Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky diky za postřehy…ja jsem mela prave první porod na prd…teda porod samotny ani ne, ale co se delo po nem. Okamzite po porodu jsem byla uspana a museli me vnitrne hrozne zasivat. Bohuzel jsem mela i velky hematom a dostavala jsem hodne antibiotik zilne, takze jsem samozrejme prisla o mliko. Pohuzel mi neklesala teplota a prisla jsem o hodne krve, takze jsem musela dostat 2× krev a pak zjistili ze krvacim vevnitř dal a to ze se mi pretrhla i ta stena mezi pochvou a konečníkem…takze další pripava na operaci, piti nejakyho drijaku, abych se pročistila, cim samozrejme ve sprse nevydrzely stehy po nastrihu a ja zacala krvácet, takze mi rekli, ze mi to nemůžou umrtvit, když druhy den jdu na operaci, takze siti bez umrtveni, fakt slast. Na operaci mi sili konecnik odzadu, takze jsem spinal uz mela a teda lezeni x hodin na zadech hrozny zážitek, takze další kolotoc s antibiotikama…když to shrnu tak jsem sla po 13 dnech domu, samozrejme bez mlika a nebyla jsem ani schopna mit malého u sebe, protože mi tam porad něco kapalo do zil…takze si rikam, ze jestli je nejaky pan buh tak druhy porod musí byt prochazka rajskou zahradou
když si to po sobe ctu tak si rikam, ze to uz ani není mozny, ze jsem to vydržela:-)))) no a mela jsem tu trhnlinu 4.stupne coz je max. když je to spojeno s konečníkem, takze me 100% rodit prirozene nenechaji, ale když vim jak se to muze posr.. tak se bojim o to vic, ze ještě bude do me někdo rezat ![]()
Já měla akutní císař, takže o přípravě toho moc nevím, epidurál mi píchali při pokusu o přirozený porod při kontrakcích po minutě a nikdo mě nedržel
mě se akorát nespouštělo mlíko a malá nechtěla z toho důvodů sát, tak jsem si pak stimulovala prsa odsávačkou, mlíko se mi pak spustilo až v den co mě pustili, jen co jsem dojela domů… jinak doporučuju se hned, jak ti dovolí začít nacvičovat vstávání a chůzi, bude se ti to hodit a rychleji se dáš do kupy. A neboj se si první dny říct o léky na bolest…
@garfildova píše:
Já měla dva císaře a oba spinální, ale při druhém né zrovna super zážitek, proto jsem si řekla že ted když jsem těhotná a mám třetí císař jasný, tak že chci celkovou anestezi, jenže si myslím, že právě při té celkové se dává dren, nebo ne??? Právě nevím a docela mě děsí
myslím, že nedává, paní co byla se mnou na pokoji, tak měla celkovou anestezii a dren neměla… naopak kamarádka při spinálu jej měla… Já ho taky neměla (taky spinál), takže ten důvod bude asi jinde
neboj
Ja jdu na cisare v pondeli..taky z toho mam obavy. Jsem zvedava, co se tu jeste doctu. Proc se nesmi zvedat hlava?? ![]()
@Kyslíková okvuli spinalni A jak te pichaji v blizkosti michy, pak by jsi mohla mit vedlejsii ucinky nasledky tu bolestivost hlavy. Hele zakrok neboli, to je v pohode, jen proste potom 2 dny je to sadomaso, ale my matky vydrzime hodne. Preju dobreho operatera!!!a snaz se brzy vstat z postele.
@Dita01 kvuli malymu vydrzim cokoliv. Hlavne bych na Vanoce chtela uz nejak fungovat, tak snad to pujde.
Měla jsem dva cs a v celkove, dreny pokazde, nic to neni, je to jen kvuli vycisteni
@Kyslíková to budes pokud mas silnou vuli. Proc jdes na sekci?
@susannn Tak po tvým prvním porodu bude plánovaný císař kafíčko, neboj
. Já měla první porod zdaleka ne tak strašnej (ale taky nic moc, s velkým poraněním) a císař byl proti tomu pohodička. Nic speciálního jsem připraveno neměla, jen manžela, aby pomohl prvních 14 dní se starší dvouletou, tu jsem 14 dní nezvedala. Hodil se mi kojící čaj, především proto, že v porodnici se jejich čaj nedal pít a špunty do uší, takže jsem se vyspala ty první dvě noci, kdy mi miminko jen nosili.
Zdravim.
Tak ja mela prvni SC akutni, takze tam nevim nic ;-D Druhy uz planovany ve spinalu. Dren jsem mela v obou pripadech. Dostala jsem jen cevku. Zadny klystyr, trhani cipku. Nic takoveho se nekonalo. Je to asi o porodnici. Jinak ja se zhojila dost rychle, doma po 4 dnech uz jsem byla fit. Chce to po operaci hodne chodit, hybat se.
Takze za me SC na jednicku.
@Dita01 malej je otocenej KP + ma jeste vetsi hlavu, ktera by mi ani pri normalnim otoceni hlavickou dolu neprosla porodnima cestama.
Ahoj, tak mám akutní císaře, takže… čípek nikdo netrhal, na porodním sále mi obvázali nohy - dostala jsem klystýr, a zavedli kanylu, pak mě převezli na sál, vylezla jsem si na prkno, začali desinfikovat břicho což mimochodem šíleně studělo, já jsem byla překvapena tím počtem lidí měla jsem na pidi sále cca kolem 20 lidí. Což ale bylo proto, že jsem rodila předčasně, a byl tam tým lékařů z dětského. Celou mě uspali pak už tma, probudila jsem se na sále a jen jsem pochytila, že je miminko v pořádku a že jí převážejí na jip do jiné nemocnice. A že je tatínek sní… pak jsem zas usnula.
Probudila jsem se až na pokoji, měla jsem cévku, asi po 8 hodinách jsem vstávala do sprchy s pomocí sester, které mě osprchovaly a oblékly, pak jsem vstala až ráno už sama, miminko mi nenosily, protože jsem byla v jiné nemocnici, ale o to víc jsem se snažila chodit chodit chodit aby mě propustili co nejdřív a já mohla jet za dcerou abych ji poprvé viděla… (až po 4 dnech). Když zhodnotím císaře, byla jsem fit brzy, a to taky proto že jsem musela od 4 dne denně dojíždět sama autem do nemocnice za maličkou, chodit do schodů a kus z parkoviště, a to jsem ještě doma po propuštění vydrhla celý barák a desinfikovala jak střelená… Nesmíš se toho bát, jediné co jsem vychytala, manžel mi do porodnice donesl takové to dětské stoupátko, měla jsem ho pod postelí, protože ty postele jsou opravdu vysoké a špatně se leze dolů…
Teď jsem čerstvě těhotná a myšlenka na přirozený porod mě zatím nenapadla, když mi bude nabídnuto císař tak přijmu.. Kvůli druhému těhotenství prosím anonymně, ![]()
@garfildova píše:
Já měla dva císaře a oba spinální, ale při druhém né zrovna super zážitek, proto jsem si řekla že ted když jsem těhotná a mám třetí císař jasný, tak že chci celkovou anestezi, jenže si myslím, že právě při té celkové se dává dren, nebo ne??? Právě nevím a docela mě děsí
prvního císaře jsem měla v celkové a drén nebyl taky. Ten je prostě na odvod „odpadu“ z břicha a u toho císaře se nehrabou v břiše jako takovém, co nejkratší cestou jdou do dělohy, vybaví dítě, vyčistí ji a ven, takže pokud jde vše hladce, nemá tam co vznikat. Jen jak tu někdo psal, když to krvácí, tak ho tam radši dají, ale způsob anestezie na to nemá vliv.
Když jsme u krvácení vs. drén - kolik jste měly ve zprávě, že jste ztratily krve? já 400ml
@krtek7489 píše:
@bberanka @dani24687 Jo jo byl to spinál. Celou dobu operace jsem nohama hýbala i je cítila, jen to bylo takové otupělé
To je divný, já necítila vbec nic a to ještě cca 4h po píchnutí ![]()