Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahojky, co všechno bych měla mít do porodnice pro sebe i pro miminko? už mi moc času nezbývá ale zabaleno nemám ještě vůbec nic ![]()
AHoj. Informuj s v porodnici, kde budeš rodit, v každé to může být jinak
.
Ahoj, nejdřív si zjisti, co je u vás v porodnici k dispozici, není to všude stejné, každá porodnice poskytuje něco jiného… Já dostala seznam věcí v těhotenské průkazce ![]()
Pokud si zadáš do vyhledávače „Co (zabalit) s sebou do porodnice“, vyjede ti to milion odkazů ![]()
Namátkou:
http://www.naseporodnice.cz/…orodnice.php
http://abckocarky.cz/…do-porodnice
http://www.mischababy.cz/…odnice/r2291
Příspěvek upraven 28.12.10 v 17:41
http://abckocarky.cz/…do-porodnice
zkus mrknout sem , nemusis brat vse jen tak aby jsi vedela
a za sebe muzu rict, vezmi si dostatek porodnických vlozek, ja sla s jednim balikem a pak jsem vypotrebovala dalsi dva
chtela jsem byt frajerka a koupila si always ultra tenky a myslela jsem ze se zblaznim a hlavne taky neco na bolavy bradavky, asi nejlepsi bepanten
hodne stesti pri baleni jo a taky jsem dost potrebovala obyc latkovy plinky, jak na me tak na prcka ale byli jsme cunatka tak treba ti jich bude stacit par ![]()
ahoj:), http://www.naseporodnice.cz/…orodnice.php
pokud se chodi na predporodni kurzy, treba v Podoli davaji i papirek s informacemi co vse vzit sebou…http://www.upmd.cz/?lang=cz&category=1-5-60
Urcite hodne kosil s dlouhym a kratkym rukavem, jednorazove sitovane kalhotky… zalezi zdali budou v porodnici, nekde nejsou, bepanthen na bradavky a kojici podprsenky 2×, prsni vlozky, vlozky jsou k dispozici, jinak 3× baliky porodnickych vlozek,boty do sprchy, ja pouzivala lactacyd, alespon 5× rucniku, hodne neperlive vody, mp3, nejakou knihu, nebo casopis, toaletni potreby, pro mimi pokud nechcete erarni tak veci na prevliknuti, tj. dupacky,overal pleny, nejlepsi s vyriznutym pupikem, myslim ze vyrabi hipp, uz me nic nenapada:)
a jeste me napadla kosmetika pro miminko, ale to take v porodnicich byva a mozna i jednorazove sedatko na wc-to jsem tedy v Podoli vyuzila, na odd 4 zachody ![]()
a gel na klystyr, nepamatuji si jak se jmenovalo ale lepsi nechat udelat klystyr, sice neni nic prijemneho ale je ucinnejsi
a hlavne plovaci kruh pod prdel
a par podlozek na vetrani, ale to clovek obcas dostane tedy jak kde a 3× teple ponozky
díky moc všem, budu mít asi fofr, spoustu z těch věcí ještě vůbec nemám ![]()
no a dobra vec cokolada:D treba ritter sport marcipan, pralinka
a treba caj na podporu kojeni a drobny do automatu:)
Neboj, to zmákneš jednou návštěvou lékárny skoro všecko ![]()
Vezmi si i balení kuchyňských papírových utěrek, po sprše si jich pár dáš mezi nohy a neušpiníš ručník od krve
Já to tak dělala celou dobu, co jsem se po porodu čistila.
Krém na ruce, jak jsem si je furt myla, měla jsem je úplně vysušené, ale to má každý jinak.
Opravdu se poinformuj v nemocnici dají ti seznam
je toho dost a nechce se mi to vypisovat, 2× košili, plenky, obuv, oblečení pro mimíska na cestu domů podle ročního období … hygienické potřeby, hlavně vložky
a penízky. je toho víc ale už si nevzpomínám … jo ještě doklady a rozhodnutí o jménu miminka z matriky pokud nejste manželé
to je pravda krem na ruce, no v Podoli nastesti byly vlozky na chodbe takze clovek po koupeli vzal o vlozku vic, akorat se tim „trochu posolichal“ a sup do postele na podlozku a vetrat, mozna i toal. typu zewa ty jsou jemnejsi, nez ty eraarni
a napadlo me, jeste zaplaceni poplatku manzela u porodu, cd a fotak k porodu:)))
a nevíte jak je to s těma rodnýma listama. Četla jsem že je potřeba mít rodný list můj i otce dítěte, ale abych se přiznala, po stěhování vůbec netuším, kde mám rodný list a pochybuju, že přítel ví, kde má ten svůj ![]()
Ten rodný listo opravdu potřebuješ, pokud jste nesezdaní… Je potřeba k vystavení rodného listu dítěte.
Ahojky, posílám seznam, který jsem si vytvořila pomocí různých rad na webových stránkách, třeba se to bude hodit pro inspiraci:-). Já mám tedy termín až na jaře. Takže na teď pro mimčo něco teplejšího, hlavně na cestu domů.
Na porodní sál:
Doklady:
1. občanský průkaz
2. těhotenská průkazka
3. průkaz zdravotní pojišťovny
4. prohlášení o jménu dítěte (pokud jste neodevzdali předem matrikářce v nemocnici)
5. oddací list
Oblečení:
1. omyvatelná obuv na přezutí
2. noční košile nebo dlouhé triko
Ostatní:
1. porodní plán – pokud je
2. voda na pití
3. přípravek YAL místo krystýru (je na předpis)
Na oddělení šestinedělí:
Hygienické potřeby pro maminku:
1. sprchový gel a šampon
2. zubní kartáček a pasta na zuby
3. hřeben a gumičky do vlasů
4. zrcátko
5. uchošťoury
6. krém na obličej, pleťová voda, vatové tamponky
7. krém na tělo a ruce
8. balzám na rty
9. mýdlo na stehy
10. žínka
11. 3 ručníky
12. porodnické vložky
13. síťované kalhotky
14. papírové kapesníky
15. toaletní papír
16. gumička do vlasů
17. antiperspirant
18. řasenka
Oblečení pro maminku:
1. podprsenka na kojení
2. vložky do podprsenky
3. župan
4. ponožky
5. 3 noční košile kojící
6. pantofle na pokoj a pantofle do sprchy
Pro miminko:
1. jednorázové pleny
2. bepanthen
3. vlhčené ubrousky
4. látková plena
5. dupačky a body na tam, aspoň 2×
6. na cestu domů - tatínek pak přinese autosedačku a deku
Ostatní:
1. pití
2. mobil + nabíječka
3. nafukovací kruh pro lepší sezení
4. fén
5. knížka
6. vitamíny a léky, které užívám
7. papír a tužky
8. taška na špinavé prádlo
9. peníze a drobné do automatu
Doporučuji ještě před termínem porodu zjistit co je či není v porodnici volně k dispozici. Pokud to není uvedeno na stránkách porodnice, pak Vám jistě vše sdělí na poradně, předporodních kurzech či při prohlídce porodnice.
Pokud ve Vaší porodnici nejsou vložky k dispozici kupte si prodyšné porodnické vložky například Samu - Hartmann 32,–Kč / 20 ks nebo Senta Fix - Lohmann&Rauscher. Zakoupíte je v lékárnách, zdravotnických potřebách nebo některých drogeriích. Počítejte s tím, že jich může, podle síly krvácení, být velmi velká spotřeba, protože je nutno je často měnit a používá se jich více najednou. Ze začátku se to může vyšplhat až na 32 kusů za den. Síťové kalhotky jsou také velmi praktické, protože jsou též prodyšné, lehce je přeperete a za chvíli jsou suché. Počítejte alespoň tak se 3 kusy.Raději nechte doma prstýnky, můžete mít po porodu nateklé prsty. A ani řetízky či náramky bych nedoporučovala. A také si neberte moc peněz. Říká se, že by novopečená maminka neměla mít dlouhé a nalakované nehty. No na lakování asi v prvních dnech či týdnech nebudete mít čas a asi ani náladu. Ale ostříhat je úplně nakrátko je asi zbytečné. Jen musíte počítat s tím, že Vám za ně může zalézat rybí mastička
Nebrat moc peněz a šperky. Tatínek může něco brát domů a nosit čisté
vveru tééééda fakt děkuju, už jsem si tak nějak od kamarádky co rodila ve stejné porodnici zjišťovala, co všechno budu potřebovat a zas tak hrozný to asi nebude
navíc máš pravdu, že přítel může kdykoli cokoli dovézt. hlavně všechny ty doklady.............. ![]()