Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,chtěla jsem se zeptat. Mám 6 dní spoždění menstruace a dělala jsem si 2 těhotenské testy skoro za sebou a oba dva vyšli pozitivně. Ale ten jeden ta druhá čárka byla slabší. Myslítě že čekám miminko?
Myslím si, že ano
Pokud si nejsi jistá, kup si mammatest a testuj hned ráno z ranní moči, kde je koncetrace HCG nejvyšší. Pokud chceš mít stoprocentní jistotu, tak si zajdi na odběr krve, jako samoplátce tě to bude stát cca 500,–.
Ale podle toho, co píšeš, tak bych řekla, že můžu pogratulovat k miminku
(tedy doufám, že je chtěné)
500 neee, maximalne tak 250,–, zalezi na laborce. Me to stalo jak na hcg, tak na prolaktin nejakych 230,– a to jsem z Prahy
čičinka píše:
500 neee, maximalne tak 250,–, zalezi na laborce. Me to stalo jak na hcg, tak na prolaktin nejakych 230,– a to jsem z Prahy
áá, tak to pardon, netuším, kde jsem přišla na takovou částku ![]()
Ten první test jsem si dělala z ranní moči a ta druhá čárka byla slabší a odpoledne ten den jsem si dělala druhý a ukázaly se mi obě čárky stejně silně. A ještě jsem se chtěla zeptat jak se pozná mimoděložní těhotenství ![]()
Martulinka12 píše:
Ten první test jsem si dělala z ranní moči a ta druhá čárka byla slabší a odpoledne ten den jsem si dělala druhý a ukázaly se mi obě čárky stejně silně. A ještě jsem se chtěla zeptat jak se pozná mimoděložní těhotenství
100% to pozná jen dr. na UTZ, ale takhle brzo toho asi moc neuvidí
Tak pokud dokáže rozpoznat test těhotenství,myslíte si že doktor toho moc neuvidí?
test reaguje na zvýšené hcg - tzv. těhotenský hormon. Ten se začne vylučovat ve chvíli, kdy se vajíčko snaží uhnízdit. V tu chvíli je fakt maličkaté a doktor nemá šanci ho utz. vidět. Vidět začíná být asi tak 4.5. týden (dle schopnosti lékaře a kvalitě ultrazvuku), kdy už je vytvořen gestační váček. Moje první fotka z ult. je z 3.-4. týdne, kdy je tam jen taková černá tečka, v ní ještě nic a navíc to bylo hodně zvětšené. Takže asi tak ![]()