Poraďte, práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Tohle dobre znam… v bejvalej praci ssm na tom byla podobne, plat tak kolem 10 000, takze sem stezi vysla a este kazdej mesic pri inventure chybelo zbozi za nekolik tisic takze sme to museli doplacet. Taky si myslim ze nic nezmuzou ja tam treba doted este neco dluzim a nikdo se neozval ze by chteli doplatit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zalezi jestli jsi pri podepisovani smlouvy podepsala i hmotnou zodpovednost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím o zachování anonymity. Jdu se s Vámi poradit, zda budete chytřejší
Pracovala jsem v práci od září, už mám po zkušebce, byli jsme tam dvě, kolegyni vyhodili předevčírem (byla zde čtyři roky). Při jejím odchodu se zjistilo, že chybí zboží za 20.000,–, ale zjistilo se to na mé směně. Tím pádem ředitelka usoudila, že jsem to věděla a vyžaduje do střed to zaplatit po mě!!
Vysvětlovala jsem jí tisíckrát, že skladové zásoby jsme nepočítali, byli jsme kamarádky, a věřili jsme si
Dnes jsem napsala sms ředitelce, že klíče ji nechávám na jiné pobočce a zítra pošlu na firmu doporučeně výpověď. Zatím neodepsala.
Musím to v nejbližší době vyřešit, a nějak se očistit.. Vůbec nevím jak. Kamery samozřejmě nemáme.![]()
Přišla jsem se spíš vypovídat, jsem moc zklamaná, práce mě bavila, byla báječná, ale i plat byl šílenej. Podle smlouvy 9800,– měs/hrub. a prémie z obratů, ale i když jsme vydělali nadstandard, neustále výmluvy jak jsme nesplnily, apod. takže výplaty za kr.dl.týden cca 19 odpr. dní jsem mívala a osm tisíc…
Vůbec nevím, jak se z toho vykroutit, ale všichni mi radí, že dokud jsem nepodepsala žádné uznání dluhu apod. nic mi nemůžou.
Díky za každou radu
Jsem z toho dost smutná a nervozni..prosím bez rejpání, mám už takhle starostí a smutku…
jakmile mas za neco zodpovednost, penize, zbozi, musis pocitat. Kamaradky nekamaradky.
Podepisovala jsi nejake inventury, nebo neco, kde potvrzujes stav zbozi? Pokud ano, tak je to zcela tvoje blbost a vykroutis se jen kdyz dokazes, ze kamaradka to ukradla.
Pokud nemas zadny papir, poidepsanou zodpovednost za skladove zbozi, muzou maximalne podat trestni oznameni a bude to tvrzeni proti tvrzeni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem se rozhodla jinak, ředitelce jsem dala vědět, že ráno si sjedu k lékaři, a půjdu marodit. Během marození pošlu výpověď. Nejlépe dohodou.
- Citovat
- Upravit
Podepsané nic nemáme, žádné skladové zásoby. Pracovali jsme tam obě a zásilky jsme přebírali obě se zbožím, co se šouplo dozadu do kumbálu. Mám podepsanou hmotku na finanční hotovost, na pokladnu.
- Citovat
- Upravit
Jsem v bezvýchodné situaci. Při marození nebudu moct na krok, ale při výpovědi riskuju téměř stoprocentně, že mi napíšou do zápočťáku absence. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ty se můžeš rozhodovat jak chceš, ale s dohodou musí taky souhlasit druhá strana.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mě paní vedoucí bombarduje smskami. Ať zítra normálně přijdu do práce, že takto se pracovní poměr neukončuje, že si ode mě převezme výpověď a poběží mi dvouměsíční výpověď od 1.4. Tak jsem ji odepsala, že bych ráda odešla dohodou ihned, jako všichni dosud, a že doporučeně pošlu výpověď do Prahy. Chci mít doklad o odeslání.
Protože je jasné, že jakmile tam budu další měsíce, vše svedou na mě… úplně je mi to jasné ![]()
- Citovat
- Upravit
Akorát nemůžeš poslat výpověď a odejít si kdy chceš. Pokud podáš výpověď, běží ti výpovědní doba od 1. dne následujícího měsíce (tady si nejsem stopro jistá). POkud se chceš dohodnout, je třeba to řešit mezi 4 očima a podepsat Dohodu o ukončení pracovního poměru k datu xy. Neexistuje výpověď dohodou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jediné, co mě tedy napadá, vyřídit si to marození a během něj se snažit odejít dohodou. Jinak skutečně nevím ![]()
- Citovat
- Upravit
Poslat výpověď poštou můžeš, ale poběží ti výpovědní doba a pracovní poměr skončí k 31.5.2014! Dohodu poštou poslat můžeš, ale když ji druhá strana nepodepíše, nic s tím nenaděláš. Zkus se domluvit osobně nebo to alespoň řeš s právníkem, jinak naděláš víc škody než užitku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, prosím o zachování anonymity. Jdu se s Vámi poradit, zda budete chytřejší

Pracovala jsem v práci od září, už mám po zkušebce, byli jsme tam dvě, kolegyni vyhodili předevčírem (byla zde čtyři roky). Při jejím odchodu se zjistilo, že chybí zboží za 20.000,–, ale zjistilo se to na mé směně. Tím pádem ředitelka usoudila, že jsem to věděla a vyžaduje do střed to zaplatit po mě!!
Vysvětlovala jsem jí tisíckrát, že skladové zásoby jsme nepočítali, byli jsme kamarádky, a věřili jsme si
Dnes jsem napsala sms ředitelce, že klíče ji nechávám na jiné pobočce a zítra pošlu na firmu doporučeně výpověď. Zatím neodepsala.
Musím to v nejbližší době vyřešit, a nějak se očistit.. Vůbec nevím jak. Kamery samozřejmě nemáme.
Přišla jsem se spíš vypovídat, jsem moc zklamaná, práce mě bavila, byla báječná, ale i plat byl šílenej. Podle smlouvy 9800,– měs/hrub. a prémie z obratů, ale i když jsme vydělali nadstandard, neustále výmluvy jak jsme nesplnily, apod. takže výplaty za kr.dl.týden cca 19 odpr. dní jsem mívala a osm tisíc…
Vůbec nevím, jak se z toho vykroutit, ale všichni mi radí, že dokud jsem nepodepsala žádné uznání dluhu apod. nic mi nemůžou.

Jsem z toho dost smutná a nervozni..
Díky za každou radu
prosím bez rejpání, mám už takhle starostí a smutku…