Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@dani24687 píše:
Když jsme u krvácení vs. drén - kolik jste měly ve zprávě, že jste ztratily krve? já 400ml
Já zprávu nejspíš ztratila, nebo si jí nechala dětská.. akorát si pamatuju, že tam bylo porod rizikový a pohlaví dítěte mužské se jménem Agáta ![]()
@Kyslíková píše:
Ja jdu na cisare v pondeli..taky z toho mam obavy. Jsem zvedava, co se tu jeste doctu. Proc se nesmi zvedat hlava??
Přeju hodně štěstí a pohodový průběh ![]()
Jinak kdybych si mohla znovu vybrat, šla bych do celkové. Nějak jsem psychicky nezvládla pocit „chybějících“ nohou ![]()
@bberanka píše:
Jinak kdybych si mohla znovu vybrat, šla bych do celkové. Nějak jsem psychicky nezvládla pocit „chybějících“ nohou
Souhlas, taky bych sla do celkove anestezie. Ja ten pocit „bez nohou“ psychicky nezvladla a sestry se u me musely stridat, drzet za ruku a povidat si se mnou, dokud jsem neusnula. ![]()
Příspěvek upraven 03.12.14 v 13:26
@bberanka píše:
To je divný, já necítila vbec nic a to ještě cca 4h po píchnutí
Nevím, netuším, jestli je správné cítit nebo necítit nohy
Já to měla takhle ![]()
@bberanka píše:
Jinak kdybych si mohla znovu vybrat, šla bych do celkové. Nějak jsem psychicky nezvládla pocit „chybějících“ nohou
zajímavý, já zas přesně naopak. Jako narkoza, dobrý, to jo, mě víc vadilo to probuzení na JIP. Pominu-li, že u spinálu to přichází k sobě postupně a celou dobu je tam ta jasná hlava, tak u tý celkový mi přišlo naprd jak jsem se vzbudila do plný bolesti, totálně oblběná, břicho nikde, dítě nikde…měla jsem pocit takovýho ukradenýho těhotenství. U toho spinálu je ten přerod z těhotné v matku nějak přirozený, plynulý, o tom, že se mi líbilo malou hned slyšet, ani nemluvě, u malýho mám pořád prostě pocit, že nám ty první minuty někdo sebral
.
ale tak to má každý jinak samozřejmě, jen píšu svůj postřeh z toho srovnání. I když zavádění toho spinálu je hnus, teda ne to zavádění samotný, ale jak to ochrnuje, to mi bylo opravdu zle, panika, úzkost, celou dobu mi šlo hlavou do čeho jsem se to uvrtala a jestli mi fakt to vydupávání si spinálu (u nás se rutině stále dává CN) stálo ![]()
@elanaa Přesně tak jsem to měla já.
Pocit chybějících nohou, mě osobně to přišlo strašně vtipný. POřád jsem to zkoušela a nešlo to. Celkově jsem po tomhle císaři měla nějakou dobrou náladu no a mofrium na bolest, mě taky bavilo. Lítající sny neměli chybu. Jediný co mi vadilo, byla třesavka asi půl hodiny po příjezdu ze sálu. Prý adrenalin.
@lleennttiillkkaa tak. Mě to neděsilo, bavilo mě to, uvažovala jsem o tom, jak hrozný musí být, když jsou lidi opravdu ochrnutý, ta bezmoc, ten neskutečnej vztek a „neschopnost“, když hlava CHCE pohnout palcem u nohy a ta zatracená noha se prostě ani nehne
Docela zajímavá sondáž to pro mě byla.
lítací sny po opiátech nemám, já po nich bleju. Takže to nic moc
Třesavku jsem měla taky, vysvětlili mi to stejně.
@elanaa já jsem si s těma nohama připadala jak BB v Kill Bill. Ne fakt za mě když už to musí být, tak spinál, ale rozhodně nepodepisovat souhlas s medikama. To se prý může docela vymstít.
@lleennttiillkkaa jakože to někde zavádí medici? No to je síla. Já chápu, že se to někdy musí naučit, ale tohle je tak specifickej výkon, že ani ne pro každýho zkušenýho anesteziologa je to rutina (mě vyloženě řekli „paní doktorku co umí spinály jsme už zavolali, tak se připravte, brzo pojedem na sál“) a to jsem rodila v krajský porodnici, žádný špeluňce někde v horách, takže personální vybavenost dobrá.
@elanaa jojo konkrétně v táborský nemocnici. Kamarádka loni rodila císařem a její spoluležící podepsala souhlas…no píchal jí to prej asi na 30× a stejně půlku břicha cítila. Do celkový narkozy jít kvůli alergii na většinu antibiotik či co nemohla.
@lleennttiillkkaa tak to je fakt masakr
Já normálně vždycky mediky nebo žákyňky k sobě pouštím, ale jen na čumendu, sahat na mě nesmí ![]()
Mediky do spinalu u tehotne nikdo nepusti, to jsou reci.
A co se mediku tyce, staci rict, ze tohle ne a hotovo… nebo souhlas odvolat kdykoliv cely, neni problem ![]()
@krtek7489 píše:
Nevím, netuším, jestli je správné cítit nebo necítit nohyJá to měla takhle
a nebyl to epidurál? tam by měl být rozdíl ![]()
@Kyslíková
Neboj, zas takova hruza to neni. Mam za sebou dva ve spinalu a slo to. Na sale v pohode, horsi bylo prvni vstavani, to bolelo bricho, ale dalo se.
Na druhou stranu mam stale podvozek jak dvacitka, coz neni na skodu ![]()