Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Co na Tvou otázku odpovědět? Jednoznačně - vyčkej do MS - pokud nepříjde, tak testuj.
Stejně jako některé holky mají štěstí a na testíku mají // týden (?) před MS, tak je myslím si VÍC těch, na které vykouknou ty // až několik dnů po vynechané MS.
Vím jak Ti je, taky jsem byla netrpělivá , ale tím, že budeš testovat moc brzo docílíš jenom toho, že neuvidíš // a budeš mít ještě větší nervy.
Hodně štěstí !
Ahojky, můj doktor říkal, že před vynecháním MS je to vyhazování peněz, i když píšou, že můžeš dělat již 5 dní po oplodnění… (ledaže bys byla těhotná už z předešlého cyklu a přesto měla MS)… Mě mamatest vyšel positivní asi 4 dny po vynechání (slabá čárka), 6. den už to bylo evidentní
Držím palečky a vydrž! ![]()
Já jsem měla pozitivní test týden před ms, ale byla to slaboučká čárka. Možná nějaký citlivější test ti to ukáže už takhle brzy, když si ho uděláš hnedka ráno
.
9 dni je moc brzo, jestli mas normalni mens cyklus, tak je ovu kolem 14 dne, coz znamena, ze bys byla teprve tyden po ovulaci, to je fakt moc brzo, pockej, ja bych ejdriv testovala tak 3 dny pred MS, ale taky se nemusi ukazat nic, i kdyby se to povedlo.
Jinak dodavam, ze nema cenu se zabyvat tehotenskymi priznaky, protoze kdyz mimi chces, tak casto se objevuji falesne priznaky. Ja je mela snad rok, pokazde pred MS.
Jo a citlivejsi test mi ukazal kulovy i kdyz normalni ukazal //
Ahoj mě test ukázal čárky čtyři dny před ms.Ještě to nemám,ale potvrzený od doktora,protože to můžou být nanejvejš dva týdny.A ms se může ještě objevit tak to zkus a uvidíš,ale taky si myslím,že je to brzy.
Mně ukázal test // 5 dní před termínem MS. Myslím ale, že před termínem MS se nedoporučuje dělat test hlavně proto, že většina samovolných potratů probíhá právě v tom posledním týdnu (nebo týdnu kolem termínu MS) a bez testu o něm nebudeš vědět. Já si dělala test s tím, že stát se může cokoliv (ovšem na to člověk není nikdy připravený - bohužel opět vlastní zkušenost).
Mě se teda u prvního těhotenství dvě čárky ukázaly 3 dny po vynechání a podruhé 1 den před očekávanou MS, zkoušela jsem to samozřejmě i dřív ale podle mě fakt dřív jak za 12-14 dní od předpokládaného data početí se nic neobjeví, a navíc je to u každého individuální. Jinak podruhé když jsem chtěla být těhotná jsem se moc těšila a sledovala každý příznak. A tak týden před MS mě vždycky začala bolet prsa a měla jsem to tak i tentokrát, jenže přestala asi po dvou dnech jak vždycky a tak jsem si říkla že asi teda nic. No a po dvou dnech mě bolet zas začala a to už jsem zpozorněla a pak se přidaly ještě bolesti břicha jak kdybych to měla dostat, trvaly chvíli a pak to přestalo a takhle to bylo asi 4 dny za sebou, ale dostat jsem to měla až za týden. Tak to byly mé příznaky a Nellince už jsou 4 měsíce ![]()
Tak já cca týden před očekávanou MS měla „divný“ pocit, že to vyšlo. Strašně citlivý a bolavý prsa, nafouklý podbřišek…cítila jsem se jinak. Mám MS na den pravidelnou a když v očekávaný den nic, tak jsem testla. Okamžitě dvě tlusté čáry a bylo jasno. Dřív jak v den očekávané MS bych netestovala.
Já jsem třeba den po vynechání měla negativní i 10jednotkový Mamatest. Pozitivní (a to ještě nijak zvlášť
) byl týden po vynechání - nějakého ducha bych ulovila možná o nějaký ten den dřív.
Ale i podle utz to vypadá, že jsem otěhotněla později, dr. říkal, že je to ještě úplně v začátku a podle MS už by měl být 6+3 tt. Podle všeho jsem otěhotněla 5 dnů před MS (teda akt byl tehdy, oplodnění možná o kousínek později
)
A příznaky veškeré žádné - pobolívá občas podbřišek, občas citlivější některé prso, pár dní ranního průjmu, (ale až týden po vynechání to začalo), 1× mi bylo trochu zle, týden po vynechání jsem 3 dny trošku špinila a zvýšený sexuální apetít
![]()
Ahoj, potřebuju poradit… zapomněla jsem si vzit 12.pilulku z platička ve 3.tydnu… Uživam Yadine.. Po přečteni letaku jsem si vzala zapomenuty prašek ihned,jak jsem si to uvědomila,ale bylo to po vice jak 12hod… poté jsem si vzala i dalši prašek za ten den,tedy 2 v jeden den a dale neudělala žadnou přestavku mezi platičkama a začala uživat ihned dalši,tedy 2 platička za sebou.. Myslite,že učinnost zustala zachovana? Řika se,že nejhorši je,když se vynecha tableta na začatku nebo konci plata..poradite ? Mam strach…diky moc holky !
no,poprvé mi // vykoukly slabě tak 3 dny po očekávané menstruaci, ale to už jsem tušila,protože ji mívám pravidelně…
já testovala týden pred MS Mamtestem a byl tam slabý proužek, MS jsem už nedostala:-)
Dotaz: po porodu jsem dostala MS po 8 týdnech, pak začala brát antiko a od té doby už jsem ji neměla ani jednou. Vysadila jsem antiko 11.11. Mám teď testovat každý měsíc po tom jedenáctém nebo tak po šesti týdnech nebo jak
Normálně bych samozřejmě testovala pár dní po MS, teď nevím ![]()
ahoj, jsem hrozně nedočkavá jestli jsem těhu
ms bych měla mít asi tak za 9 dní. Můžu si udělat mamatest už takhle brzy ? slyšela jsem , že mamatest někomu vyšel tyden před ms . Jaké máte zkušenosti ? Jak brzo jste testovali ? Nebo jaké jste měli příznaky že jste těhu? To čekání je příšerný .. poraďte prosím.. děkuju moc