Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj anonyme,
taky balím do Řecka s all inclusive, tak ti nabídnu kousek svého rozsáhlého seznamu ![]()
Tak tedy k obědu nějaké skleničky (do letadla si můžeš vzít jídlo na dobu letu, zbytek bys měla mít v kufru - balím je do plen, aby přežily), k večeři instantní kaši (nebo taky skleničku, záleží na co je holčička zvyklá), pak asi UM (pokud nekojíš), nějaké sušenky, piškoty, křupky - podle toho, co jí dáváš a nějaké ovocné přesnídávky nebo jestli máte ovoce v nabídce AI, tak je to asi zbytečné. Ještě balím trvanlivé mlíčko od Nestlé, které nemusí být v lednici a pokud dáváš jogurty, tak se dají koupit jogurtové přesnídávky, které taky nepotřebují lednici.
Dál beru misku na kaši, lžičky, bryndáky, čaj, lahvičku na čaj, trochu Jaru (abych tu misku od kaše mohla umýt) a jednu utěrku.
Ještě jsem přemýšlela o rychlovarné konvici, ale bojím se, že by cestu nepřežila, tak doufám, že mi horkou vodu dají v restauraci nebo na baru.
Tak snad ti to trochu pomůže. Čauky, R.
Ahojky Romíku
)
Moc díky za info, tak jde vidět ,že mám sepsané to co ty
) ten jar také a beru taky prací prášek,
Ze zkušenosti, beru i varnou konvici, neměj strach, my máme teda doma nerez, tu nechám doma a pak máme plonkovní umělohmotnou, ikdyž tu nerez jsme měli i na dovolené na Kanárských ostrovech
) a přežila
Já mám ráda turka kafe a tak z těch instntních mi jde potom už hlava kolem
)
Jen co plíny,?? bereš??? Kam letíte??? jeslti se můžu ptát??? mám trošku strach z letu, a taky z nemoci holčiček,ale mám pocit, že si musíme jn dávat pozor hodně na klimatizaci,pokud to půjde budeme bez ní, a pak taky na studené nápoje, je z toho angína pro děti jak vyšitá
)
A samo hračky do vody a tak
))
Díky moc Romíků,začínám mít cestovní horečku a to letíme až příští neděli na Zakyntos
)
Jj, prací prášek mám taky - v tubě na ruční přepírání, to musí být, nemůžeme s sebou mít tolik oblečení. Už teď nevím, jak to pobalíme, abysme se vešli do limitu.
Plenky beru celý balík, určitě by se sehnaly i na místě, ale bojím se, že budou pěkně drahý ![]()
Konvici asi nechám doma, máme jedinou a s těma kuframa se teda fakt nikdo nemazlí a navíc je i dost veliká a zabírala by strašně moc místa. Kafe nepiju, stále kojím, tak mám smůlu a tu horkou vodu večer na kaši mi snad dají, je to hotel pro rodiny s dětmi, tak snad jsou zvyklí…
Letíme příští týden na Kos, nikdy jsem tam nebyla, tak jsem zvědavá. Zakyntos by mě taky lákal, možná někdy příště.
Letíme v noci, tak doufám, že budou holky spát, netrvá to nijak dlouho, tak to musíme přežít.
Klimatizaci pouštět taky nebudeme, já to nemám ráda a pro děti už vůbec ne, studený pití nedostanou, Lucinka bude pít čaj a Nikolce to nechám vždycky trošku odstát. Trochu se bojím zmrzliny, máme jí v rámci AI a když to Nikolka uvidí, bude chtít taky.
Ahoj holky,
a můžu se zeptat, jak to máte vyřešené se spaním? U dítěte do 2 let se předpokládá spaní v posteli s rodičem, což u nás nejde, protože malá je zvyklá spát sama a když s náma spí např. z důvodu nemoci tak se neustále celou noc budíme navzájem. Máme my i ona neklidný spaní. Zvažovala jsem cestovní postýlku, jenže ta váží přes 10 kg a když je limit 20 kg na osobu, tak nevím jak bysme se s tím vším co budem brát s sebou do váhy vlezly.
my letime za tyden s 2,5 letym synem a postylku rozhodne bereme,taky je zvykly spat sam v male postylce a jelikoz ma uz letenku,tak ma taky narok na 20kg,takze to snad vyjde…Ela
Ohledně postýlky. My jsme si jí objednali v hotelu - zapůjčení zdarma. Určitě stojí za to se na to zeptat, u našeho hotelu o tom v katalogu nebylo ani slovo, ale postýlky půjčují. Jinak bych brala postýlku naší cestovní. Lucinka je zvyklá spát sama a navíc usíná mnohem dřív než my a obávám se, že by spadla. Na uspávání zvyklá není, nevyžaduje to a spíš jí to ruší, tak by v tý naší velký posteli byla prvních několik hodin sama.
U Fischera navíc můžeš mít pro dítě do 2 let (bez nároku na sedadlo v letadle) 10 kg zavazadlo + jídlo na cestu. Našla jsem to v jejich přepravních podmínkách. Jestli chceš, tak ti sem hodím odkaz.
R.
Tak se omlouvám za ten předchozí příspěvek. Včera dorazily letenky a dítě do dvou let zavazadlo mít nemůže. Ale v těch přepravních podmínkách mají napsáno že ano
![]()
Ahoj holky,
taky se chystám na dovolenou - snad na Krétu??? Ještě vybíráme. Chceme letět s kámoškama a s dětma (bez chlapů) ![]()
S tím zavazadlem pro dítko je to pravda. Nemá nárok na nic ![]()
Já si chci postýlku i jídelní židličku zamluvit v hotelu. Jinak plíny a nočník koupím až na místě. Dcerka chodí každé ráno na nočník kadit - což je super. Bohužel, že chodí během snídaně
to bude malinko problém!!!
Rozhodně přibalím : malé struhadýlko (na jablíčka) předpokládám, že ty tam budou v rámci AI, kapesní ostrý nožík (na loupání ovoce). Pozor - ne moc velký!!! V Řecku je velký nůž považován jako zbraň a mohli by vám ho na bezp. kontrole na letišti zabavit - i když bude v kufru!!!! Z vlastní zkušenosti vím, že je to celkem nepřijemné - hrabat se v kufru se špinavým prádlem přede všema
a vysvětlovat, proč máte nůž???
Taky beru Raid proti hmyzu do zásuvky a základní lékárničku pro malou (Nurofen sirup, Paralen, Biopron, atd…)
Pokud vás ještě něco dalšího užitečného napadne - tak to sem určitě napište!!!!!
Ahojky, potřebovala bych zkušenosti a rady co vzít sebou na dovolenou do Řecka pro 11měsíční princeznu
)
Máme zaplacené all inclusive, starší dcerka 3roky, tak to bude ok,ale nevím jak vyřešit tu mladší
Vím,že musím nakoupit skleničky např-od HAMI, ale můžu je přepravovat v letadle????
Poradí někdo,nebo zná někdo dobré web. stránky kde se dozvím vše???
Nic jsem nenašla
A pokud má někdo dobré tipy a rady, budu jen moc a moc ráda, abychom nic sebou nezapoměli
)
Nemá někdo zkušenosti s mylým bazénkem ,který bych koupila a malá by se cachtala na pláži????
Díky moc