Jablonec nebo Česká Lípa?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14015
1.4.10 11:23
pupííííček píše:
takže se nemusím hlásit dopředu že tam bych ho plánovala ten porod…tak to je paráda..ale nejhorší je že sllyším od každého něco jiného :nevim:

Musíš se informátora dopředu zeptat, jestli není náhodou z hlavního města, tam je všecko krapet/dost jinak (nezávidím ani trochu).
Lenka z Ostravy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
1.4.10 11:46

Ahojky, záleží na tom, jak chceš rodit. Jestli klasicky nebo spíš přirozeně, s porodní asistentkou nebo s lékaři, s personálem co ti říká co máš dělat nebo naopak, kde porod nechají na tobě a jen tě hlídají a do ničeho nezasahují, apod. a podle toho se rozhodnout. Doporučuji si porodnici nejprve prohlédnout. Podívej se na www.aperio.cz, průvodce porodnicemi a najdeš tam spoustu informací. Záleží jen na tobě jaké máš požadavky a představy a podle toho si vyber porodnici :-).

Vzdálenosti bych se nebála, já pojedu si 80 km, vím, že to za to stojí.

Přeji šťastné rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.10 11:56
nothingn píše:
No já bych se podívala na porodní kurzy a prohlídla si,jak to vypadá v Lípě a jak v Jablonci.Jo a kam to máš blíž,kdyby to přišlo náhle?

no do lípy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
1.4.10 12:22

holky fakt pupííčka neblblnete, vška když o tom nic nevím, tak neradím, ne?

ale jak už ti tu psaly - registrace jsou jen v práglu (třeba taky dostanou rozum a zrušej to :cert: )

do porodnice si nejdřív zavolej a pak si tam teprve dojed- prohlídnout si ji určitě jdi, už je nproto, že pak při porodu nebudeš bloudit :-) a taky omrkneš prostředí - a nejdřív tm volej proto, že někdy mají teba vyhazené hodiny, kdy přímo někdo z pesonálu má čas a provází rodičky po porodnici, a pak by ses třeba ráda trefila do tohoto času :-) a nebo ti prostě řeknou v kterou denní dobu tam mají menší šrumec a spíš se ti bude moci někdo věnovat.
pa a pěkný porod!

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
1.4.10 12:54

Tak nevím, jestli se tohle považuje za registraci, ale v Brně to chodí tak, že rodíš tam, kam chodíš na monitor a kontroly před porodem (pokud teda chodíš). Ale pokud budou mít plno, tak ti to bude stejně naprd, kam se nahlásíš. Kamoška rodila před 3 týdny v Brně Bohunicích. Už podruhé. Zaregistrovaná tam byla, chodila tam ke svému doktorovi atd… Ale měli takový nátřesk, že ji nemohli přijmout. Říkala, že když cítila hlavičku mezi nohama, tak kopala do dveří a porodila na koženém vaku na zemi operačního sálu, protože porodní sály byly obsazené. Zní to drsně, ale zase to měla rychle za sebou. A oni tě vyhodit nemůžou, když už je porod rozjetý. Teda tohle je aspoň moje představa a doufám, že ne mylná :nevim:
Ale nakonec jí za odměnu dali nadstandard na šestinedělí :palec:
Ono je asi jedno, kde rodíš. Je to hlavně o lidech. Tak přeji dobrou volbu porodnice a fajn porod!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
969
1.4.10 13:39

O Jablonecké porodnici jsem slyšela samé dobré. Prý jsou ochotni vyhovět tvému porodnímu plánu, to je podle mě dost důležité (tedy pro mě :mrgreen: )
Až pojedeš prohlížet porodnici, napiš si, na co se chceš zeptat, co je důležité pro tebe. Zvlášť, jestli chceš něco jiného než takový ten nemocniční porod.
Mimo jiné, já o ní také uvažuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
1.4.10 14:01
pupííííček píše:
právě že o jablonci jsem slyšela jenom samou chválu :mrgreen:

ano jablonec lepší než lípa rozhodně…

• Citovat
  • Upravit
1.4.10 14:25
Michaelakkk píše:
pupííííček píše:
právě že o jablonci jsem slyšela jenom samou chválu :mrgreen:
ano jablonec lepší než lípa rozhodně…

díky jsem ráda za každou podporu a utvrzení že mám pravdu :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
3.4.10 21:44

A s tou registrací, co si pamatuji, tak v jbc je lepší si dojít. Když jsem byla v cca 32.týdnu, tak jsem si zavolala do porodnice a domluvila si termín, na kdy se přijdu „registrovat“. Jde o to, že jsme se sestřičkou vyplnili papíry, takže jsem to pak nemusela řešit, když jsme začala rodit. Navíc si dělají statistiku, aby věděli, jak velký nával bude v tom tvém předpokládáném termínu porodu. Takže do Jbc bych případě určitě zavolala a registrovala se. Je to pak i snazší, když mají víc plno, tak by si teoreticky měla mít přednost před těma maminama, které tam registrované nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dalmatinka2004
23.4.10 08:38

Moje švagrová rodila taky v JBC a byť neměla jednoduchý porod a nakonec musela kvůli mimi i sobě na rychlého císaře, tak byla se vším moc spokojená. První porod měla ve Frýdlantu, který už je zavřený. Do LBC nechtěla ani za nic. Čtu a slýchám na Liberec dost protichůdné názory, ale JBC vede v tom dobrém, takže u mne to asi taky vyhraje JBC. :)

• Citovat
  • Upravit
3226
30.4.10 23:49

Zdravím :mavam:

Já jdu rodit do JBC, a to za 14 dní :wink: Do Lípy to mám 9 km, do JBC 50 km.
Byli jsme se s manželem v JBC podívat… všechno nám ukázali (porodní boxy, oddělení seštinedělí,pokoje, výtahy, zvonky - třeba když přijedete v noci..) Pak si nás PA vzala do zasedačky a 2 hoďky trpělivě odpovídala na naše dotazy. Měla jsem sepsanou kupu otázen na které jsem se chtěla zeptat a na na většinu z nich odpověděla PA i bez ptaní.
Musím říct, že jsme byli až unešeni přístupem a možnostmi, které tato nemocnice nabízí.

Mám sepsaný porodní plán, který ještě při příjmu znovu proberu s lékařem a PA, plán bude přiložen k dokumentaci a bude součástí mého chorobopisu po celou dobu mé hospitalizace. Pokud to bude možné, budou se plánu držet do posledního detailu. Abych řekla pravdu nevymýšlela jsem si nijaké zvláštnosti prostě jsem jen chtěla mít možnost rodit např. mimo porodní lůžko, chtěla jsem aby mi dceru po porodu přiložili na břicho, aby ji zkusili přiložit k prsu do 30 min po porodu a tak podobně…

Myslím, že rozdíl mezi těmito nemocnicemi je v tom, že Liberec, či Lípa jsou Krajské organizace, jsou odkázány na finance, které přijdou z Libereckého Krajského úřadu, kdežto nemocnice Jablonec nad Nisou je organizace příspěvková a jejím vlastníkem je město Jablonec. Zaměstnanci jsou zde chytře motivováni jak finančně tak i jinak a je to vážně znát!
V české Lípě nemají tak erudované odborníky a vybavené sály a pokoje zkrátka proto, že na to nemají peníze. V Liberci sice lékaři a sestry berou dost peněz, ale zase nezvládají kapacitu… porodů je hodně a oni si svoje peníze musí vysloveně vydřít, proto se leckdy nechovají tak jak by měli a někdy prostě věci nedotáhnou do konce tak jak by si zasloužili. Toto v Jablonci odpadá.
Ale je pravda, že nikdy nevíte na koho narazíte až půjdete rodit vy. Takhle to vidím já a ať už se rozhodnete rodit kdekoliv, přeji vám ať je to rychlé a se šťastným koncem. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková