Dobrý závěs, co nepropouští světlo

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
47759
26.3.12 08:10

Poradte dobry zaves

Holky poradte dobry zaves, lehky, ale takovy ktery nepropousti svetlo. Mame v loznici svetly zaves a propousti strasne moc svetla. Kdyz je uplnek tak nas to budi. Za chvili bude jeste v osm vecer svetlo a nevim jak na to bude nas spunt reagovat :-( Jestli se nekomu vali nejaky dobry zaves ve skrini klidne odkoupim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
26.3.12 08:13

Co an to poradit. zajdi si do jakéhokoli bytového textilu a nech si poradit. Jestli máš vítr z toho, že to neušiješ, leckde tuhle službu taky nabízejí. Osobně mám v oknech bavlnu a dobrý. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
26.3.12 08:27

A co žaluzie??Jestli nemáš ráda klasika existují už i textilní :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.12 08:30

My mame tmavomodre zavesy, a na uplnek bohato stacia. Dokonca viac menej stacia aj ked spim po nocnej, pokial mi v lete poludnajsie slnko nenapali rovno do okna … ale to stahujem zase zaluzie.

Inak, na podnajme mala spolubyvajuca provizorne riesenie, nasla v skrini asi storocnu latku na nohavice, ciernu … to tienilo aj v lete na poludnie … akurat neviem ci by sa Ti nieco husto tkane, nejaky tmavy kanafas napriklad nezdal uz moc tazky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
26.3.12 08:31
@jesenka33 píše:
A co žaluzie??Jestli nemáš ráda klasika existují už i textilní :mavam:

ty jsem sundala a vyhodila pred rokem, vadil mi tam ten prach a dostat ho dolu bylo umeni :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
26.3.12 08:34

Nemuzu povesit moc tezkou latku, na garnyzich mame takovy pitomy zobacky a moc toho neudrzi :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
26.3.12 08:37

Nám světlo nevadí, ale našim jo - a tak jsme jim koupili závěsy, které nepropustí světlo. Jsou z obou stran světlé, vypadají lehce, ale látka je tkaná tak, že je v ní tmavé jádro. A fungují velmi spolehlivě.
I ve sluneční den udělalí téměř úplnou tmu (prosvítají jen nad žaluzií a pod závěsem).

Cena byla cca 1000 Kč - dva třímetrové závěsy.

Edit, teď čtu, že těžké závěsy ne, že je neunese garnýž. Tak jedině lehké závěsy z tmavší lehčí bavlny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.12 08:39

Ivano, mozno by som sa skusila spytat v nejakom drahsom obchode s latkami .. napadol ma napriklad pravy hodvab, ale to len varim z vody .. bohuzial s tymto Ti asi poradia len v ozaj drahej metrazi, kde sa predavcky latkam aj rozumeju :think: Moje skusenosti vacsinou su .. bavlna, platno, vhodne pre deti a dost :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
26.3.12 09:24
@ivana-domca píše:
ty jsem sundala a vyhodila pred rokem, vadil mi tam ten prach a dostat ho dolu bylo umeni :-(

Tak si kup žabky a vyměň ty umělohmotné háčky za žabky… i když si myslím, že by ty háčky závěs unesly, když jich dáš víc vedle sebe, tak ta váha bude pěkně ŕozložená…
A jinak si nemůžu vynachválit venkovní žaluzie… i proti slunci jsou stokrát lepší, než ty vnitřní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
26.3.12 09:29

Já mám v oblibě brokát. Nepropouští skoro žádné světlo, krom toho je to krásná lesklá látka. Není to sice žádný lehoučký voál, ale zato se nemačká, jak jsem ho koupila, tak jsem ho pověsila, bez žehlení, krásně drží tvar. Kupovala jsem ho v Obi, cena do jednoho okna 2000 Kč plus mínus, ale je úchvatný a investice se vyplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
26.3.12 11:07

Když se ti nelíbí žaluzky, kup takovou roletu, co se zavěsí za okno. Máme to v pokojíčku a super. A když to zkombinuješ se závěsem, bude to ok. Kupovali jsme je v mobelixu, nebo kika :think: A mejt je mužeš ve vaně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
26.3.12 11:51

Máme na střešních oknem zatemňující rolety, pokud jsou dveře bez skleněné výplně zavřené, udělají v pokoji úplnou tmu. Možná se něco takového dělá i na normální okna :think:

• Citovat
  • Upravit
47759
26.3.12 13:48
@Regina Hero píše:
Tak si kup žabky a vyměň ty umělohmotné háčky za žabky… i když si myslím, že by ty háčky závěs unesly, když jich dáš víc vedle sebe, tak ta váha bude pěkně ŕozložená…
A jinak si nemůžu vynachválit venkovní žaluzie… i proti slunci jsou stokrát lepší, než ty vnitřní…

neudrzi, zkousela jsem dat jako provizorni reseni povleceni a za chvili bylo dole, ale nenapadlo me vymenit zabky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
26.3.12 14:21

Ahoj, mám všechna okna na jih a kupovala jsem tzv. black out závěsy. Nedám na ně dopustit. Kupovala jsem tady , ale určitě je seženeš i jinde.
Mám je pověšené na klasických garnýžích s kolejničkou a s umělohmotnými jezdci. Jezdce mám tak 10-15 cm od sebe a bez problémů to závěs unese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
26.3.12 15:59
@strace píše:
Ahoj, mám všechna okna na jih a kupovala jsem tzv. black out závěsy. Nedám na ně dopustit. Kupovala jsem tady , ale určitě je seženeš i jinde.
Mám je pověšené na klasických garnýžích s kolejničkou a s umělohmotnými jezdci. Jezdce mám tak 10-15 cm od sebe a bez problémů to závěs unese.

A jakou máš barvu? Líbila by se mi lososová, ale vážně zatemní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný