Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,mam sestru ktere bude v zari 7.Nasi jsou zvykli tez jezdit sni pod stan.A poprve byla pod stanem kdyz mela asi 9mesicu.
.Akorat sebou vezli matracku.Takze bud v klidu a vyrazte.
Ahoj, my byli se synem pod stanem, kdyz mu bylo 9m. Protože byla v noci zima, spal ve fusaku a sundané sedačce sporťáku, která šla dát samozřejmě do úplného lehu.
Diky, tak to jste me docela uklidnili, ze nejsme uplne sileny. Hanka
kattkka píše:
Tak mesic uz je prehanka.![]()
Asi ano, podle mě, je to příliš brzy, ale moje známá vezla svého druhorozeného pod stan, když měl 4 týdny
![]()
Nop pravda je ze praveci lide zili v jeskynich tak proc my nemuzem ve stanech
.pardon ale me to tak prijde.myslim si ze vsecko ma sve meze.Nase Bara ma 5mesicu o vikendu jsme meli jet na jednu akci (bohuzel nakonec jsme nejeli chystala jsem pritele na sluzebku) ale teda v pod stanem jsem s ni jeste spat nechtela.
Taky o víkendu chceme jet stanovat, malá bude stanovat poprvé a doufám, že jí v noci nebude zima, bereme nafukovací matračky(lehátka),fusak, kdyby to nešlo se mnou ve spacáku a deku…no sama jsem zvědavá jaké to bude, ale když to nepůjde, tak to holt zabalíme a pojedem dom ![]()
Jinak mám pocit, že je to jednodušší, dokud je dítě plně kojeno než, když už je přikrmováno nebo když je ve věku, kdy některé věci ještě jíst nemůže.
Ahoj,
náš Matyáš byl pod stanem poprvé v 7 měsících a bylo to naprosto v pohodě. Chrupal bez problémů celou noc ![]()
Jenom těch krámů, co člověk musí s takovým prckem vozit… ![]()
Tereza
tak my jsme byli pod stanem taky prvně, když malému bylo 8měsíců a teď jedeme zase a bude mít premiéru holka
Ale kluk to snášel v pohodě tak doufám, že to bude stejné
neboj se toho, těm prckům je jedno kde spí, pokud jsou v teple ![]()
kattkka píše:
Nop pravda je ze praveci lide zili v jeskynich tak proc my nemuzem ve stanech.pardon ale me to tak prijde.myslim si ze vsecko ma sve meze.Nase Bara ma 5mesicu o vikendu jsme meli jet na jednu akci (bohuzel nakonec jsme nejeli chystala jsem pritele na sluzebku) ale teda v pod stanem jsem s ni jeste spat nechtela.
no k tem pralidem - oni taky meli prumernou delku zivota asi 30 let a o detske umrtnosti radej ani nepremyslet..
My jedeme na „stanový“ tábor v létě s Kubou taky poprvé, to mu bude 22M. Tak už bude dost veliký, těch krámů se bojím nejvíce. Ale co v noci už mlíko nemá ani UM, a ráno to zvládne s obyč.mlíkem takže to bude pohoda, bude tam mít spoustu dětí - vrstevníků i těch starších a na koupání řeku, jen zakoupit rukávky, a něco na blbnutí ve vodě… a já se na to moooc těším
![]()
Myslim si, ze pokud ma dite dostatecnou izolaci a teplou prikryvku, pak muze jet klidne i mrne. My jezdime taky pod stan, ale s prckem jsme jeste nebyli a chystame se az pristi rok. Nekolikrat jsem zazila v kempu male detatka a budicek v 5 rano, v noci narek, pro ostatni opravdu nic moc. Takze berte prosim ohled i na ostatni! A nezapomente, ze pocasi se taky muze zmenit a kdyz jsem videla na Sumave, zmokle rodice vcetne maleho detatka, no nevim, zda je to pak super dovolena. Takze zvazujte i dalsi veci, ne jen zda to zvladne vase dite a ze se budete tahat s tisici kramy…
Tak stanování bylo super, malá byla nadšená, že je celý den na vzduchu a má volnost pohybu, v noci jí bylo spíš teplo, takže spala bez spacáku jen trochu přikrytá dekou. ![]()
Ahojky, chtěla bych se zeptat byli jste nekdo s desetimesicnim prckem pod stanem? Jsme zvykly jezdit pod stan a starsi syn byl ve dvou poprve s nami a desne se mu to libilo. A tomu mladsimu je deset mesici, ale jeste nechodi jen leze tak se chci zeptat na Vase zkusenosti. Diky Hanka