Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Uzasna debata, akorat mi hraje do noty, diky ![]()
A jake prostredky pouzivate na dlazbu?
Mně se teda nejvíc osvědčil smeták a plína, popřípadě růčo fůčo švédskou utěrkou, jak už tu někdo psal. Mopy nesnáším…jenom rozmetou ten bordel. Na dlažbu používám Cif, krásně voní.
Hama píše:
Mně se teda nejvíc osvědčil smeták a plína,
No já teda dřív vytírala normálně hadrem na koštěti, ale musím se přiznat, že sem tam ten hadr nikdy neuměla namotat tak, aby mi furt nepadal.
S mopem je to pro mě jednodušší. Tam ten hadr jednoduše nacvaknu. ![]()
Taky mám Ultramax a velká spokojenost. Kdysi jsem si koupila něco levnějšího, co se ždímalo jen zlomením proti sobě a hadr zůstával úplně mokrý. Jen přemýšlím, jestli se ten hadr dá sundat a vyprat - nezkoušela jste to některá? A koupila jsem taky na internetu, ušetřila jsem skoro 500 proti kamennýmu obchodu.
Tak my máme ten typ „válečky ždímají houbu“, také koupeno někde v Globusu nebo Tescu a za pár peněz. Naprostá spokojenost.
K podlaze jsme dostali nějaký profi prostředek (takové ty, co dodávají podlaháři) a musím uznat, že na tom něco je. Spotřeba je minimální, hezky to voní, a hlavně … čistí to a tak nějak leští.
Emanka píše:
Jen přemýšlím, jestli se ten hadr dá sundat a vyprat - nezkoušela jste to některá?
Peru normálně. ![]()
IVI- těhle mopů jsem taky pár měla, stály asi do dvou stovek a byly taky dobrý. Akorát mi vadilo, že vždycky ztvrdly a než se pak daly používat, tak se musely namočit. Ale jinak byly super.
Taky mam Leifhait Twist a jsem spokojena.neměnila bych.A na Aukru se da sehnat mnohem levněji.
Kačíku, na ten parní mop ti mohu dát leda nedoporučení. Ségra měla takový ten z teleshopingu a zanechával šmouhy na dlažbě. Koberec se po jednom čištění zkrabatil.
Zdravím,
jsem ráda,jestli moje informace někomu k něčemu byly.. ![]()
Lesi :já si objednávala právě z Viledashopu,mají akci na ten set od Viledy - kyblík,tyč teleskopická ,hadřík na mokré a navíc hadřík na suché stírání…cena cca 859,– + 89,– doprava a pošta…
Tady: http://www.viledashop.cz/…prava-Vileda
Emanka :ten,co budu mít já, od Viledy, se dá prát na 60 stupňů…
Ono se dělají také různé druhy - houbičkové,„látkové“,z mikrovlákna…¨
Ty provázkové mopy - já vůbec nechápu,že s tím někdo něco uklidí…
,prostě se to jen rozšmrdlá…
![]()
Ještě k tomu stírání - právě při hledání informací o mopech jsem se na netu dozvěděla - mimojiné - stírání plovoučky by mělo prý vypadat tak,že se podlaha nejprve buď zamete nebo vyluxuje a potom se lehce vytírá pouze navlhčeným,ne mokrým mopem (prostě ho jen navlhčit a vůbec nenamáčet..takže kyblík nepotřebujete…
,u plovoučky prý voda zateče do spár a dělá neplechu…ještě doporučovali zředěný koncentrát na stírání daného povrchu nalít do rozprašovače a jen lehce postříkat a setřít… ![]()
Ještě jsem zapomněla zmínit stírací mopy od firmy HITEKO..
http://www.hiteko.cz/
Taky stojí za zhlédnutí…hodně věcí z mikrovlákna… ![]()
adusum díky za rady.Ještě jsem se chtěla zeptat - ten hadřík máš jeden? Nebo si mám koupit rovnou i náhradní?
Kosatko :není zač… ![]()
Já budu mít zatím jen jeden na mokré a jeden na suché stírání..uvidím,kdyžtak si pak doobjednám… ![]()
Tak mop je doma - píšu dojmy a zkušenosti…ten na suché vytírání je podle mě „naprd“,lepší je zamést nebo vysát…jinak se mi vytírá dobře,jde to lehce,podle mě lepší než s hadrem a koštětem… ![]()
adusum píše:
Tak mop je doma - píšu dojmy a zkušenosti…ten na suché vytírání je podle mě „naprd“,lepší je zamést nebo vysát…jinak se mi vytírá dobře,jde to lehce,podle mě lepší než s hadrem a koštětem…
Tak už ho mám taky doma
přemýšlela jsem o něm už dlouho a přesvědčila mně až tato diskuze
vytírá se tím fakt dobře!!!
Díky za přesvědčení ![]()
Ahoj, na obrázku to je špatně vidět, ale nevíte jestli i ten kloub (nebo jak to nazvat) u UltraMax je také z plastu? Teď jsem něla Twist set od Leifheit a nalomil se v tomto místě. Při tom jsem na něj netlačila. Nemáte doporučení na nějaký víc kovový?