Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@lleennttiillkkaa píše:
Třeba bych mohla na sebe být pyšná, mohla bych mít děti dřív u sebe - oba byli na nedonošencích a kvůli císaři jsem třeba prvorozenýho viděla až po 5, s porodním dnem 6, neuvěřitelně dlouhých dnech. Jo ukázali mi ho na chvilenku, než ho převezli, ale to si prakticky nepamatuju, měla jsem co dělat sama se sebou. Mohla bych říct já si svoje dítě porodila.
pyšná
? aha
tak to abych teda já pyšná nebyla když jsem rodila císařem
že? tak to teda pyšná jsem, že mám nádhernou holčičku Lindu, a šla bych tak rodit zase
a ty neblbni, bud ráda že máš zdravý dítě a mohla ho vůbec mít
já viděla malou myslím za 2hodky
a hned jsem kojila. manžel ji na sále fotil všechno, takže mám krásné fotky z porodu ![]()
@siamka7 píše:
pyšná? aha
tak to abych teda já pyšná nebyla když jsem rodila císařem
že? tak to teda pyšná jsem, že mám nádhernou holčičku Lindu, a šla bych tak rodit zase
a ty neblbni, bud ráda že máš zdravý dítě a mohla ho vůbec mít
já viděla malou myslím za 2hodky
a hned jsem kojila. manžel ji na sále fotil všechno, takže mám krásné fotky z porodu
Hele to neřeš, prostě někdo to tak má, někdo ne. Samozřejmě že jsem ráda, že kluky mám, jsem ráda, že jsou zdraví, že Vítek je živý a v pořádku, ale…prostě to tak cítím. Zklamala jsem sama sebe. Nemyslím, že je to důvod k tomu, aby jsi se mi vysmívala, to si myslím není nutný.
@lleennttiillkkaa píše:
Hele to neřeš, prostě někdo to tak má, někdo ne. Samozřejmě že jsem ráda, že kluky mám, jsem ráda, že jsou zdraví, že Vítek je živý a v pořádku, ale…prostě to tak cítím. Zklamala jsem sama sebe. Nemyslím, že je to důvod k tomu, aby jsi se mi vysmívala, to si myslím není nutný.
nevysmívám se ti
svým způsobem tě chápu, jako taky mi to bylo líto, že jsem ji nemohla vidět jak malou přivádím na svět
ale takový je život. budeš se muset s tím vyrovnat ![]()
@Diggy U nás je to D (den porodu) + 5 dní. Taky mě čeká císař začátkem února ![]()
@siamka7 píše:
nevysmívám se tisvým způsobem tě chápu, jako taky mi to bylo líto, že jsem ji nemohla vidět jak malou přivádím na svět
ale takový je život. budeš se muset s tím vyrovnat
celkem to mám už zmáknutý. Hele kdyby se mi to nestalo, tak tomu taky nevěřím, že existuje něco jako trauma z císaře. O tom se totiž většinou nemluví. Většinou mě totiž normálně rodící ženský odpálkujou větou,,buď ráda, že tě kuchly.,,
@Diggy píše:
Holky, a jak dlouho jste byli v porodnici? mě čeká císař začátkem února, tak ať vím co mě čeká a nemine
Pustili mě pátý den. Mě by teda prý doktor pustil už třetí (bylo narváno), ale čekala jsem na dceru, trochu jí krvácel pupík.
@lleennttiillkkaa píše:
celkem to mám už zmáknutý. Hele kdyby se mi to nestalo, tak tomu taky nevěřím, že existuje něco jako trauma z císaře. O tom se totiž většinou nemluví. Většinou mě totiž normálně rodící ženský odpálkujou větou,,buď ráda, že tě kuchly.,,
Já tomu věřím, že to existuje. Kdybych neměla zkušenost na vlastní kůži s brutálním porodem, taky bych měla asi trauma. Je to podle mě hodně daný tlakem na přirozený porod. Mě normálně rodící ženský spíš litujou, že jsem „musela“ na císař a ještě zkoumají, jestli za to náhodou nemůžou doktoři a jestli to bylo nutný, a že by to (snad) šlo i přirozeně a tak. Už několika jsem musela dlouho vysvětlovat, jak velký bylo dítě (KP), jak malá pánev atd.
@Diggy píše:
Holky, a jak dlouho jste byli v porodnici? mě čeká císař začátkem února, tak ať vím co mě čeká a nemine
Já rodila v neděli večer a pustili mě ve čtvrtek dopoledne…
@lleennttiillkkaa píše:Četla jsem tvoje poslední příspěvky v téhle diskusi a chci říct, že to mám podobně.
@Diggy píše:
záleží na konkrétní porodnici, někde pouští 4. jinde 6. den. Já rodila prvně ve čtvrtek a domů ve středu, podruhé v úterý a domů v pondělí, takže u nás to tahají na maximum.
@Diggy píše:
já rodila v sobotu po obědě a řekli mi, že ve středu bych mohla, ale nakonec mě doktor nepustil a šla jsem „až“ ve čtvrtek ráno.
Poprvý porod ve čtvrtek - v úterý domu, podruhý v úterýna sál a v sobotu domu
@Pipi 00 píše:
Já tomu věřím, že to existuje. Kdybych neměla zkušenost na vlastní kůži s brutálním porodem, taky bych měla asi trauma. Je to podle mě hodně daný tlakem na přirozený porod. Mě normálně rodící ženský spíš litujou, že jsem „musela“ na císař a ještě zkoumají, jestli za to náhodou nemůžou doktoři a jestli to bylo nutný, a že by to (snad) šlo i přirozeně a tak. Už několika jsem musela dlouho vysvětlovat, jak velký bylo dítě (KP), jak malá pánev atd.
@siamka7 píše:mě zase všechny záviděly že budu mít císař
jako spoustu žen nechce rodit normálně ale sekcí
fakt
jj, ale všimn si, že to závidí ty, co to nikdy nezažily ![]()