Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
DOBRÝ den
jsem začatečník s hA beru mercilon.chtela jsem se zeptat prasky jsem zacaal brat 2 den menstruca prvni den byl jen spineni.prasky beru v 18:00hodin newadí ze ho beru vetsinou ted uz kolem pul 7? a dneska jsem uzila 8 prasek.po jake dobe budu uz chranena?dekuju moc
ahoj Anytko, prášky je lepší brát pravidelně ve stejnou dobu, ale já se taky nikdy netrefím a po 8 letech užívání antikoncepce mohu říct, že malé zpoždění nevadí…Pročti si pořádně příbalový leták, tam je to hezky napsaný…jinak chráněná už jsi, pokud bereš již 8 pilulku a brala jsi první pilulku první den menstruace.
Presne jak rika janina.sun, par hodin sem, par hodin tam konkretne u Mercilonu nevadi, prusvih je az kdyz zapomenes vic jak 12 hodin a chranena jsi po tydnu uzivani.. ![]()
Já teda taky mercilon kdysi brala a ty doby jsem moc nedodržovala, brala jsem ráno, mimochodem to doporučuju víc než večer, máš ještě celý den na to si vzpomenout když by jsi zapoměla. Kolikrát se mi i stalo, že jsem si vzala pak až dva prášky další den, protože jsem zapoměla a co já vím, tak jsem chráněná normálně byla, nevím jestli se teda něco nezměnilo
ono už je to pár let co neberu.
myslim že plus minut 3 hodiny třeba je fakt jak nic, to bych fakt neřešila