Porod do vody

8
4.1.11 23:28

Porod do vody

Ahoj maminky,
velice moc mě zajímá, je možné v Boskovicích rodit do vody? Máte někdo zkušenost? Jsem prvorodička a mám docela strach. Četla jsem recenze na porod ve vodě a podle zjištění a po poradě i se známou porodní sestrou, je to méně bolestné. Přemýšlela jsem i o císařském řezu. Tak nevím. Prosím o radu… mnohokrát děkuji. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4989
4.1.11 23:37

Ahoj o porodu do vody take uvazuji, pro mimco je to urcite mensi sok. Nad cisarskym rezem neuvazuj, predpokladam, ze na vlastni zadost ti ho stejne nikde neudelaji a rekonvalescence je pak mnohem horsi a delsi nez u „normalniho“ porodu. Sice to dost boli, ale za par hodin je po vsem a muzes si vesele uzivat mimca.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
5.1.11 00:11

Ahoj,tak ja rodila do vody ve Vsetinske porodnici,tezko rict jake to bylo,potrebovala bych jeste jednu zkusenost s porodem na " suchu " :-D abych mohla objektivne posoudit,zda to mene bolelo,no bolelo to hrozne,teda ta faze,kdy se mimi vypuzuje ven,az me to trochu prekvapilo,ale myslim si,ze na suchu by to nebolelo o nic mene,Tobik byl ale takovy mene uplakany,kdyz ze me vyklouzl,takze pro neho nejspis prechod na svet nebyl diky prijemne teple vode tak drasticky a to je pro me dulezite,i se mi libilo,ze byl takovy cistounky,kdyz mi ho hned dala PA na bricho :-) ,vetsinou se ve vode nenastrihuje,ale ja jsem to chtela po porade s PA,nejspis bych se bez nastrihu potrhala a takhle se mi jizva krasne hojila bez potizi 8-) a samotny nastrih vubec nebolel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.11 13:50

Ahoj,
já rodila do vody v r. 2003 ve Vrchlabí a na suchu tamtéž v r. 2005 (koncem pánevním).
První porod byl dlouhý, 28 hodin, přičemž ve vaně jsem strávila poslední dvě. Do vody jsem se dostala přesně ve chvíli, kdy jsem to chtěla zabalit a jít dom bez dítěte :lol: takové byly bolesti (a to mám práh poměrně vysoko). Voda mi hrozně moc pomohla, od chvíle vstupu do vany jsem měla pocit, že to jde o 100% líp, a kontrakce jsou takové produktivnější i když míň bolestivé. Určitě mi to teplo z vody taky pomohlo roztáhnout hráz, kdybych nebyla ve vodě, asi bych se natrhla až za uši - syn měl snad 38,5 cm kolem hlavy, takže fakt malej starosta. Takže za mě - určitě jo, rodit do vody je bezva. Jestli to mělo nějaký vliv na malého nevím, moc si v té vodě nepobyl, ale mně to rozhodně pomohlo.
Akorát jsem si představovala, že v té vaně strávím celou 1. dobu porodní, což mě PA vyvedla z omylu - ono se tam nemůže být zas až tak dlouho, důvody ovšem neznám.(když jsem se vany dožadovala, PA mi to takhle vysvětlila).
Druhý porod do vody nebyl možný, koncem pánevním to nikdo nedá, ale to vůbec nevadilo - bylo to mnohem snažší než napoprvé :-) .
Taky můžeš uvažovat o epidurálu, ten ti napíchnou skoro všude a je to šetrnější než plánovaný císař. I když zastávám spíš názor nemedikovat, chápu, že někoho strach a bolest naprosto paralyzují a epidurál je pro něj požehnání.
Tak držím palce, ať to vyjde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
6.1.11 15:01

ahoj porod cisarem na pozadani tak to myslim neudelaji..Ptala sem na na porod ve vode a pry je to nehygienicke .. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí