Šestinedělí - hojení šití

57
8.2.16 20:18

Šestinedělí hojení šití

Ahoj holky za jakou dobu po porodu po šití Vám vypadly stehy? A čím si mám šití nejlépe ošetřovat? Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6391
8.2.16 20:21

@roza12 neošetřovala jsem nijak, jen jsem dbala vice na hygienu…
A vypadaly me postupne nejak…Po tydnu nejak cca mozna méně, ted nevim tohle jsem nejak neresila,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
8.2.16 20:27

Já, i když jsem to nejdřív nechtěla nějak řešit, jsem si stehy mazala dubovou kurou, bylo to prijemny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
8.2.16 20:28

Jen jsem se snažila víc dbát na hygienu, nijak zvlášť jsem neošetřovala. Vypadnout mi nějak nechtěly, tak jsem jim po víc než týdnu trochu pomáhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
8.2.16 20:34

Stehy vypadaly do 14 dnů, teda jeden mi vypadnul hned v porodnici :cert:. Hodně jsem se sprchovala, větrala a měla jsem mycí gel speciálně na poporodní poranění, byla v něm dubová kůra a ještě něco hojivého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
8.2.16 20:34

Já jsem mazala šití dubovou kůrou, ale i přesto se to hojilo špatně. Stehy mi nechtěly sami vypadnout, tak u prvního porodu mi je vyndávala doktorka po měsíci o druhého jsem šla sama po 10 dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.2.16 20:35

Já si to akorát polívala Rosalginem… Protože to bolelo, po druhém porodu bylo šití úplně OK, tak jsem to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
8.2.16 21:09

Jelikoz jsem to mela zaniceny, tak jsem vetrala, ledovala a sprchovala se studenou vodou a strikala na to cicatridinu (ta je super, chladi a clovek si na to nemusi sahat). Stehy vypadaly postupne. Zapomenutej mi vyhnisal po 2mesicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1043
8.2.16 21:23

Ja mela hooodne stehu, ale nicim nemazala, jen jsem nekolikrat denne sprchovala ledovou vodou, nosila vetraci poporodni spodary a po 14 dnech vypadaly vsechny sami..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
8.2.16 21:56

@roza12 A máš nějaké problémy? Bolí tě to?
Mě po prvním porodu hnisalo, nechtěli mě ani pustit domů, ale s příslibem, že sem tam za pár dní ukážu, mě pustily. Ošetřovala jsem genciálkou. Nakonec mi doktor vyndal stehy, že často páchají víc škody, jak samotná jizva.
Pokus jsi OK, tak nic extra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
8.2.16 22:00

Stehy mi vypadly samy a pro lepší hojení jsem používala Rosalgin. Dávali nám to už i v porodnici jako podpůrnou léčbu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
9.2.16 09:29

Díky holky :mavam:. Já jsem tři týdny od porodu a pořád si nahmatam jeden steh a ani nevím o žádném, že by mi vypadnul :think: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
10.2.16 14:53

Mně stehy vypadly ani jsem si toho nevšimla. Nemazala jsem si akorát jsem se co nejvíce sprchovala vlažnou vodou a občas si dala ledový obklad na zmírnění bolestí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí