Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky potrebovala bych poradit. Celou noc jsem měla silně bolesti.pak to přešlo. Rano jsem byla v poradne a doktorka mi rekla ať se sbalim do porodnice že mam na monitoru zaznamenanou činnost litalo mi to tam tep 160 a kontrakce 60-85 a že mam spotrebovany delozni cipro a otevřená jsem na 1 cm. Za jak přibližně dlouho se to může rozjet naplno? Díky za odpověď a omlouvám se za případně chyby jsem na netu na mobilu
@mertas ahoj.. může to být hodina ale taky 2 dny… to ti nikdo neřekne
přeji ti pohodový porod ![]()
Může to přijít za hodinu nebo já takto se spotřebovaným čípkem a otevřená na 2 cm byla přesně 3 dny, pak se to rozjelo a byl to fofr. Takže to ti nikdo neřekne. Ale já byla bez kontrakce, pokud už k tomu máš kontrakce, tak se to rozjíždí a podle mě to bude brzy, během zítřka myslím porodíš.
Tak do termínu mam čtyři dny. Kez uz by se to rozjelo uz se na mimiska nemuzu dockat
@JayLee doufám, že už to bude brzo
do termínu zbývají 3 dny a já už se nemůžu dočkat
jdu preventivně radši uklidit celý byt ať mám nějakou zátěž a možná tím mimčo pošoupnu ![]()
@mertas píše:
@JayLee doufám, že už to bude brzodo termínu zbývají 3 dny a já už se nemůžu dočkat
jdu preventivně radši uklidit celý byt ať mám nějakou zátěž a možná tím mimčo pošoupnu
hele, ono to půjde, já to měla dobrý, 23.12. ráno mi řekli, že jsem otevřená na 2 cm, že porod se pomalinku rozjíždí a že první pořádná kontrakce to spustí úplně
parádní vyhlídky, což? Celýho 23. jsem byla ja na trní. Štědrá den už jsem byla na nervy a pozorovala každé píchnutí, nakonec jsme večeřeli a rozdávali dárky dřív, abych byla s druhou dcerkou pod stromkem, když jsem držela ještě 25.12. ráno, už mi nikdo nevěřil
a ta první kontrakce přišla až 26.12. ve 4:44 a byl to fofr, do porodnice jsem přijela na 8cm, než se manžel převlíkl a dotáhli mě na box, tak jsem na jednu kontrakci porodila. Tak neboj, ono to přijde a třeba to bude fajn.
Uvidíme no
kdyžtak zapojíme i taťku a to by bylo aby to nebylo ![]()
Omlouvam se ze se vracim ke staremu tematu…ale v patek jsem byla u doktora na kontrole a ten mi do zpravy napsal cipek spotrebovan a nic mi nerekl jen pak sestricka ze uz to vypada nadejne to je cely…tak ted v tom vsem nejak tapu a nevim jestli uz se to konecne blizi nebo nic se nedeje…dekuji za rady a info
![]()
@Mis3 Pobolívá tě podbřišek? Pokud ano, měř si v jakých intervalech a sleduj, zda se bolesti stupňují. Pokud ano, jsou to kontrakce. Hlavně abys nebyla jako jedna paní co tu založila diskusi a v obrovských kontrakcích tu řešila, zda to je na porodnici či není, zda rodí, když má kontrakce a musí se chytit futer
Tak pozor na to, abys jela včas
Pokud ti nic není, zůstaň v klidu doma ![]()
@Hermio me praveze poboliva bricho jednou za dlouhej cas a jinak se nic vubec nedeje…jen furt teda litam co pet minut curat jak to male tlaci ale jinak nic…je mozne ze by to prislo i bez prizanku predtim ze by me treba praskla voda nebo nastoupili rovnou silne kontrakce po chvili po sobe?
@Mis3 Jo obojí co píšeš se může stát
Když praskne voda, jeď do porodky. Že by najednou nastoupily silné kontrakce z ničeho nic se moc nestává, to jsou pak ty rychlý porody podle mě. Jestli tě pobolívá, sleduj zda se to bude stupňovat. Pak zkus měřit, když ti přijdou častější. Já to tak aspoň měla. Dva dny se stupňovaly až jsme nakonec jeli. Silné kontrakce přišli až opravdu dvě hoďky, hoďku před porodem. Myslím, že jak tě pobolívá, tak se to chystá, zvlášť když víš od mudr. že máš ten spotřebovaný čípek
Taky sem chodila furt čůrat, mimčo prostě tlačí dole na močový měchýř ![]()
@Hermio tak uz by mohlo na jednu stranu konecne to cekani a nejistota kdy uz teda konecne to prijde je strasny a ubijejici…
jaksi to psychicky prestavam davat navic pritel je vzdy od pondeli do ctvrtka pryc a ja se bojim ze nestihne prijet a ze se neco pokazi nebo proste cokoliv…tak jsem zvedava teda co se bude dit :-/
@Hermio navic me dnes pekne natikaji prsty na rukach tak nevim..v patek jsem na kontrole mela uz hranicni tlak tak uvidime…celou dobu ho mam vyssi ale hranicni az ted…
@Hermio a jeste jedna vec
strasne me jakoby neco tlaci na konecnik chvilemi a jde do i do praveho boku nevim jeslti to brat taky jako za nejaky priznaky jeslti to taky pocitat cico…sem proste v pasti uplne
@Mis3 Aha, tak s tlakem neporadím, já na něj netrpěla. Dávej na sebe ale pozor. Pokud se nebudeš cítit dobře, raději si zavolej sanitku, vem porodní tašky a jeď. Porod se chystá, jen ti nikdo neřekne, za jak dlouho to vypukne. Dobrý bude se nestresovat. Aby si přirozeně porodila, spouští se k tomun v těle hormon oxytocin, jenže ten se tvoří, jen dobrou náladou. Vážně
Pokud se budeš stresovat, bude se místo oxytocinu vyplavovat stresovej hormon, a ten blokuje otevírání porodních cest a miminko nebude moci ven. Víš asi čím to končí. Takže klídek, pohoda, věnuje se tomu co tě baví, připrav si tašky, jestli máš měřič tlaku, tak si ho měř. Sleduj i ty otoky. Sleduj bolesti, nalož se do vany. Řekni miminku že se na něj těšíš a že si tu pro něj. Říkej si, že taťka to v klidu stihne do porodu, opravdu tento stav ti může trvat i pár dní. Odpočívej. ![]()