Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahojky holky, mám dotaz. Přemýšlím zda koupit choditko nebo ne? Někdo říká ne ze to není Dobre pro kyclicky a někdo zas na nej nedá dopustit. Co myslíte vy?
Diky za odpovědi
Pokud chodítko tak pouze to, které dítě tlačí před sebou. V žádném případě ten typ, do kterého dítě „posadíš“ a ono se odráží nohama
To které tlačí dítě před sebou klidně. Pokud mu to nedáš bude tlačit bednu, židli atd a to mě osobně vadilo. To, kde sedí na bluma a hejbe nohama nebrat.
Sedící chodítko vůbec. To na tlačení před sebou taky není moc dobré, protože je pak dítě nad ním nepřirozeně nakloněné. Dcera ho tedy měla u tchýně a občas tam s ním jezdila.
Tlačící chodítko je vhodné až v době, kdy už dítě samo chodí, umí zastavit, změnit směr. Do té doby ne, pokud tlačí židle, tak z toho nedělat drama, ale přilákat má jinou činnost. Detska_fyzio_mama o tom má skvělý příspěvek na instagramu
Dcera neměla žádné chodítko. Kdyby to dostala jako dárek, s díky bych vrátila.
Poridila jsem u první dcery, protože měla doporučeno aby před sebou něco tlačila a stejně s tím nechodila, ani druhý dítě, ani třetí. Za mě zbytečná věc.
Jako jo, když tam to dítě zastrčíš, tak dá pokoj a pravděpodobně se tam akutně nezraní, ale z každého dalšího hlediska je to zvěrstvo.
Neměli jsme, nechtěli jsme. Bylo to zbytečný. Ani za ruce se prý nemá vodit.
myslím, že kdyby chodítko bylo tak by to prodloužilo dobu samostatného chození. Teda u nás. Na tlačení měla kočárek(dárek). Sice za mě je to celková hrůza a rozhodně bych ho nekoupila. Chtěla jsem něco dřevěného. Rozhodně něco co bude stabilní a nepřevážil se to při zvedání. My tak tu hrůzu kočár, máme zatížený hmoždířem. A(nevypadne).
Ne, ne, ne rozhodně ne! Tohle je obrovský škodítko vývoje. Špatné je i to, co se tlačí před sebou. Dítě nestojí rovně, ale jakoby to tlačí před sebou a je hodně nakloněné. Z jakého důvodu to chceš vůbec kupovat? Fakt jsem si myslela, že to v dnešní době už nikdo nekupuje
@Terkl píše:
Ahojky holky, mám dotaz. Přemýšlím zda koupit choditko nebo ne? Někdo říká ne ze to není Dobre pro kyclicky a někdo zas na nej nedá dopustit. Co myslíte vy?Diky za odpovědi
Ani u jednoho dítěte sem nepořizovala, ani nechtěla. Promiň, ale z těch kyčliček mám vyrážku 🙈
@shadowbabe píše:
Ani u jednoho dítěte sem nepořizovala, ani nechtěla. Promiň, ale z těch kyčliček mám vyrážku 🙈
Přesně
“kyčličky” ![]()
Jinak chodítko ne. Krám. A navíc nezdravý.