Plánovaný císař - praktické rady

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
27247
2.12.14 23:55
@krtek7489 píše:
@bberanka @dani24687 Jo jo byl to spinál. Celou dobu operace jsem nohama hýbala i je cítila, jen to bylo takové otupělé :nevim:

8o tak to je taky dobrý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
2.12.14 23:56

Mě také žádný čípek netrhali, dren jsem měla cca 5 dní (na pokoji jsem s drenem byla jediná, dává se prý když to v břiše víc krvácí) a 7 dní cévku, bohužel mi řízli do močového měchýře, tak se nesměl nafukovat když byl šitý.. Bonus byly injekce do břicha proti trombóze :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
2.12.14 23:58
@lleennttiillkkaa píše:
8o tak to je taky dobrý…

Nevím, mě to přišlo v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
2.12.14 23:59

Já měla dva císaře a oba spinální, ale při druhém né zrovna super zážitek, proto jsem si řekla že ted když jsem těhotná a mám třetí císař jasný, tak že chci celkovou anestezi, jenže si myslím, že právě při té celkové se dává dren, nebo ne??? Právě nevím a docela mě děsí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
3.12.14 00:00
@krtek7489 píše:
Nevím, mě to přišlo v pohodě :)

mě jedna noha začala k sobě přicházet až po hodině, co mě přivezli ze sálu a druhá až za další hodinu, takže tvoje pohyblivost mi přijde děsivá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
3.12.14 00:01
@garfildova píše:
Já měla dva císaře a oba spinální, ale při druhém né zrovna super zážitek, proto jsem si řekla že ted když jsem těhotná a mám třetí císař jasný, tak že chci celkovou anestezi, jenže si myslím, že právě při té celkové se dává dren, nebo ne??? Právě nevím a docela mě děsí :oops:

já měla akutní v celkový a dren jsem neměla a upřímně mám srovnání celková a spinální a do celkový bych dobrovolně nešla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
3.12.14 00:03
@lleennttiillkkaa píše:
mě jedna noha začala k sobě přicházet až po hodině, co mě přivezli ze sálu a druhá až za další hodinu, takže tvoje pohyblivost mi přijde děsivá :D

Já nohy prostě cítila pořád, i jsem s nima hýbala na tom operačním stole, nepřišlo mi na tom nic divného :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
3.12.14 00:03

V cen byla celkova horsi? Ja mela spinal a dren jsem mela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
3.12.14 00:04

@lleennttiillkkaa jsem ráda za názor od někoho kdo má možnost srovnání. Je pravda že doktor říkal, že pro dítě je lepší spinální :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
3.12.14 00:07
@garfildova píše:
Já měla dva císaře a oba spinální, ale při druhém né zrovna super zážitek, proto jsem si řekla že ted když jsem těhotná a mám třetí císař jasný, tak že chci celkovou anestezi, jenže si myslím, že právě při té celkové se dává dren, nebo ne??? Právě nevím a docela mě děsí :oops:

Já měla císaře 2×, u CA jsem drén neměla, u spinálu 2 :) Řekla bych, že nezáleží na způsobu anestezie, ale spíš na tom, co se během operace v břiše děje, např. krvácení a podle toho se dá, nebo nedá drén ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
3.12.14 00:12
@krtek7489 píše:
Já nohy prostě cítila pořád, i jsem s nima hýbala na tom operačním stole, nepřišlo mi na tom nic divného :)

JE to divny :-D :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
@garfildova píše:
@lleennttiillkkaa jsem ráda za názor od někoho kdo má možnost srovnání. Je pravda že doktor říkal, že pro dítě je lepší spinální :)

pro mě byla taky. Mě přišlo na celkový nejhorší to, že člověk usne a nic ho nebolí, načež se probudí nemůže se hnout, je zmatený a bolí ho všechno. Ještě můj manžel mi den před druhým císařem řekl, že když jsem se tehdy probouzela, že mě sestry nemohly probrat, že se běžně ženský probouzí ještě na sále a já až na jipce a prý jsem sebou strašně škubala, že měli strach, že si potrhám stehy.
Ve spinálu jsem cítila, kdy to začíná přicházet k sobě a tudíž jsem si mohla sama říct o léky na bolest a celkově mi přišlo, že promoje tělo a psychiku to nebyl takový šok.
Nemluvím o tom, že jsem měla možnost bondingu ještě na sále.
I ta rekonvalescence byla o dost rychlejší, nevěřila jsem tomu, dokud jsem to nezažila.
U celkový jsem měla problém vyjít schody po propuštění z nemocnice. Po spinálu jsem v úterý byla na sále a ve čtvrtek jsem šla po schodech o patro níž za synem a zase zpátky, protože se mi nechtělo čekat na výtah :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306

@krtek7489 taky si myslím že to tak je, dává to smysl :)
musím v druhém trimestru stejně na laparoskopii, tak to tam snad dají dohromady, aby potom byl klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
3.12.14 00:14

:hug: @bberanka @bberanka mas vybrane minimalne do duchodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
3.12.14 00:18

@lleennttiillkkaa já právě při tom druhém dostala slabší a měla jsem strašné bolesti, bylo to podruhé proto jsem věděla že je to špatně. Začala jsem jim kolabovat rychle mě uspala a potom nemohla probrat…nic pěkného, proto jsem si řekla, už nikdy víc :( :nevim: ale jo asi to tělo reaguje jinak a líp na tu SA. není to takový šok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí