Plánovaný císař - praktické rady

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
917
2.12.14 22:35

planovany cisar - prakticke rady

Holky prosim muzete mi poradit. Ceka me planovany cisar, tak uvitam rady, co sebou, jak jste kojily, co vam pomohlo k rozkojeni. Jestli jste braly wobenzym. Nebo proste co vas napadne za radu, postreh ze by mohlo pomoci nebo vam pomohlo. Strasne se bojim a tak bych chtela byt aspon pripravena. Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4
2.12.14 22:42

Ahoj Susann, na plánované sekci jdeš na pokoj, dají ti tuny otázek, mezitím tě zkontrolují, dají klystýr, pak ti „utrhnou“ čípek či co (je to vteřina, bolest ti dojde potom), dají pytlík (to pálí - trochu víc), pak už jdeš na sál. Tam jsi nahatá, zřízenec ti drží ramena, když musíš do klubíčka, anesteziolog ti dá umrtvovací injekci a pak teprve epidurál (to, abys při něm necukla), pak tě položí, pokud ti spadne tlak nebo je ti zle, dají kyslík (já měla pocit, že se utopím, nemohla jsem spolknout vlastní sliny, ale za chvilku to přešlo), přivážou nohy a jde se na to. Za cca 40 minut jsi hotová se vším. Až ti budou trhat břicho, bude to s tebou trochu házet, ale je to jen takový zvláštně tupý pocit, to nebolí. Mimi ti ukážou na vteřinu a hned ho odnesou, a až tě došijou a přehodí na postel, přinesou ti ho a zkusí ho přisát. Pak tě odvezou na jipku, kde tě večer paní umyje, dostaneš prášek na bolesti a za pár hodin tě převezou na normální pokoj. Břicho bude hodně bolet, a tak se přesto snaž co nejvíc chodit, abys to rozchodila co nejdřív. ¨
Neboj, to zvládneš! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696
2.12.14 22:43

Nic jsem nebrala, rozkojila jsem se 3. den. Do te doby si Vendelinek dal něco ode mě a dojedl se Nutrilonem. Tašku si sbal podle rad k normálnímu porodu, ocistky odcházejí stejně a se sitovanymi kalhotkami bude jizva vetrat. Snaž se co nejdříve po operaci hybat. Moc to nepujde, ale cim dřív, tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696
2.12.14 22:45

@sjcu mi klystýr nedelali a cipek taky nikdo netrhal. :nevim: ale já byla v celkové narkóze, tak buď jak kde, nebo je rozdil v anestezii :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
2.12.14 22:46

Jo, a mlíka jsem měla hned spousty, s kojením problém nebyl. Prostě hýbat, hýbat a hýbat. Neboj, na sále si možná budeš říkat, že už nikdy, ale hned, jak uvidíš mimi, tě to opustí. Držím palečky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
2.12.14 22:48

@zulitvi já myslím, že se to dělá kvůli tomu, aby tělo vědělo, že je konec. Jen jsem roztáhla, doktor do mě šáhnul, udělalo to lup, a bylo :-) Hned zjistím, porodník je můj táta :-D Jen si myslím, že příliš info škodí, moc jsem se dopředu nepídila a prostě jsem věřila. A ve finále jsem se tak bála, že mi bylo všechno ouplně fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
2.12.14 22:52

Rano sprcha, oholit pupik, zavazat nohy, prasky na zklidneni, odvezou te na sal, spinalni A, polozeni, prikurtovani, manzela pusti na sal, sedne k tobe, plachta pred bricho, rozhovor o tom jak ti je, a uz te kuchaji, ja necitila vubec nic, ani skubani, nic, mimco venku brzy, manzel za mimcem, fotil, pak donesli mimco k nam, a pusinkovaolla jsem ho, manzel choval celkem dlouho. Zasiti, odvoz na dospavaci pokoj, pak na hlidany pokoj, blbe bylo ze jsemmusela 8 h lezet na zadech, nezvedat hlavu. Ditko mi nosili. Jeste ted den jsem vstala, jizva me moc neboli, jsem tlumena, ale streva boli jako cert, hruza a to chodim a pohybuju se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696
2.12.14 22:52

Jen k tomu klistyru - nedelali ho, ale mela jsem narizene od 10 vecer nejist a nepit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
2.12.14 22:54

@susannn aktulni sekce vcera v 7:30,takze v zive pameti, byla to pro me vyzva, jeste ze jsem do toho sla, protoze deloha by prirozeny porod nezvladla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11514
2.12.14 22:55

@susannn Tak já jsem se rozkojila až třetí den…Myslím, že každá to má jinak. Žádný čípek mi netrhali, nebo aspoň o tom nevím. :nevim: O vycévkování jsem poprosila až po píchnutí spinálu, takže jsem o něm ani nevěděla. Já na císaře vzpomínám jen a jen v dobrém, moc se mi líbil… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
2.12.14 22:58

Čípek mi teda ani jednou nikdo netrhal.

Doporučuju vzít si s sebou do porodnice hroznový cukr, v den operace se nedává žádné jídlo ani po operaci, tak jsem se aspoň dopovala hroznovým cukrem, měla jsem šílený hlad :-)

K rozkojení pomůže mít miminko co nejvíc u sebe a přikládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11514
2.12.14 22:58

@Dita01 Přesně jak píšeš, já nesměla zvedat hlavu 10 hodin, večer s podporou do sprchy, druhý den jsem si pro malou chodila sama, tak si ťukali na čelo :mrgreen: Byla jsem fit opravdu rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.14 22:59

Doporučuji si s sebou kromě doporučených věcí sportovní láhev na pití se silikonovým uzávěrem (třeba Aquilla nebo Matonni). Až budeš ležet na lůžku a nebudeš se moci moc hýbat, tak se ti takto bude lépe pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
2.12.14 23:06

Ahoooj :mavam:,niceho se neboooj :hug: :pankac:.ja to mela trochu jinak-klystyr mi nedavali, myslim, ze ani zadnou umrtvovaci injekci pred spinalkou :think: -drzel me zrizenec, predtim mi dali stahovaci puncochy, zacevkovali me-nebylo to prijemne, ale nebolelo a bylo to rychle ;).u spinalni anestezie jsem se klepala, proto me drzel zrizenec-a pak uz hrozna rychlovka.za chvilku byla mala venku :dance:.bylo mi neprijemny, ze jsem vsechno slysela-bala jsem se, ze nejsem dost umrtvena a ze budu citit bolest-a nic :mrgreen:.za me tip-vem si s sebou vodu-piti v te plastove flasce s „dudlikem“-takova ta sportovni flaska, treba Aquila, nebo tak…po cisari jsem se nemohla zvednout k piti v hrnecku a tuhle flasku si krasne poslepu nahmatas, napijes se a nepolijes :lol:.rozkojila jsem se po par dnech uz dobre, v nemocnici ti poradi, nebo laktacni poradkyne. drzim palce a fakt neboooj :hug:.prvnich par dnu je bolavych, ale s mrnousem v naruci to brzy zapomenes :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luisa79
2.12.14 23:07

Cipek mi nikdo neutrhl a ni jsem o tom neslysela. Rano jsem nastoupila do porodnice. Sestry na prijmu se mnou neco sepsaly, pak priprava-klistyr, sestra me odvedla na sal, tam me prikurtovali, byla jsem naha

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100