Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Hana89 píše:
Aha takhle hm… to je pravdano nic tak uvidím,chci bud vanu,nebo ten vak takovej s kuličkama
kozu vubec
![]()
Od kozy se drž dál, to rozhodně ![]()
jak pisou holky: jsou urcite komplikace, pri kterych je porod do vody kontraindikovan, a nekomu ta voda neni prijemna. Kdyz uz tam vlezes, tak muzes vylezt, ale zase ze by si stridala vodu a chozeni to zas nejde.
epidural mozny neni
tak to bych si tak chtěla naplánovat aspoň jeden z mých NĚKOLIKA porodů. Člověk míní,příroda ......
Abys na tý koze (dnes pohodlné porodní lúžkoposteli) nakonec neskončila ![]()
@Hana89 jj, od kozy dale. Treba ti bude prijemna voda i jen na uvolneni, me to hdone ulevilo. Take je dobre aby ta vana mela hodne opernych bodu, ja jsem dost vyuzila satek co visel ze stropu.
mel by s tebou nekdo byt, samotnou te ve vode nenechaj, a chlap je pak i dobrej na drzeni nebo, kdyby jsi pak musela ven
vysetreni a monitorovani plodu jde normalne ve vode.
a ten pocit, kdyz k tobe plave miminko je nadhernej, ja si vylovila vodnicka
![]()
No kozu neeee postel ok možná
a bude tam semnou manžel takže vana teda moc nehrozí že by sem tam porodila
neva aspon vím o tom neake info,
no jo naplanovat to nejde ale ja chci
![]()
Ve vaně jsem sice přímo nerodila, ale trávila jsem v ní podstatnou část 1. doby porodní. Bylo to příjemné, kontrakce se mi ve vodě zdály snesitelnější než na suchu. Ale samotný porod si v ní představit neumím, jsem hodně malá a neměla bych se tam jak zapřít. Navíc už jsem byla ke konci dost vyčerpaná, takže jsem byla ráda na suchu, kde ke mně měl lepší přístup personál, zvedající, držící a spolutlačící manžel
, a kde jsem si mohla sem tam odpočinout na lůžku.
@Hana89 jestli bude s tebou muz, tak ta vana je mozna, spis kdyby si jela bez doprovodu,tak te nemuzou nechat bez dozoru a nemivaji kapacitu na to, aby s tebou nekdo byl nonstop.
@opinka ja jsem taky hodne malinka, fakt je ze operne body mi tam moc nestacily, ten satek/lano byl super. V konecne fazi jsem tlacila ve drepu, visic za lano a manzel me drzel za paze (mela jsem pak i modriny), jiank bych se neudrzela, byla jsem dost vycerpana.
Já rodila obě děti v Brně do vody.Poprvé Obilňák 2005 - super. odruhé teď, před třemi týdny u Milouší - ještě lepší. DOPORUČUJI!!!
Ahojky, ve vaně jsem moc moc chtěla rodit svoje třetí mimčo
. Měla jsem to načtený, naplánovaný, těšila jsem se na to …podmínky ideální na celé porodnici sama. Ale celý porod jsem musela chodit, jinak přestávali kontrakce.
Nachodili jsme s manželem to odpoledne snad 20km
. Pak už jsme jen hupsla na kozu a jednou zatlačila. ![]()
Takže ti moc přeju at se to tobě vyplní a miminko v pohodě porodíš ve vaně. Držím palečky
![]()
ja rodila do vody v zahranici, bylo to mnohem lepsi nez prvni porod na lehatku. voda byla prijemna, ulehcila porod…ze zacatku jsem tedy mela obavy, ze tam bude plavat i sposta toho, co by tam byt nemuselo, ale byla jsem neustale ujistovana, ze je to naprosto v poradku. tady se totiz vyprazdnovani pred porodem nijak nepomaha. maleho jsem si sama vylovila
. porod placenty pak probihal na luzku
Ja sem pred odjezdem do porodky stravila hodinu ve vane, zpocatku super, ale pak uz sem tam nemohla vydrzet, takze si neumim predstavit, ze bych v ni mela rodit. Ale zas to byla klasicka vana, to je taky rozdil
@lucie.t tady se taky nic nedava a nic se nestalo…on ten klystyr muze byt i kontraproduktivni.
ja rodila placentu do vody
U nas je 6 porodnich boxu ze 12 s vanou ale nez jsem vlezla do te vany tak uz jsem rodila a v te chvilce jsem v te vane fakt nechtela byt. Zarid si porodni box s vannou at mas tu variantu podchycenou a pak sama uvidis. Treba se to do vany vubec chtit nebude a zjistis ze je ti v ni neprijemne.
rodila jsem do vany a bylo to fajn.. na placentu jsem teda vylezla ven.. dokonce jsem s sebou ani neměla doprovod, taťulda to nestihl
a když konečně přijel, bylo nádherný slyšet: „Tatínku, tady máte vašeho plaváčka“ ![]()