Porod dítěte v kómatu

1409
10.2.16 18:35

Porod dítěte v kómatu

Dobrý den, ráda bych vás poprosila o názory na článek níže. Jak myslíte, že ovlivní dítě to, že maminku vlastně nezná? Jak ovlivní matku to, až se probere a zjistí, že je již dítě na světě?
Lze poté navázat na vztah matka - dítě?
Přidejte prosím své postřehy a názory.
Díky všem.

http://brno.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2767
10.2.16 18:37

Off the topic - proc ma nekdo, kdo je v komatu na nose bryle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.2.16 18:38

@RoseK já bych řekla, že to lze, s podporou rodiny atd… považuju za velký zázrak, že to mrně udrželi tak dlouho :think: a být v kůži mamky té ženy, tak pečuju o mimino a doufám že tělo si dá konečně říct :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
10.2.16 18:38

Podle mě je tady na prvním místě záchrana dítěte a matky…ale zvláštní to je a myslím, že cestu si k sobě určitě najdou.

Ona už ale prý dělá pokroky, sedá si a snaží se komunikovat, tak třeba vnímá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
10.2.16 18:40

@tina1979 já si myslím, že jak psali, že poslední tři dny začala reagovat, tak když je vzhůru, tak kouká a vidí, a jestli má silné dioptrie, tak jí je radši dali, aby mohli stimulovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235

Zrovna včera jsem na to koukala a říkala jsme si to úplně jinak, jak se o něj stará ta švagrová, že já si neumím představit být na jejím místě a třeba po roce to dítě vezmu a vrátím biologické mamince.

Jinak nemyslím, že to dítě neovlivní, od porodu je v péči milující švagrové…pro maminku to bude šok. Jenže aniž bych chtěla být špatným prorokem, nevěřím tomu, že se ta maminka probere do takového stádia, aby fungovala. Bohužel.

Příspěvek upraven 10.02.16 v 18:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999

Je ve vigilnim komatu, to znamená ze neleží a nespi…je vzhůru, sama si dýchá…pouze s ni nelze navázat kontakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
@tina1979 píše:
Off the topic - proc ma nekdo, kdo je v komatu na nose bryle?

protože otevřela oči a údajně vnímá co včera říkali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32910
10.2.16 18:44

Říkali že reaguje, a i dělá základní věci co po ní chtějí.
Prý teď bude tělo snáz dělat pokroky, dávalo hodně energie na udržení těhotenství a teď se mu ulevilo.
Miminko má milující rodinu, což je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
10.2.16 18:50

Myslim si, ze maminka nebude nikdy schopna se o dite postarat :(
v jednom clanku psali, ze je ve vegatitivnim stavu, v jinem, ze zacina reagovat (coz ve vegatitvnim stavu nelze). buhvi, jak to je.
jen doufam, ze miminko bude opravdu bez nasledku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
10.2.16 19:04

Tak já myslím, že když by jim bylo dopřáno tolik štěstí, že se maminka probere a začne fungovat, tak si k sobě cestu najdou. To pouto rodiče a dítěte je přeci jen silné. Moc bych jim to přála, když už se podařilo to dotáhnout až takhle daleko.

• Citovat
  • Upravit
880
10.2.16 19:04

Tina1979 Brýle má pravděpodobně v rámci bazální stimulace. Lidem v komatu se dávají věci, které běžně nosili…brýle, naslouchátko, protéza, snubní prsten…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8975
10.2.16 19:08
@tina1979 píše:
Off the topic - proc ma nekdo, kdo je v komatu na nose bryle?

moje maminka to taky měla, jen co začala vnímat podněty tak hned mela brýle i když má slabé dioptrie. Podle doktora je ta mysl na brýle navyklá a mohlo by to rozhodit vnímání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
10.2.16 19:09

Ja jsem zase cetla, ze jeji stav vidi velmi pozitivne.

Dite z adopce taky jde do rodiny az treba v 6m a nemyslim si, ze by si neudelali vztah. Dulezite je, ze dite je v milujicim prostredi.

• Citovat
  • Upravit
7932
10.2.16 19:27

Teď jsem si ten článek pořádně přečetla a jsem si na 99% jistá, že je to moje spolužačka :( A pamatuju si, že už tehdy nosila brýle s obyčejnými skly (bez dioptrií), protože jí slušely :lol: S brýlemi je to prostě ona :)

Moc jim držím palce, aby to všichni zvládli :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky