Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
K příjmení Tesař bych dala obvyklé české jméno… bez písmene T a bez háčků…
Příspěvek upraven 27.09.13 v 13:34
Mě se ani jedno k tomu příjmení moc nehodí ![]()
Ale sama mám problém s tím něco vybrat, u prvního to bylo jasné, za to teď ![]()
Mne prvé hneď napadlo Jakub
nechápem to, pretože nepatrí medzi nejaké moje obľúbené mená…proste mi tam sadlo.
My mame Eliase a je to krasne jméno. Elias Tesař zní hezky ( háčky a čárky mi píse mobil jak chce )
No, mě osobně se moc nelíbí ani jedno, ale samozřejmě je to jenom můj názor. Každý ať si dá co chce. Ale hlavně Theodora Tesařová mi zní divně
.
Vzhledem ke klasickému českému příjmení bych volila klasické české jméno - chlapecké i dívčí. Upřímně, zní mi to hrozně a trhá to uši..Ale je to věc názoru.
Lovila bych v klasických českých vodách - myslím tím i jména, která se jeví jako česká, ale mají třeba hebrejský nebo německý původ, hledala bych české jméno, které se třeba teď už moc neužívá, které „vyrostlo“ se starší generací. Vzhledem k delšímu příjmení kratší jméno.
A taky se mi nelíbí, když začíná jméno a příjmení stejným písmenem.
Theodora Tesařová je prostě hrůza, ale respektuji, že můj názor nemusíš sdílet.
K tomuhle příjmení se nehodí ani jedno z těch, co jsi uvedla, nejhorší je Theodora. Část příbuzenstva má tohle příjmení a vyskytují se tam jména: Marie, Zdeněk, Veronika, Jan, Jindra, Aneta, Adéla.
Můj syn je Patrik, ale to se mi k tomuhle příjmení moc nehodí.
Tak Tesař je české příjemí až na půdu, takže bych také volila nějaké spíše u nás obvyklejší jméno. Theodora se asi nehodí vůbec. Tea mi zní jako čaj
. A Eliáš je sice krásné jméno, ale k českému příjmení se nehodí. Eliáš Tesař mi zní podobně jako jeden seriál: Jakub Sklář.
Pokud méně časté, za mě Antonie ( neprošla mi u manžela ) a kluk třeba Jan.
Maminky chtěla bych poradit nějaké zajímavé jméno k příjmení
Tesař/Tesařová
Hrozně se mi líbí Theodora, Tea nebo Eliáš jak vám to zní?