Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@dani24687 jj
To první vstávání bylo šílený, ale pak už to šlo, muselo. Dali mi hned malou a starej se
Nejhorší jsou ty vysoké postele, z toho se blbě slejzá. Před měsícem a půl jsem si dala repete, po operaci žlučníku ![]()
@bberanka tobe prdla jizva??? Pri cem? Pak ti to znova sili? Znova cely kolotoc? Proboha…
@Martinaalex píše:
@bberanka jezisbych pocurala je…
Jinak prvni vstani rano, no des. Mydlela jsem, ze mi tam zapomneli jeste jedno dite, hruza, pak si ale clovek na tu bolest nejak zvykne. A z toho stresu mi pomohka vzdycky kamoska cokolada
Já měla cukrovkářskou dietu
Takže humus na entou ![]()
Já kyž jim řekla, že potřebuju čůrat, tak sestra říká, to nemůžete potřebovat, to čůrá za vás
Já na to, ale já fakt potřebuju a ona no tak to pusťte. Tak jsem to pustila ![]()
A když jsem jí to šla říct, tak mi řekla, ať si dám mezi nohy vložku ![]()
@dani24687 píše:
@bberanka tobe prdla jizva??? Pri cem? Pak ti to znova sili? Znova cely kolotoc? Proboha…
Den po vyndání stehů. Ale jak jsem psala, měla jsem jí podminovanou, na břiše hematom. Při propouštění mi jedna kravka dr napsala, jizva a okolí klidné, bez zarudnutí a já jí měla samej hnis a bouli! Když jsem šla vyndat steh, tak tam byla ta samá a opět mi to tam napsala. Ještě jsem se ptala sestry jestli mi to nemůže nějak prdnout a ona se na mě utrhla, že jako nevěřím doktorce
No a druhý den už jsem frčela na pohotovost s dírou ![]()
Já mám za sebou dva císaře, jeden akutní a druhý sice neplánovaný, ale tak nějak očekávaný. Ani u jednoho mi nikdo čípek netrhal, holili mě pokaždé i když jsem byla oholená z domova, klystýr se nekonal, jen obmotání nohou a cévka
. Oba císaře byly v celkové narkóze, jen jsem si došla na sál, lehla, přikurtovali mi ruce, dostala jsem masku a bylo to
. Probuzení po narkóze do bolesti nic moc, u spinálu to asi přichází k sobě postupněji. Rodila jsem pokaždé v jiné nemocnici, takže po probuzení tam bylo pár rozdílů. U prvního jsem dostala na břicho pytel s pískem, u druhého ne. U prvního jsem byla na JIP, u druhého normálně na pokoji. U prvního jsem měla během operace takovou tu trubičku v puse na odsávání slin, takže jsem měla dva dny trochu opuchlé rty, nic hrozného. U druhého jsem pro změnu měla drény, vyndavali mi je 2. den po sekci. Jo a po vyndání cévky může pár dní trošku bolet když jdeš na malou, protože se při operaci hýbe s močákem…já to pořád sváděla na tu cévku, potom mi to tam někdo vysvětlil
. Při prvním vstávání nekoukat do země, ale před sebe, točí se hlava. Bacha, snažit se nekašlat apod., to taky dost bolí. Jinak to chce hodně chodit a rozhýbat, poprvé jsem se litovala, protože jsem toho císaře nečekala, takže jsem začala opravdu fungovat až asi po 14 dnech. U druhého jsem byla plně funkční asi po 4 dnech a po týdnu už mě nic nebolelo. Mlíko se mi spustilo 4. den po, ale rozkojila jsem se až s odsávačkou. Dál mě už asi nic nenapadá ![]()
@bberanka no a znova te uspali a znova to prvni vstavani druhej den???
@dani24687 nešili,jezdila jsem ze začátku obden čistit, horší než tahání drenu
A při druhém čištění se mi z cenťáku rozpárala na 10 a 7.5cm do hloubky!
Nechávali mi to volně srůst, jen mi tam dávali dreny, nejdřív ze stříbra a pak hydrogely…
Nebudu dál zakladatelku děsit
Já měla problém už před císařem a proto to podle mě tak dopadlo
Přeju úspěšný „porod“ ![]()
@bberanka píše:
Taky jsem jim chtěla pomáhat
Já jsem si tedy z operačního stolu sama přelezla do postele ![]()
@sjcu Mě teda žádnej čípek netrhaly
, klystýr jsem nedostala
@krtek7489 píše:
Já jsem si tedy z operačního stolu sama přelezla do postele
Bez nohou? ![]()
@krtek7489 píše:
Já jsem si tedy z operačního stolu sama přelezla do postele
Takze celkovou jsi nemela
a spinal? To prece vubec necitis, ze mas nohy…nechapu?
@dani24687 píše:
@bberanka to je naprosto sileny!!!
Bylo! Už je to pryč, jizva zhojená
Akorát jsem si teda ty začátky vůbc nebyla schopná užít, utekly mi 3 měsíce jen tak
A to mě ještě 14 dní po porodu chytil žlučník a jak jsem psala před měsícem a půl jsem byla na operaci, dva dny po tom, co se mi zahojila jizva a 3 a půl měsíce po porodu ![]()
@bberanka @dani24687 Jo jo byl to spinál. Celou dobu operace jsem nohama hýbala i je cítila, jen to bylo takové otupělé ![]()