Vyvolání porodu v Praze - Podolí

503
3.1.11 15:55

vyvolání porodu

Nazdárek, zdravím všechny budoucí maminky a chci se jen tak zeptat jestli náhodou některá z Vás nenastupuje ve středu 5.1.2011 na vyvolání porodu do porodnice v Praze-Podolí. Mě to totiž ve středu čeká.

Díky a mějte se krásně M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
161
3.1.11 16:28

Drzim palce, at vse dobre dopadne!!!! Ja mam termín az 9.1., mám rodit také v Podolí..Přenášíš? Přemýšlím po jak dlouhé době tam vyvolávají porod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
3.1.11 16:53

ahoj :-) nenastupuju do podolí ale zítra na kladno, už mám 10 dní po termínu .. vůbec nevím, co mne čeká ani kdy a co budou dělat, tak snad to bude v pohodě.. někde v diskuzích jsem četla, že to bylo lepší, protože to bylo kratší, někde zase naopak, že se miminku prostě nechtělo za žádnou cenu a ještě třeba tři dny se bránilo.. tak snad budeme já i ty ta první varianta.. taky mi přijde hrozně zvláštní vědět, že dnes jsem naposledy sama doma a do konce týdne už prostě budu máma at se děje co chce a sama se sem už prostě nevrátím :-) je to zvláštní pocit.. :-) celý den tu ještě běhám a uklízím a znova přebaluju tašku a myju vlasy apod, asi magořím :-) taky se cítíš podobně? :-) napiš prosím že ano :-D :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
3.1.11 17:02

Ahoj, sice nejsem rodicka a chran buh minimalne 5let,ale neboj taky jsem rodila v Podoli a porod mi byl vyvolan jelikoz mi odtekla voda a kontrakce nikde. Prvni tableta ve 14hodin, dalsi ve 20hodin v 23hodin jsem sla na sal, ve 4 rano dite na svete. Na sal jde rodicka otevrena na 4-5cm

Jinak v Podoli se zacina vyvolavat v 40+5tt

takze drzim pesti a bude to urcite v pohode!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
3.1.11 18:42

Díky moc za názory. Čekám první dítě a termín porodu jsem měla 24.12.2010, ale ten nevyšel, tak jsem byla na Silvestra na porodním sále u doktora, který mi říkal, že u prvorodiček se snaží, aby se porod rozběhl přirozeně sám a termín na vyvolání určil 12 dní po porodu, tedy 41+5. Já teda zatím nijak nervózní nejsem, protože jako prvorodička moc nevím do čeho jdu a nechci se zbytečně stresovat, ale upřímně už jsem taky přemýšlela, že zítra ještě udělám kontrolu tašky, jestli jsem náhodou něco nezapomněla:-) nebo toho nemám zbytečně moc. Jinak si pořád nedokážu uvědomit, že do konce tohoto týdne budu už máma maličkého klučíka, ale jedno je jisté, strašně moc se těším:-) Přeji vám rychlý porod a brzo v náručí zdravé miminko. Držte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
3.1.11 20:10

tak to je teda sila, no doporucuji se jeste pripravit a treba nejaky eroticky vecer a odtece plodova voda a pujde to samo!:D

v tazce? nevim kde budete po porodu lezet, takze doporucuji plovaci kruh, boty do sprchy, kosmetiku tam na male mimi je, takze pleny nejlepe s vyriznutym pupikem,cistici ubrousky,prsni vlozky :)pro chlapa hodne drobnych do automatu na kafe:) na porodni sal fotak,cd, mp3 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
4.1.11 08:02

:-) My už zkoušeli všechno, milování, dlouhé procházky, chození do schodů a se schodů, teplou sprchu, červené víno, úklid, dělání těsta, věšení záclon, které prý není zrovna vhodné, ale to já nevěděla a nic. Prostě mám pocit, že se naše mimi zaseklo a nechce a nechce ven, bohužel. Díky za rady ještě ohledně tašky, doufám, že jsem sbalila úplně všechno a jestli ne, tak mi to holt přítel přinese do porodnice, ale myslím, že to důležité mám:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
4.1.11 12:31

doporucuji chodit pri kontrakcich v Podoli do schodu, skvela zabava ja chodila od 14-22hodin des :DDD litala jsem jak magor ze ctvrteho patra dolu a nahoru mezitim sprcha, monitor :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
4.1.11 12:38

Jj tohle mi radila i sestra mého přítele, že mám hodně chodit a přitom pořádně dýchat, že to fakt pomáhá. Tak zkusím ty schody, třeba mi to pomůže a porod to popožene:-) To jsi asi zhubla i celou váhu nabranou v těhotenství, když jsi tak lítala po schodech co? To by se mi taky hodilo:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
4.1.11 13:18

no to nezhubla:D ani nahodou hehe ale 16 kg slo po porodu dolu ted se to zastavilo a nejde dal:D ja trpela kdyz jsem byla otevrena na 7cm a musela lezet na kresle kvuli monitoru, to jsem strasne trpela, kdyz prisly kontrakce stala jsem nad prebalovacim pultem roztahla nohy a pohupovala se v bocich,manzel me bouchal do zad pesti:D taky to trochu pomohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
4.1.11 13:44

Já jsem přibrala 10 kilo, nebo 8 kilo, podle toho jestli se to bere dle průkazky od výchozí váhy, tak by to bylo 8 a kdyby podle těch dalších kontrol, kdy jsem ještě 2 kila zhubla, tak 10. Musím říct, že těhotenství bylo docela pohodové, ani teď ke konci mě nic netrápí, jen mi mimčo chce posunout nohama žebra k bradě:-) Tak to je občas dost nepříjemné, že nemůžu ani sedět, ani stát, ani se pořádně nadechnout, ale to je pořád slabota, oproti těm bolestem, které přijdou. Přítel bude se mnou u porodu, tak doufám, že mi to taky pomůže. Holt jsme ženský silný, který to zvládnou, myslím, že právě proto na nás padl ten úděl rodit děti:-) Díky moc za rady, vážím si toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
4.1.11 14:21

no ke konci je to narocny, ale to se zvladne. Tak si dnes dejte zase vecer vanu, erotickou masaz, nejake to cislo a do rana urcite porodite:)))))) holky rikaly taky neco o masazi bradavek, ze take pomaha… a taky by jste mela resit jestli klystyr nebo ten yal gel a mozna lepsi holeni doma :oops: … u nas tatinek, stihl noc pred porodem sli jsme spat nekdy ve 3rano, v 6odtekla plod. voda:)

kde bude po porodu? mate v planu nadstandard nebo klasicky standard? no a doporucuji vzit sebou alespon 3l vody,ja pri porodu pila od nestea zeleny caj, ted ho nemuzu ani videt:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
4.1.11 14:50

Njn, musí se to zvládnout, jinak to nejde. Dneska večer se ješte půjdeme projít, asi si nedám vanu, ale spršku a uvidíme jak to bude s tím sexíkem, jestli bude chuť:-) Zvolila jsem prý šetrnější formu klystýru a to je ten yal gel a už ho mám sbalený v tašce. Holení bude určo doma, ať se se mnou nemusí otravovat, i když by moc nebylo s čím, holení probíhá pravidelně:-)No a s tím porodem dneska nepočítám, prostě to nějak necítím, ale bylo by to fajn, kdyby to přišlo samo. Jo o masáži bradavek jsem taky četla, ale nějak jsem to nezkoušela, tak nevím. S tím pokojem nevím, uvažovala jsem o nadstandartu, ale spokojím se i se standartem, prý ty nadstandarty jsou v Podolí dost plné. Myslím, že se rozhodne dle aktuální situace. K pití mám připravené dvě láhve vody, tak to by mohlo pro začátek stačit, já nevím, ale teď nemám moc chuť na to slazené pití, ale možná si jedno sladké vezmu, aby mi to dodalo energii, ten zelený čaj od nestea miluju, ale když ho asi člověk pije hodně, tak je možné, že ho pak nemůže ani vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
4.1.11 14:57

ja jsem take mela zabaleny yal gel ale pak jsem ten klystyr dala, strasne hodna asistentka to delala primo na sale, sice to bylo narocne, sedela jsem dve hodiny stridave ve sprse stridave na zachode, ale ucinne… udajne to take zrychly porod… no da se to prezit:)

tak pokud budete na tom standardu tak hlavne pantofle do sprchy, teple ponozky, pouzivala jsem i jednorazove sedatko na wc, ale to zas neni tak treba, hodne rucniku a kosil, sitovane kalhotky Vam daji tak patery, ja se prevlikala asi trikrat denne takze jsem vyuzila tak minimalne za ten tyden 15× :roll: , porodnicke vlozky maji, bepatnhen mast na bradavky, kosmetika na mimi je akorat teda jsou tam pro deti takove ty zavazovaci kosilky, ktere jsem teda odpiskala a pouzivala svoje bodicka a overaly :)
a i se celkem hodila marcipanova cokolada od ritter sportu jelikoz od vyvolani ktere bylo ve 14hodin, ubehlo dalsich 14hodin kdy se mala narodila :roll: nebo je dobry ten hroznovy cukr bud bonbony nebo lizatka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
4.1.11 15:09

Tak uvidíme, slyšela jsem, že ten yal je šetrnější, ale už jsem přežila i kolonoskopii, tak zvládnu i klystýr. Jj pantofle do sprchy si beru, teplých ponožek mám sbalených několik, ručníky mám 4, taky mám 4 noční košile, síťovaných kalhotek mám několik, případně partner dokoupí a přiveze dle potřeby, pro začátek to stačí, taky si beru i ty porodnické vložky, mám i bepanthen, rybilku. Oblečení do porodnice pro malého si teda neberu a jestli mi nebude vyhovovat to jejich, tak holt parnter z domova přiveze naše. O hroznovém cukru jsem taky uvažovala, tak ten ještě dneska koupím v lékárně. Marcipánovou čokoládu bych si nedala, já nerada marcipán:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí