Porod a nemoc

Anonymní
24.12.24 17:00

Porod a nemoc

Ahoj,
chtěla bych se zeptat na zkušenosti těch, které rodily s nějakou virózou nebo chřipkou? Jsem 40+6 a každým dnem můžu porodit…
2 dny zpátky jsem chytla nějakou virózu/chřipku, kdy mám teplotu 37,5 - 38, rýmu, škrábání v krku a zimnice.
Už mám tak rozbolavělé břicho, že ani nevím, jestli poznám, kdy to na mě přijde.😅
Vím, že jak to na mě přijde, tak porodím, ale jak to pak probíhá v nemocnici? Nebudu muset mít při porodu roušku? Mám strach, abych například nenakazila své miminko nebo miminka ostatních nebo maminky na 6N…
Děkuji za sdílení vašich zkušeností s porodem a jak to probíhá následně na 6N.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
leopanda
24.12.24 17:29
@Anonymní píše: Více

já bych teda čekala, že tohle by ti řekli přímo v porodnici, kdybys tam zavolala a zeptala se jich, jak v takovém případě budou postupovat. Případně, jestli budeš na seprátním pokoji mimo ostatní maminky apod.

• Citovat
  • Upravit
76450
24.12.24 18:04

neřeš, nějak to dopadne, já jsem tak onemocněla asi 4 dny před porodem a okamžikem, kdy dítě bylo venku, jsem byla zdravá - nevím, nechápu, nerozumím, ale bylo to tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.12.24 18:59

@leopanda Volala jsem v pondělí. Odpověď byla taková neurčitá a nijak to neřešili.
@stinga Děkuji za zkušenost.

Ještě mě napadá, jsem riziková a myslím, že do konce týdne budou chtít, ať porodím. I v případě nemoci se plánuje indukce, že?

• Citovat
  • Upravit
101606
24.12.24 20:11

No, rekla bych ze běžnou virozu nikdo řešit nebude, ani u porodu ani na šestinedělí. Jo a vem si leky s sebou, me nebyli schopni sehnat ani kapky do nosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.12.24 20:27

@j.a.n.i1 Jediné, co teď beru je Paralen. Nos vyplachuju konvičkou. Tak doufám, že ten Panadol/Paralen budou schopni dát. 8o
Ale moc díky za tip.

• Citovat
  • Upravit
3890
24.12.24 20:29

Nespolehala bych se - i kdyby, podání paralenu určitě musí schválit doktor a to se nacekas, hodiny. Nebude to tak, že si řekneš sestře o prášek a ona ti ho přinese. Vem si svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.12.24 21:03

@Platanka Vím, že při minulém porodu se teda automaticky hned sestry ptaly a ženy tam dostávaly Novalgin, když si o něj řekly přes den. Ale jo, platíčko si vezmu do kosmetické tašky.

• Citovat
  • Upravit
Vyzvědačka
24.12.24 21:21

No, jestli budeš po porodu kašlinkat, tak to bzde dole pěkně bolet 😈

• Citovat
  • Upravit
72725
24.12.24 21:35

Nepočítej s tím, raději si všechno Vem sebou. Já rodila s chřipkou a nebyli schopni mi pak dát ani nic na teplotu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.12.24 21:50

Také radím vzít si léky sebou. Byla jsem poprvé dost šitá, Paralen mi hodně pomáhal na bolest a taky mi ho nechtěli dávat. Nebo, dali, ale šlo vidět, jak moc je to obtěžuje. U dalších porodů jsem si už léky brala raději své.
Jinak, já byla šíleně nastydlá u porodu, 3 roky zpátky v době covidu. Měla jsem strašný kašel a rýmu a nikdo to neřešil. To jen já se hanbou propadala :oops: Pořád jsem kašlala a smrkala. Bylo mi to hloupé, nepříjemné, ale nikdo žádné narážky neměl…

• Citovat
  • Upravit
50
24.12.24 21:53

Zarid si, aby o tebe mel kdo pecovat po propusteni, kdybys jeste byla nemocna. Mela jsem horecky 40 a sama bych se nepostarala ani o sebe, natoz o miminko (a ty mas jeste dalsi). Drzim palce, at je lepe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
24.12.24 22:59
@Vyzvědačka píše: Více

To co su za debi*lne keci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vyzvědačka
24.12.24 23:18