Plánovaný císař - praktické rady

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
27247
3.12.14 14:33

No nic méně jsem ráda i za celkovou anestezii. Prvorozenýmu šlo o život a jsem ráda, že jsem to zaspala. Vytáhli ho a bylo to zlý, apgar 2-6-8 hovoří za vše. Představa, že jsem u toho při vědomí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
3.12.14 14:33

@bberanka taky si myslím že si to spletla…jak tu padlo, jednak se to píchá jinam (což je vyloženě medicínská technická otázka kam přesně), druhak pro pacientku je rozdíl v tom, že epidurál zůstává zavedený stále a anestetikum je možno přidávat či ubírat (třeba na druhou porodní dobu ho trochu stáhnou, aby ty hlavní vypuzovací kontrakce žena pořádně cítila a mimino šlo líp ven), zatímco spinál se prostě jednorázově píchne a z páteře už nic netrčí, je to jako lokálka k zubu, ranka se zalepí a hotovo a nohy postupně ochrnou „na maximum“. Proto se dává u těch plánovaných výkonů. Jestli je možno epidurál tak předimenzovat, že je možno v něm provést zrovna takový velký zákrok jako je císař (pokud je třeba během spontánního nepostupujícího porodu přejít na sekci a epidurální prostor už je napíchnutý), to netuším, věděla by @bellinkaX? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24858
3.12.14 14:35
@lleennttiillkkaa píše:
No nic méně jsem ráda i za celkovou anestezii. Prvorozenýmu šlo o život a jsem ráda, že jsem to zaspala. Vytáhli ho a bylo to zlý, apgar 2-6-8 hovoří za vše. Představa, že jsem u toho při vědomí…

tak to rozhodně :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
3.12.14 14:37

@bberanka však na mě taky při přípravě přišla strašná schíza. Začala jsem brečet, měla jsem strach, že bude zase něco špatně, že ho vyndají a nebude dýchat. Neuvěřitelně se mi ulevilo, když vyskočil(fakt vyskočil, sotva ho stihli chytnout) a řval jak na lesy. Zároveň jsem ale měla strach, že mě budou muset uspat a strach, že po spinálu ochrnu…moc koukám na lékařský seriály :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24858
3.12.14 14:40

@lleennttiillkkaa :hug: já si nic z toho neuvědomovala, jen jsem jí chtěla vidět a hlavně! nevěděli jsme na sto pro, jestli to bude holka, což já chtěla a chtěla jsem to vědět dřív než manžel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2734
3.12.14 14:42

Čeká mě plánovaný císař a pořád se nemůžu rozhodnout, jestli jít do celkové narkózy nebo spinálu.. a přečtení diskuse mi tedy moc nepomohlo :think:
Probíral to při naplánování CS s vámi nějaký dr. nebo anesteziolog? Já měla 1. cs akutní, takže CN a honem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
3.12.14 14:44

@susannn co ti ale musím vyloženě doporučit, je spánek noc dopředu. Já nemohla usnout, šla jsem spát po půlnoci a ve 4 už jsem byla vzhůru a byla jsem totálně KO na sále jsem usínala a držela jsem se zuby nehty, abych neusla, protože jsem měla slíbený ten bonding, na který jsem se těšila.
Taky doporučuju pít kojící čaj už 2-3 dny předem a jen co to půjde, tak odsávat, odsávat, odsávat + samozřejmě přikládat mimčo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
3.12.14 14:46

@xFelli neprobíral to se mnou nikde, čerpala jsem pouze ze zkušeností svých s CN a kamarádčiných se spinálem. Spinál fakt vyhrál. I když to byl zvláštní pocit, bála jsem se, ale jak říkám neměnila bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24858
3.12.14 14:46

@xFelli mě se ptala dr v rizikovce, co budu chtít, vybrala jsem si datum a druh anestezie.Oni obecně doporučujou spinální, kvůli menší zátěži na miminko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
3.12.14 14:48
@bberanka píše:
@xFelli mě se ptala dr v rizikovce, co budu chtít, vybrala jsem si datum a druh anestezie.Oni obecně doporučujou spinální, kvůli menší zátěži na miminko…

tak tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
3.12.14 14:49

@xFelli ja mela akutni ve spinale. A neprobiral to se mnou nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24858
3.12.14 14:51

@dani24687 ono u toho akutního asi není moc co řešit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
3.12.14 14:51

@bberanka To si myslíš správně :) Epidurál se při operacích běžně nedává, jen při vaginálním porodu na tlumení bolestí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
3.12.14 14:53

@bberanka no mě při příjmu řekli, že pokud není akutní vyloženě akutní, tak se většinou spinál stíhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24858
3.12.14 14:55
@lleennttiillkkaa píše:
@bberanka no mě při příjmu řekli, že pokud není akutní vyloženě akutní, tak se většinou spinál stíhá

to asi jo, spíš jsem to myslela tak, že nebudou špekulovat o anestezii a udělaj to, co je v danou chvíli nejlepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí