Poraďte, práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11565
12.3.15 21:47

No jestli myslíš, že tím, že půjdeš na nemocenskou, si je „pozitivně naladíš“, tak to děvče moc ne… Zkusila bych nedělat scénky, zajít za šéfovou a nromálně s ní promluvit. Ať Tě pustí, že tam už dělat nemůžeš - a případně se předtím trochu vzdělej v právních souvislostech (pokud nemáš hmotku, neměly by být manka ve skladu na Tobě, jak to opravdu funguje s výpovědí atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.15 21:54
@Slečna Ferka píše:
No jestli myslíš, že tím, že půjdeš na nemocenskou, si je „pozitivně naladíš“, tak to děvče moc ne… Zkusila bych nedělat scénky, zajít za šéfovou a nromálně s ní promluvit. Ať Tě pustí, že tam už dělat nemůžeš - a případně se předtím trochu vzdělej v právních souvislostech (pokud nemáš hmotku, neměly by být manka ve skladu na Tobě, jak to opravdu funguje s výpovědí atd.).

Bohužel, myslím si, že to nepůjde. Jsem skutečně poslední osel, kdo na pobočce zbyl a vše odnese. Někam s právníkem se půjdu poradit určitě. Ale nevím co dělat. Do práce už jít nechci. Mám ještě 25dní dovolené, ty si vybrat nemohu?

• Citovat
  • Upravit
16100
12.3.15 22:04
@Anonymní píše:
Bohužel, myslím si, že to nepůjde. Jsem skutečně poslední osel, kdo na pobočce zbyl a vše odnese. Někam s právníkem se půjdu poradit určitě. Ale nevím co dělat. Do práce už jít nechci. Mám ještě 25dní dovolené, ty si vybrat nemohu?
Čerpání dovolené nařizuje zaměstnavatel, bez jeho souhlasu nemůžeš.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
12.3.15 22:13

Asi te jako chapu, ale tim, ze jsi tuto zalezitost ihned resila vypovedi, nepotvrdila jsi si tim, ze jsi to udelala? takto to muze sefove pripadat. nemela jsi to hned resit vypovedi..promluvila bych s ni..at da dukazy,popr.se branit soudne…drz se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.15 22:16

Říká mi, že to dává vedení, že jí se to již netýká. Chce to po mě zaplatit do pěti dnů, nic jsem jí ale nepodepsala. Jestli do práce ještě půjdu, bude mě nutit to podepsat. Uznání dluhu, ale to já nikdy nepodepíšu. Nic jsem neudělala.

• Citovat
  • Upravit
5165
12.3.15 22:20

Tak ji to stale opakuj a nic nepodepisuj nebo ji to cele skrtni a napis nesouhlasim a podpis. Nedej se. Vypoved neni reseni situace, kterou stejne vyresit musite.ale ja bych tam uz davno nebyla, za ty prachy :roll: to je nejaka velka firma? znama? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
12.3.15 22:44

Ahoj přesně tuhle situaci jsme řešily u nás na provozovně, dvě vyhodily, protože jim chybělo moc peněz skoro 30.000kč ta jedna co v tom jela to zapsala jakože udělala prodej..Já přijdu do práce po volným víkendu a vše bylo na mě :potlesk: :lol:,hned vyhazov, ale nenechala jsem se a tvrdila svoje, že jsem v tom nevině a jen jsem přebrala směnu, že papírově jí vše sedělo, že mě vůbec nenapadlo, že ty peníze si dala do kapsy..Naštěstí máe kamery a vyjely jak přepisuje papíry..Tak jsem zůstala, ale holce co se sní střídala, dali vyhazov a vzali celou výplatu :zed:..Do papíru pro pracák, jí ani jedné nic nenapsali, že jí to nemohly dokázat, že to nejde jen tak napsat, že je nespolehlivá nebo co :nevim:..Já nevíma, le zboží za 20.tisíc to jste neměli inventuru snad rok ne??Spravedlivé by bylo na půl..Protože to už nedokážeš co řesně chybělo po ní a co po tobě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
12.3.15 22:45

A nic nepodepisovat!!To řešila ta druhá co ji nevinně taky vzali peníze, šla na finančák, na prácák kde řeší potíže se zaměstnavatelem tam ti poradí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
12.3.15 23:04

Tim, ze odtamtud uteces se nic nevyresi. Hmotna zodpovednost se uplatni, i kdyby ti pracovni pomer skoncil okamzite.
Pokud mas podepsanou hmotku, tak ta se muze vztahovat nejen na penize, ale i na zamestnavatelem sverene zbozi. V takovem pripade jsi vicemene v prcicich a pokud se nenajde nejaky kamerovy zaznam ci cachry v papirech, tak ma zamestnavatel plne pravo ty penize chtit a vymoci je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.15 13:12

Nepodepisuj nic, ale připrav si nervy. Kamarádka přesně tohle zažila v řetězci s dom. potřebami Action.Na své směně zjistila, že chybí ve skříňce kam se dávaly peníze 15 tisíc. Bohužel neměla jak dokázat že nic nevzala. Vzala to její kolegyně, spolehla se na to, že ženě, která vypadá jako Romka (kámoška má snědou pleť..jižanský typ) nikdo věřit nebude, a bohužel jí to vyšlo :( Ale nakonec, to už kámoška byla pryč, jí stejně nachytali. A pokud se týká výpovědi, že to jako může vypadat, žes to popravdu vzala, tak to už je stejně fuk, když ti zaměstnavatel nedůvěřuje. I kdybys tam zůstala bude na tebe koukat jako na možného zloděje :nevim:

• Citovat
  • Upravit
19784
13.3.15 16:17
@Anonymní píše:
Během marození pošlu výpověď. Nejlépe dohodou.

Výpověď dohodou je nesmysl. Můžeš poslat výpověď, můžeš se dohodnout. Nebo obojí, ale výpověď dohodou je nesmysl.
Maroděním ani výpovědí se z hmotné odpovědnosti nevyvážeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
13.3.15 16:20
@Bibi239 píše:
Tim, ze odtamtud uteces se nic nevyresi. Hmotna zodpovednost se uplatni, i kdyby ti pracovni pomer skoncil okamzite.
Pokud mas podepsanou hmotku, tak ta se muze vztahovat nejen na penize, ale i na zamestnavatelem sverene zbozi. V takovem pripade jsi vicemene v prcicich a pokud se nenajde nejaky kamerovy zaznam ci cachry v papirech, tak ma zamestnavatel plne pravo ty penize chtit a vymoci je.
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat