Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak ještě nějaký dotaz.Už jsme fakt na tom všelijak!
Dneska od 5 h. ráno nespím a mám jako tlačení a cítím jak už mám malýho hodně dole a během dne jsme měla i docela dost křeče ted zas se to nějak stupnuje!!
Cítím jak mě to kolikrát až nutí pořádně si zadýchat nahlas!!Furt se sprchuju teplou vodou a nějak se to neuvolnuje je možný že už mi začíná porod i bez odtečení hlenové zátky??U lékaře jsem byla ve středu a nic neříkal že by to vypadalo na rození.Ale tak mě tlačil na čípek nebo co že by se to mohlo nějak uvolnit??Jsem ted 39+5. Pomale nemůžu ležet v posteli protože jak si lehnu začne mě to zase zachvilku brát!!!
Nemyslíš odtéct plodová voda?Zátka neodtéká,ale odejde.Je to kus sražené krve s hlenem nebo jen hlen s nitkama krve.nemusí odejít,muže ti odejít až při porodu
.Voda taky muže odtéct až u samotného porodu(mě jí dr píchla).Myslím že už to začíná.Zkus vanu a držim palce ![]()
Zátka může odejít až těsně před samotným porodem, nebo opravdu odteče, tj. je natolik tekutá, že je jako výtok, je to vždy různé, nemusí být ani příměs krve, jak občas někdo píše, může být úplně čistá, či bílá, žlutá…
Ve středu ti dr nic neřekl a je sobota
Svatá prostoto, jasně, že se může rozjíždět porod, stav čípku se může změnit během několika hodin, vnitřní vyšetření v tomhle týdnu je naprosto zbytečné, jen takové věštění z křišťálové koule ![]()
Jdi si lehnout a zkus spát nebo si aspoň odpočívej ve tmě, může to být ještě na dlouho a budeš potřebovat sílu. ![]()
Taky držím palce! Zkus sledovat jak dlouhé máš „asi kontrakce“ až budou dlouhé 40 vteřin, je to porod. To mi řikala moje dula, tak když to někdo měl jinak nekřižujte mně.
Lena Fesková píše:
Taky držím palce! Zkus sledovat jak dlouhé máš „asi kontrakce“ až budou dlouhé 40 vteřin, je to porod. To mi řikala moje dula, tak když to někdo měl jinak nekřižujte mně.
Ano, účinné kontrakce vedoucí k porodu by měli trvat alespoň 3/4 minuty.
Ale já bych nic nesledovala a snažila se spát, já měla takovéhle tlaky večer před porodem, udělala si kakao a zalezla do pelechu, ještě se 4h vyspala a pak mi praskla voda
A z těch 4j jsem pak žila další dva dny, protože jsem dvě noci po porodu nemohla spát, jak jsem byla hormonálně nabuzená ![]()
Aha tak že nemusí odejít hlenová zátka!Jééé jsem celá už zničená z dneška a to ještě mám jít strach spát!Myslím že zkusím vydržet do rána a počítat si všechno jak jste radili.
Jo a ještě jsem slyšela že miminko se málo hýbe když se blíží porod?Mě příjde že malej jak mě tlačí na spodek jde cítit snad nejvíc za těch 9 měsíců!!!
Budu se snažit odpočnout tak sna d to zvládnem!Přinejhorším povalíme!!
mě odeššla hlenová zátka až na porodnim sále . myslím si že určitě se pomalu hlasí porod.držím palečky ![]()
mě odešla zátka společně s prasklou vodou. Jak radí holky, dej si čaj, zalez do postele a pokud možno zkus na to nemyslet a hodně odpočívej. Neboj, porod se nedá zaspat a tu sílu budeš potřebovat. Držím palečky ![]()
zkus tady at nemusíš složitě měřit a zapisovat http://www.contractionmaster.com/
Ahoj,
hlenová zátka odejít nemusí, tak jak napsaly už holky přede nnou - u prvního porodu mi praskla napřed plodová voda.
A že to ve středu nebylo na porod?
U mého prvního těhotenství to v pondělí taky k porodu nebylo a v úterý byla malá na světě - o týden dřív…
Jestli to nemáš do porodnice daleko, tak bych si tam asi udělala výlet… Natočí ti monitor a budeš hned vědět na čem jseš. I když chápu, že takhle na noc se ti tam nechce…
Renééé píše:
Aha tak že nemusí odejít hlenová zátka!Jééé jsem celá už zničená z dneška a to ještě mám jít strach spát!
Neboj, porod ještě nikdo nezaspal! ![]()
Zkus odpočinout a promluv s drobkem, řekni mu vše co se bude dit, at' nemá strach ![]()
Porod teda fakt nezaspíš, to si to nějak maluješ
Ale tu počáteční fázy klidně zaspi, když budeš rodit dlouho, tak pak budeš už ze všeho hotová a neužiješ si tak první chvilky s miminkem ![]()
Renééé píše:
Aha tak že nemusí odejít hlenová zátka!Jééé jsem celá už zničená z dneška a to ještě mám jít strach spát!Myslím že zkusím vydržet do rána a počítat si všechno jak jste radili.
Jo a ještě jsem slyšela že miminko se málo hýbe když se blíží porod?Mě příjde že malej jak mě tlačí na spodek jde cítit snad nejvíc za těch 9 měsíců!!!
Budu se snažit odpočnout tak sna d to zvládnem!Přinejhorším povalíme!!
Ahojky. Mě hlenová zátka odešla dohromady s trochou vody, byl to opravdu hodně hustý hlen s krví. Ale to opravdu může být uplně jinak. Navíc u každého je jiný průběh porodu, určitě se ti to už blíží, může se to rozjet za pár hodin nebo dnů ![]()
Každopádně k tomu že se pokusíš dneska nejít spát, tak to ti radím okamžitě utíkej do postele a koukej si odpočinout, představ si jak pak budeš rodit, když budeš takhle unavená. Takže fakt odpočívej a pokus se spát kdy to jen jde, nikdy nevíš kdy pojedeš a budeš potřebovat hodně sil. Přeju pokud možno pohodový porod a hlavně zdraví tobě i prckovi, držím palečky ![]()
mě hlenová zátka začla odcházet po vyšetření u dr…
voda praskla u všech dětí až po píchnutí od dr. na sále..
určitě jdi do postele.. zkus si ještě odpočinout. protože už se to blíží.. ať máš potom dost sil! pokud to tedy půjde. porod nezaspíš.. to už potom vážně nejde..
popř. jeďte do porodnice hned.. vyšetří tě.. uklidní a pokud rozhodnou pomůžou to urychlit zda se už o porod jedná!
držím palec at máš miminko co nejdříve už u sebe! ![]()
Nejde o to že bych porod zaspala to snad opravdu nejde ale jak si lehnu tak moje polohy už mě nějak nebaví a nemůžu usnout!!!Nebo spíš mi to moc nejde!!Dala jsem sprchu a udělala si kakao jdu si lehnout a odpočívat pohladit Liborka a pokecat si sním pokud je ještě v bříšku!Kdyby něco tak hurá do porodnice!!!