Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, prosím o radu..Peru s pracím gelem + přidávám aviváž..V minulosti jsem prala v normálním sypkem prášku - Ariel nebo Persil, ale prakticky u každého praní se mi stalo, že na oblečení zůstávaly fleky z prášku a prášek se jakoby nerozpustil. Mohla jsem prát na 30 na 60, dlouhý program, krátky program, pak jsem začala dávat výrazně méně prášku, potom ubírat prádla pomalu na pol. dávku (máme 5kg) a prostě dělalo mi to pořád. Přes léto, jak jsme byli i našich jsem párkrát prala tam a mamka používá prášek a prádlo se mi zdálo výrazně lépe vyprané..Tak bych se chtěla vrátit k prášku. Pračku máme novou, asi cca 2 roky, LG..Prosím, poraďte co s tím..xxx
Mě jediné co napadá, zda ti pračka ohřívá tu vodu dostatečně, zda to topné těleso není rozbité ![]()
Případně zda nemáte tvrdou vodu, ta by mohla taky rozpouštění prášku ovlivnit, pak by bylo na místě nějaký změkčovač vody.
Já jsem se na prášky vyprdla a peru v mýdlovém slizu. Nechemické, šetrné k přírodě, penězům i k pokožce. Prášek už mi do domu nesmí a začíná se to rozmáhat i v rodině, za což jsem neskonale šťastná. Tak třeba tudy by mohla vést cesta.
Mě taky napadlo, že Ti pračka dostatečně neohřívá vodu. Já taky používám gel na praní, aviváž teda nedávám…a s gelem jsem spokojená. Ale je fakt, že my nemáme „špinavé“ prádlo, myslím tím hodně špinavé jako např. když chlap pracuje na stavbě atp. Můj chlap pracuje v kanceláři. Malej má samozřejmě fleky třeba od jídla apod., ale na to používám mýdlo s jelenem.
No chtěla jsem říct, že taky používám gel na praní a v pohodě mi všechno vypere.
A co filtr u přívodní hadice? Je čistý? A ostatní filtry? A zklusila bych dát prášek přímo do pračky a přidat trošku sody na praní.
Podle mě je to pračkou. Používám prací gel už hooodně dlouho, ale tohle se mi ještě nestalo. Nikdy ! Na žádnou teplotu.
Kolik toho pracího gelu dáváš ?
vyprdni se na ariel, kor v čechách kupovaný, pořid si qualt excel, má poloviční dávkování, je ekologický, skvrny nedělá a dobře pere. Mívaj ho v Tescu.
Je fakt, že gely perou hůř než prášky, to asi vždycky ![]()
Mně to dělala i stará pračka, hlavně s Rexem kdysi, vždycky jsem jak debil ten prášek rozpouštěla předem a pak jej lila rovnou do bubnu
, než jsem přešla na tenhle.
Příspěvek upraven 15.11.11 v 21:36
jinak výrazně lépe vyprané prádlo, mě by zajímalo, jak by vypadalo v prostředku bez rozjasňovačů, ty dokážou neuvěřitelně překrývat skvrny a tak, pak to člověk vypere v eko prostředku a čučí, co tam všechno vyleze ![]()
lumáťa píše:
Podle mě je to pračkou. Používám prací gel už hooodně dlouho, ale tohle se mi ještě nestalo. Nikdy ! Na žádnou teplotu.
Kolik toho pracího gelu dáváš ?
Dělalo mi to při praní se sypkým práškem, s gelem je to taky ok..
Gladys píše:
jinak výrazně lépe vyprané prádlo, mě by zajímalo, jak by vypadalo v prostředku bez rozjasňovačů, ty dokážou neuvěřitelně překrývat skvrny a tak, pak to člověk vypere v eko prostředku a čučí, co tam všechno vyleze
Jo tak už je mi jasný, proč mi mýdlové ořechy tak zasraly prádlo
už je nepoužívám. ![]()
Děkuji za reakce..To s tím topným tělesem, jsem se tady už někde dočetla..Takže až budu prát na vyšší teplotu, zkusím, jestli jsou dvířka teplé.Jak jinak to poznat..? ![]()
Tvrdá voda by tady na Opavsku být neměla, teda alespon co jsme se bavili s holkama z práce.
Máchání navíc se mi moc dávat nechce, když už sám program o sobě pere skoro dvě hoďky.. ![]()
NO ty filtry, jsem technický antitalent, tak to asi nechám na manžovi.Ale díky za typ.
Gina108 píše:Gladys píše:Jo tak už je mi jasný, proč mi mýdlové ořechy tak zasraly prádlo
jinak výrazně lépe vyprané prádlo, mě by zajímalo, jak by vypadalo v prostředku bez rozjasňovačů, ty dokážou neuvěřitelně překrývat skvrny a tak, pak to člověk vypere v eko prostředku a čučí, co tam všechno vylezeuž je nepoužívám.
Na ořechy u nás ani nedošlo, ačkoli jsem měla zálusk, páč jsem přesně výše zmiňované našla na netu jako „negativum“ k mýdl. ořechům..
Gina108 píše:
vyprdni se na ariel, kor v čechách kupovaný, pořid si qualt excel, má poloviční dávkování, je ekologický, skvrny nedělá a dobře pere. Mívaj ho v Tescu.
Je fakt, že gely perou hůř než prášky, to asi vždycky
Mně to dělala i stará pračka, hlavně s Rexem kdysi, vždycky jsem jak debil ten prášek rozpouštěla předem a pak jej lila rovnou do bubnu, než jsem přešla na tenhle.Příspěvek upraven 15.11.11 v 21:36
Aha, no tak zkusím..Jaká je velikost balení / cena..?
Děkuji
Mě tohle dělá pračka protože máme tvrdou vodu. Peru jenom v tekutých prášcích, sice sypký jsou o něco účinnější, ale dá se to v pohodě, když je víc špinavý prádlo přidám do pračky vanish a vše je čistý.
Jediný co mě napadá, zkusit dát prášek přímo do bubnu, uvidíš jestli to bude stejný, ale nejspíš jo ![]()