Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den, ráda bych vás poprosila o názory na článek níže. Jak myslíte, že ovlivní dítě to, že maminku vlastně nezná? Jak ovlivní matku to, až se probere a zjistí, že je již dítě na světě?
Lze poté navázat na vztah matka - dítě?
Přidejte prosím své postřehy a názory.
Díky všem.
Off the topic - proc ma nekdo, kdo je v komatu na nose bryle?
@RoseK já bych řekla, že to lze, s podporou rodiny atd… považuju za velký zázrak, že to mrně udrželi tak dlouho
a být v kůži mamky té ženy, tak pečuju o mimino a doufám že tělo si dá konečně říct ![]()
Podle mě je tady na prvním místě záchrana dítěte a matky…ale zvláštní to je a myslím, že cestu si k sobě určitě najdou.
Ona už ale prý dělá pokroky, sedá si a snaží se komunikovat, tak třeba vnímá?
@tina1979 já si myslím, že jak psali, že poslední tři dny začala reagovat, tak když je vzhůru, tak kouká a vidí, a jestli má silné dioptrie, tak jí je radši dali, aby mohli stimulovat…
Zrovna včera jsem na to koukala a říkala jsme si to úplně jinak, jak se o něj stará ta švagrová, že já si neumím představit být na jejím místě a třeba po roce to dítě vezmu a vrátím biologické mamince.
Jinak nemyslím, že to dítě neovlivní, od porodu je v péči milující švagrové…pro maminku to bude šok. Jenže aniž bych chtěla být špatným prorokem, nevěřím tomu, že se ta maminka probere do takového stádia, aby fungovala. Bohužel.
Příspěvek upraven 10.02.16 v 18:41
Je ve vigilnim komatu, to znamená ze neleží a nespi…je vzhůru, sama si dýchá…pouze s ni nelze navázat kontakt
@tina1979 píše:
protože otevřela oči a údajně vnímá co včera říkali
Říkali že reaguje, a i dělá základní věci co po ní chtějí.
Prý teď bude tělo snáz dělat pokroky, dávalo hodně energie na udržení těhotenství a teď se mu ulevilo.
Miminko má milující rodinu, což je super.
Myslim si, ze maminka nebude nikdy schopna se o dite postarat ![]()
v jednom clanku psali, ze je ve vegatitivnim stavu, v jinem, ze zacina reagovat (coz ve vegatitvnim stavu nelze). buhvi, jak to je.
jen doufam, ze miminko bude opravdu bez nasledku.
Tak já myslím, že když by jim bylo dopřáno tolik štěstí, že se maminka probere a začne fungovat, tak si k sobě cestu najdou. To pouto rodiče a dítěte je přeci jen silné. Moc bych jim to přála, když už se podařilo to dotáhnout až takhle daleko.
Tina1979 Brýle má pravděpodobně v rámci bazální stimulace. Lidem v komatu se dávají věci, které běžně nosili…brýle, naslouchátko, protéza, snubní prsten…
@tina1979 píše:
moje maminka to taky měla, jen co začala vnímat podněty tak hned mela brýle i když má slabé dioptrie. Podle doktora je ta mysl na brýle navyklá a mohlo by to rozhodit vnímání
Ja jsem zase cetla, ze jeji stav vidi velmi pozitivne.
Dite z adopce taky jde do rodiny az treba v 6m a nemyslim si, ze by si neudelali vztah. Dulezite je, ze dite je v milujicim prostredi.
Teď jsem si ten článek pořádně přečetla a jsem si na 99% jistá, že je to moje spolužačka
A pamatuju si, že už tehdy nosila brýle s obyčejnými skly (bez dioptrií), protože jí slušely
S brýlemi je to prostě ona ![]()
Moc jim držím palce, aby to všichni zvládli ![]()