Porod bez bolesti, literatura a zkušenosti

5614
3.12.14 19:54

Porod bez bolesti??

Chtěla bych se zeptat, jestli jste někdo rodil bez bolesti. Četli jste někdo knihu „aby porod nebolel“ od Lucie Groverové?
Byli jste na přednášce Veroniky Vojáčkové? Nebo s ní třeba rodili? Nebo jste viděli na youtube „jak na porod bez bolesti“
Která jste to zkusila, co pomohlo, nepomohlo a tak vůbec?
Právě čtu tu knihu, jsem po prvním porodu, který byl pro nepostupující porod a akutní hypoxii plodu ukončen CS. Vůbec nevím, jak dopadne toto těhotenství, bojím se stejného scénáře, ale ráda bych udělala vše proto, aby to dopadlo lépěji a pokud možno aby to „nebolelo“, vydržím dost, ale z bolesti porodu mám nebo možná v minulém těhotenství jsem měla strašný strach a mám pocit, že asi i proto to dopadlo CS. Tentokrát bych to ráda uchopila jinak, aby to bylo lepší pro mě i dítě.
Děkuji za informace ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Lucie Groverová Aby porod nebolel?

Přidejte zkušenost s Lucie Groverová A...

Přečtěte si článek: Bezbolestný porod

Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
3.12.14 20:05

Měla jsem druhý porod bez bolesti. Ze strachu z toho prvního jsem nezmatkovala, nechala věci plout. Byla sem doma, vařila, několikrát šla odmést sníh, šla odpoledne s mužem na procházku, večer jsem zasedla k pletení.
Bolesti byly stále minimální, jen se prdlužovaly kontrakce.
Nebýt toho, že jsem (intuice) šla nakonec pro jistotu do vany a tam ze mě vytekla červená (společně s pl. zátkou),nejspíš porodím doma.
Toto mě znejistělo a jala jsem se vydat směr porodnice.
Přijela jsem otevřená na 3 cm, porodila jsem 50 min po příjezdu, zcela bezbolestně, nečekaně, necítila jsem nic. Ani popud k tlačení.
Porod samotný mi sice opět stačili porodníci zmršit(zbytečný nástřih, zbytečný echt dlouhý monitoring v nevhodné poloze),ale dnes bezpečně vím, že je to opravdu v hlavě.
Porodit bezbolestně se DÁ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5614
3.12.14 20:07

@berry4 a takže máš pro mě nějakou radu?
Třeba ta Vojáčková říká, zpracujte si svoje strachy.. Jak mám zpracovat strach z toho že to bude bolet, když se snažím si do hlavy nacpat, že to bolet nebude :?: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1919
3.12.14 20:09

@Veverunkav rada bych se pridala do diskuze..
V kvetnu me ceka druhy porod..a pred par tydny jsem shledla prednasky p.Vojackove.taky by me to zajimalo, zda to jde
verim tomu ze to je v hlave… ale jak relaxovat pri porodu;)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
3.12.14 20:12

Tak to mě zajímá co se tady dozvíš :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5614
3.12.14 20:15
@facetia píše:
@Veverunkav rada bych se pridala do diskuze..
V kvetnu me ceka druhy porod..a pred par tydny jsem shledla prednasky p.Vojackove.taky by me to zajimalo, zda to jde
verim tomu ze to je v hlave… ale jak relaxovat pri porodu;)?

TAk to jsme dvě, já mám termín 10.5 :)

Já jsem si 100% jistá, že to je v hlavě, já to vím, že jsem k tomu poprvé přistupovala špatně, byla sem tak ve stresu, že to bude bolet, že sem byla stažená jako gumička, takže mi je jasný kde byla chyba, ráda bych to vyřešila..
Ta Vojáčková mě fakt dostala, děsně se mi líbí jak mluví o těch „bolestech“ jako bych se viděla.. všichni pořád chodili a ptali se jestli už mám bolesti??? No nemám, když se bojím že to bude bolet že?? Křížové bolesti v konci?? NO jistě, já stažená jako blázen, ještě aby to nebolelo.. Chtěla bych se naučit nějak relaxovat, ale jak?? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
3.12.14 20:17

Mě pomohlo, že jsem slyšela okolo sebe samé hruzostrašné scenáře, ale vlastně jsem vůbec nevěděla, co čekat. Přijela jsem spíš zvědavá do porodnice a netušící, co mě čeká. Jenom jsem věděla, že musim čekat až to bude horor. Snažila si právě proto, co nejvíc užít poslední chvilky pohody. V porodnici byla tak skvělá atmosfera, že jsem tak dobře neusla snad poslední 2 měsíce těhotenství. A když už jsem spát nemohla tak jsem byla dost unavená a bolest sice strašná, ale moc si jí nepamatuji a trvalo to necelou hodinku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
3.12.14 20:21

Tak ja byla naprosto připravena, natesena a presto bolest neskutečna..ale zvládla jsem to s gracii, presne dle pokynu pa a bez nastřihu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
3.12.14 20:22

@Veverunkav :think: jak…Upřímně-je logické, že to nějaký ten měsíc, týden před porodem na tebe dolehne. Jinak to nejde.
Když to ale opravdu přišlo, vstoupil do mně jakýsi klid. Neumím to popsat. vE CHVÍLI, KDY JSEM SI BYLA JISTA, ŽE je TO PORODNÍ ČINNOST, TAK JSEM JEN VZALA DO RUKY PAPÍR A TUŽKU A PSALA ČASY. A věnovala se dál běžným činnostem, nic jsem nehrotila.
Toto trvalo 13 hodin, než jsem šla do té vany a našla červenou.
Věř tomu, že žena tu intuici má, jen je důležité se nepoddávat stresu a pocitu, že něco nestihneš, nebo já nevimco.
I kdyby jsi nestihla-dnes už vím, že nejsme blbé, ty doktory k tomu zas AŽ tak nepotřebujem, někdy je to opravdu spíš na škodu, jestli to nemáš do porodnice hodinu, tak poslouchej své tělo.
To je asi jediná rada, kterou ti mohu dát :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
3.12.14 20:23

Mě kontrakce bolely, příště na tom zamakám :mrgreen:. tlačení už ne. dokonce to bylo chvíli i příjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1919
3.12.14 20:27

@Veverunkav přesně tak! taky jsem byla stažená, bála se… a ty bolesti šly do zád… a spíš se zhoršovaly a já si celou dobu říkala, že to je nekonečný a nikdy to neskončí… ten můj první porod dopadl dobře.. ale ty bolesti.. chtěla bych to tentokrát jinak :-)
mně se líbilo, jak tam říkala, že dítě si ten porod vede samo, a porodila by i ženská v kómatu-to bych teda chtěla vidět;-) ale něco na tom bude… že jsem tomu spíš bránila než pomáhala..

taky se mi na přednáškách líbilo, jak byla upřímná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1919
3.12.14 20:28

@LennaZS 4850 g :) smekám!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
3.12.14 20:29

Chce to klid, nestresovat se a všechno půjde líp. U prvního porodu jsem nevěděla do čeho jdu a po příjezdu do porodnice bylo za 20. minut po všem. U druhého jsem se bála pobytu na šestinedělí (u prvního syna mi to dali sestry pěkně sežrat :?) Jakmile jsem věděla, že porod je tu, tak najednou ze mě všechen strach a úzkosti spadly, vzala jsem tašku a zavelela k odchodu, že už je nejvyšší čas. U třetího syna to samé, jakmile jsem si uvědomila, že je to tu, tak jsem najednou byla strašně moc klidná. Všechny 3 porody byly bez komplikaci a skoro bezbolestné ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
3.12.14 20:30

@berry4 Mě právě pomohlo, že i přesto že jsem byla v porodnici tak mi přišlo, že Pa je v klidu. Porod přijde možná druhý den. A já musim odpočívat, co to jde. A místo toho už jsem vlastně rodila, ale nějak to nevěděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10075
3.12.14 20:33

Ja sice porod bolestivý měla, ale z předchozích porodů jsem byla tak vystresovana, že jsem si řekla taaaaak bude to dlouho trvat uklidnime see a nějak jsem nechala bolest projit si čím měla a vydychavala jsem to a za 1,5 hodiny byla mala na světě a mužu říct, že jsem to měla fakt super porod :pankac: bez poranění mala lezla snad sama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí