Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky,
chtěla jsem se vás zeptat, zda nemáme některá nějaký fígl na to, jak zamezit dítěti aby otevíralo zásuvky a skříňky u kuchyňské linky. Vím, že v Ikei snad nějaké pojistky mají, ale musí se vrtat přímo do linky, což bych nerada. Tak jste třeba vymysleli nějaký domácí fígl. Skříňky co jsou 2 úchytky u sebe svazuji provázkem, ale ty jednotlivé skříňky - už si nevím rady. A malá mi odsud tahá koření, rýži, hrnce, no prostě vše a mě už to dohání k šílenství - pořád jen za ní chodím a poklízím. ![]()
A nějaké říkání „nesmíš“ a „ne, ne“ na ni vůbec neplatí.
Hlavně vždy využívá mojí nepozornosti, neboť máme kuchyň spojenou s obývákem. Když jsem zrovna v kuchyni, tak si to ohlídám. Už jsem opravdu bezradná…
Ahoj, my měli dlouho linku bez dvířek, dělal ji švagr (kuchyň je solečná) a nějak nebyl čas a chuť to dodělat. U nás fungovalo to, že měl jednu povolenou, kde mohl hrabat o sto šest - v ní mám misky plastové, nějaké dózy na uložení potravin a tak, věci, kterým moc neublíží. Tak když chtěl krámovat, dala jsem ho před tuhle. A celkem to fungovalo a funguje to tak i u tchýně.
Jinak ideál by byl nedovolit vůbec, ale to by ses asi zbláznila, tak zkus tohle.
já se chytám, že když nebude zbytí, koupim suchý zip, rozstríhám na pruhy a nalepim to tam nějak, asi oboustaroiu páskou…Ještě přesně nevím jak, jen mě to napadlo (něco podobného jsem možná viděla na minibazaru…)
U prvního dítka mne to taky dohánělo k šílenství, u druhého jsem ráda, že se zabaví sama a já to pak moc ráda uklidím. Navíc to má své výhody (to oceňuji až teď v dcerčiných skoro 3 letech), pozná kastrolky (polívkový, mlíčkový, nudličkový
), vařechy, naběračky, cedníky a když něco potřebuji podat při vaření, velice ochotně mi pomáhá. Rozbitné věci mám v horních skříňkách kam nedosáhne, mám klid a žádné nervy. Momentálně je favorizovaná hračka žlutá silikonová podložka na válení těsta-bezva to sbírá prach po bytě. Stačí ji omýt a jedem nanovo
![]()
Radka
Z nejspodnějšího šuplíku jsem si vystěhovala věci a nastěhovala tam dětské hračky. Od té doby do „mých“ nelezli. V nejhorší situaci jsem příslušné místo zalepila izolepou (pak jsem ji musela málo používat, neb jsem byla líná to pořád opravovat). Od Vánoc mají svoji kuchyňku, přestěhovali si tam nádobíčko a od té doby je zase celá kuchyň moje
))
Jiřina s Jírou (skoro 5) a Haničkou (3,5 let a kousek)
my to vyřešili, tak že úchytky nemáme vůbec. V kuchuni jsme je vůbec nedali a v obýváku ze šuplíků js¨me je vymontovali. Otevírání je i pro nás horší, ale zvykli jsme si a máme na to grif…dosud jsme jě nedali zpátky i když malý už dávno nehrabe.
ahoj - Jiřina psala o izolepě - toto mi tenkrát doporučovala kámoška, ta měla izolepou přilepené snad úplně všechno včetně vázy na kytky.
Já jsem ale byla líná to lepit - takže jsem si malou naučila (taktéž už to někdo psal), že měla „svoje“ dvě skříňky, v jedný byly čaje (jsem čajový maniak, takže tam měla opravdu bohatý výběr čajových krabiček - všechny pytlíky jsem teda měla přeházený, takže potom byl třeba v šípkovym čaji jahodovej pytlík atd.) ale zabavila se tam vždy minimálně na půl hodiny, a potom měla ještě jednu, kde jsem jí dala dřevěný věci. jako samozřejmě že občas mi vlezla i do jiných skříněk, ale většinou jsem ji tak nějak nasměrovala na vyndavání čaje
byla spokojená, že může krámovat.
jo a docela se naučila dávat bacha na prstíčky, když otevřela nějakej šuplík.
tak paaa a dětičky holt krámovat budou a budou ![]()
k úchytkám jsme se nedokopali a tak má jedno šuple s nenačnutými věčmi (káva, čaje, plastové dózy) a jednu skříňku s hrncema, kde může krámovat o sto péro. Funguje to, a jak tu už někdo nakousl - teď ve dvou letech mám důmyslného pomocníka - ví, kde je cedník, lžíce, hrnec, pánvička a umí jak podat, tak uklidit, když myjeme nádobí… ![]()
NiKi
Ahoj, mi máme teda právě ty modré a bílé pojistky z Ikey už dlouho přes rok a super, jsme spokojeni. Ty dirky nejsou skrz na skrz, a vždycky jdou zamáznout po vyndání pojistky
Máme je všude ![]()
Jestli nechcete navrtávat dvířka, tak v Ikei maj i nalepovací zabezpečení (takový žebříček s dvouma úchytama). Je dražší, ale myslim že se vyplatí. My ho museli koupit, protože sme nemohli v bytě, který sme měli pronajmutý vrtat kuchyň.
Lenka+Matouš 15m.
Ahoj, já jsem si ty pojistky z Ikea koupila a vlastnoručně přišroubovala. Nevím, proč by to vadilo, když nejsou vidět, pokud neotevřeš šuplík nebo skříňku. Nechala jsem na volno jen skříň s hrncema, který si může bez problémů syn kramařit. Jinak bych se asi zbláznila.