhle zpětně musim říct, že jsem si dřív myslela, že to bude bolet víc…
Omlouvám se za OT.
Každý den se zvědavostí koukám na emimino, jestli @martina.se bude ještě přispívat, nebo už má maminkovské starosti, a ono to první
.
Držím palce všem, aby to dobře dopadlo, porod byl pokud možno rychlý a co nejméně bolestivý.
Mě to čeká v prosinci, ale moje děti se rodí spontánně a přesně v termínu (i když velmi dlouho), tak doufám, že to tak bude i tentokrát ![]()
Já měla taky vyvolávaný porod, ale rovnou mi praskli vodu, protože už jsem byla na dva prsty. Za 4hodiny od příjmu byl klud na světě, ale trpěla jsem. Npsat, že jsem čekala větší bolesti teda rozhodně nemohu ![]()
@martina.se píše:
@Barbora77nejsi ty já? Mám úplně to samé.. v pondělí nástup. Prý dle připravenosti cest - což teď není ani náznak. Takže buď tableta do pochvy, pokud bude aspoň náznak otevřeného čípku, tak to nacpou tam. Dál nevím, jsem se radši neptala
Jinak bolestivější to je jen proto, že si tělo nemá čas zvyknout na tu intenzitu, jak při klasickém porodu..
Myslela, jsem žes to založila ty ![]()