Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky.
Pokazde, kdyz peru tmave, tak mi po vyprani tak divne smrdi. Tmave i svetle peru na 40, rucniky si obcas nasbiram a peru je na 60. Svetle/Bile mi po vyprani voni krasne sveze a tmave/cerne vzdycky smrdi!! :zed
Pouzivam ten praci gel non bio, zkousela davat i avivaz, ale moc to nepomohlo.
Nemate nejakou radu?? Dekuji moc ![]()
Mě to dělalo, když peru manželovy monterky, pracovní ručníky apod., prostě jsem začala dávat míň plnou pračku a aviváž a vše ok.
https://www.emimino.cz/…pacha-33860/ - zkus si tady počíst, třeba najdeš odpověď
.
A mně se to jednou stalo, když jsem vyprala jakýsi manželův hodně starý, pracovní svetr ze stavby. Takový vlněný. Fuj, to byl puch. Svetr jsem dala z prádla pryč, prádlo znovu vyprala a bylo po puchu…
Mě se to stávalo taky… U jakýhokoliv prádla… Nakonec jsem zkistila,že jak peru často,tak pračka byla zanesená,tak jsem jí prolila octem,pustila vyvářku(resp . 90´C) a pak jsem savem vyčistila zásobníky na prášek a aviváž a už máme zase voňavo…
Ale pokud to máš jen u tmavýho prádla
.Možná prát na víc stupňů? ![]()
Ahoj
Mně to dělají poslední dobou ručníky.
Vyperu (jsou voňavé), ale když usychají a pak jsou suché, už jsou tak nějak zasmrádlé.
Jen je mi divné, že to dělají jen ručníky - jiné prádlo ne.
At dělám, co dělám - nemůžu na to přijít.
me zasmradalo tmave taky, pak jsem tu nasla radu, at jednou vyperu naprazdno, jen do bubnu nalit savo perex a super, uz nic nesmrdi ![]()
Ted jsem zapínala pračku na 90 s octem. Tak uvidíme.
Když nepomůže, zkusím ještě to savo.
Mě tohle dělaj všechny tmavé ručníky…
Po vyprání ne, až po usušení smrdí…
Na černé prádlo jsem začala používat žlutý lenor a je to lepší . ![]()
mně taky ručníky po usušení zrovna nevoní tak jako bych si představovala,ale když je dám usušit ven,jsou krásně voňavé.Zkus prádlo vyvěsit na čerstvý vzduch a uvidíš…anebo k tmavému místo aviváže ocet.
Ocet mužeš dávat nejen na vyčistění pračky, ale přilévat i jako aviváž- trochu. Pohlcuje pachy ![]()
No taky mi to delalo hodne u rucniku, jsem je vyprala a jen jednou se pouzily a smrdely
ale jak je vyperu na 60 tak v poho.
Zajimave, jak Radunko pises, ze jsi vyprala stary svetr a smrdelo ti vsechno. Asi je na case, abych si poridila nove veci!
Dekuji za odkaz, zkusim to procist
ten ocet taky vyzkousim a uvidim.
S vesenim pradla ven mate pravdu, hned je to jina, kdyz je na cerstvem vzduchu. My zijeme v Irsku, takze veseni pradla ven je nekdy opravdu risk, to se pak nemuzu doprat bo mi to milionktrat zmokne a pak smrdi tak i tak!!
![]()
Diky moc za rady ![]()
@Everly To jseš borec, žiješ v irsku a navštěvuješ emimčo cz. Ach ta vůně domova.
tak ať Ti pomůže trošku maminka. mě mamka vždycky koupí pytel kvalitního voňavýho prášku a práškem nešetři a budeš mít prádlo voňavé.