Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky za jakou dobu po porodu po šití Vám vypadly stehy? A čím si mám šití nejlépe ošetřovat? Děkuji ![]()
@roza12 neošetřovala jsem nijak, jen jsem dbala vice na hygienu…
A vypadaly me postupne nejak…Po tydnu nejak cca mozna méně, ted nevim tohle jsem nejak neresila,..
Já, i když jsem to nejdřív nechtěla nějak řešit, jsem si stehy mazala dubovou kurou, bylo to prijemny ![]()
Jen jsem se snažila víc dbát na hygienu, nijak zvlášť jsem neošetřovala. Vypadnout mi nějak nechtěly, tak jsem jim po víc než týdnu trochu pomáhala.
Stehy vypadaly do 14 dnů, teda jeden mi vypadnul hned v porodnici
. Hodně jsem se sprchovala, větrala a měla jsem mycí gel speciálně na poporodní poranění, byla v něm dubová kůra a ještě něco hojivého.
Já jsem mazala šití dubovou kůrou, ale i přesto se to hojilo špatně. Stehy mi nechtěly sami vypadnout, tak u prvního porodu mi je vyndávala doktorka po měsíci o druhého jsem šla sama po 10 dnech.
Já si to akorát polívala Rosalginem… Protože to bolelo, po druhém porodu bylo šití úplně OK, tak jsem to neřešila.
Jelikoz jsem to mela zaniceny, tak jsem vetrala, ledovala a sprchovala se studenou vodou a strikala na to cicatridinu (ta je super, chladi a clovek si na to nemusi sahat). Stehy vypadaly postupne. Zapomenutej mi vyhnisal po 2mesicich.
Ja mela hooodne stehu, ale nicim nemazala, jen jsem nekolikrat denne sprchovala ledovou vodou, nosila vetraci poporodni spodary a po 14 dnech vypadaly vsechny sami..
@roza12 A máš nějaké problémy? Bolí tě to?
Mě po prvním porodu hnisalo, nechtěli mě ani pustit domů, ale s příslibem, že sem tam za pár dní ukážu, mě pustily. Ošetřovala jsem genciálkou. Nakonec mi doktor vyndal stehy, že často páchají víc škody, jak samotná jizva.
Pokus jsi OK, tak nic extra.
Stehy mi vypadly samy a pro lepší hojení jsem používala Rosalgin. Dávali nám to už i v porodnici jako podpůrnou léčbu ![]()
Díky holky
. Já jsem tři týdny od porodu a pořád si nahmatam jeden steh a ani nevím o žádném, že by mi vypadnul
![]()
Mně stehy vypadly ani jsem si toho nevšimla. Nemazala jsem si akorát jsem se co nejvíce sprchovala vlažnou vodou a občas si dala ledový obklad na zmírnění bolestí.