Co vzít do porodnice?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2891
28.12.10 17:36

co vzít do porodnice

ahojky, co všechno bych měla mít do porodnice pro sebe i pro miminko? už mi moc času nezbývá ale zabaleno nemám ještě vůbec nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
28.12.10 17:39

AHoj. Informuj s v porodnici, kde budeš rodit, v každé to může být jinak :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
28.12.10 17:40

Ahoj, nejdřív si zjisti, co je u vás v porodnici k dispozici, není to všude stejné, každá porodnice poskytuje něco jiného… Já dostala seznam věcí v těhotenské průkazce :wink:
Pokud si zadáš do vyhledávače „Co (zabalit) s sebou do porodnice“, vyjede ti to milion odkazů :wink:

Namátkou:
http://www.naseporodnice.cz/…orodnice.php
http://abckocarky.cz/…do-porodnice
http://www.mischababy.cz/…odnice/r2291

Příspěvek upraven 28.12.10 v 17:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
28.12.10 17:41

http://abckocarky.cz/…do-porodnice

zkus mrknout sem , nemusis brat vse jen tak aby jsi vedela :-) a za sebe muzu rict, vezmi si dostatek porodnických vlozek, ja sla s jednim balikem a pak jsem vypotrebovala dalsi dva :-D chtela jsem byt frajerka a koupila si always ultra tenky a myslela jsem ze se zblaznim a hlavne taky neco na bolavy bradavky, asi nejlepsi bepanten :palec: hodne stesti pri baleni jo a taky jsem dost potrebovala obyc latkovy plinky, jak na me tak na prcka ale byli jsme cunatka tak treba ti jich bude stacit par :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
28.12.10 17:46

ahoj:), http://www.naseporodnice.cz/…orodnice.php
pokud se chodi na predporodni kurzy, treba v Podoli davaji i papirek s informacemi co vse vzit sebou…http://www.upmd.cz/?lang=cz&category=1-5-60

Urcite hodne kosil s dlouhym a kratkym rukavem, jednorazove sitovane kalhotky… zalezi zdali budou v porodnici, nekde nejsou, bepanthen na bradavky a kojici podprsenky 2×, prsni vlozky, vlozky jsou k dispozici, jinak 3× baliky porodnickych vlozek,boty do sprchy, ja pouzivala lactacyd, alespon 5× rucniku, hodne neperlive vody, mp3, nejakou knihu, nebo casopis, toaletni potreby, pro mimi pokud nechcete erarni tak veci na prevliknuti, tj. dupacky,overal pleny, nejlepsi s vyriznutym pupikem, myslim ze vyrabi hipp, uz me nic nenapada:)

a jeste me napadla kosmetika pro miminko, ale to take v porodnicich byva a mozna i jednorazove sedatko na wc-to jsem tedy v Podoli vyuzila, na odd 4 zachody :roll:

a gel na klystyr, nepamatuji si jak se jmenovalo ale lepsi nechat udelat klystyr, sice neni nic prijemneho ale je ucinnejsi

a hlavne plovaci kruh pod prdel :) a par podlozek na vetrani, ale to clovek obcas dostane tedy jak kde a 3× teple ponozky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
28.12.10 17:52

díky moc všem, budu mít asi fofr, spoustu z těch věcí ještě vůbec nemám :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
28.12.10 17:53

no a dobra vec cokolada:D treba ritter sport marcipan, pralinka :roll: a treba caj na podporu kojeni a drobny do automatu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.12.10 18:24

Neboj, to zmákneš jednou návštěvou lékárny skoro všecko :wink:
Vezmi si i balení kuchyňských papírových utěrek, po sprše si jich pár dáš mezi nohy a neušpiníš ručník od krve :palec: Já to tak dělala celou dobu, co jsem se po porodu čistila.
Krém na ruce, jak jsem si je furt myla, měla jsem je úplně vysušené, ale to má každý jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
28.12.10 18:28

Opravdu se poinformuj v nemocnici dají ti seznam :palec: je toho dost a nechce se mi to vypisovat, 2× košili, plenky, obuv, oblečení pro mimíska na cestu domů podle ročního období … hygienické potřeby, hlavně vložky :palec: a penízky. je toho víc ale už si nevzpomínám … jo ještě doklady a rozhodnutí o jménu miminka z matriky pokud nejste manželé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
28.12.10 18:37

to je pravda krem na ruce, no v Podoli nastesti byly vlozky na chodbe takze clovek po koupeli vzal o vlozku vic, akorat se tim „trochu posolichal“ a sup do postele na podlozku a vetrat, mozna i toal. typu zewa ty jsou jemnejsi, nez ty eraarni

a napadlo me, jeste zaplaceni poplatku manzela u porodu, cd a fotak k porodu:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
28.12.10 19:15

a nevíte jak je to s těma rodnýma listama. Četla jsem že je potřeba mít rodný list můj i otce dítěte, ale abych se přiznala, po stěhování vůbec netuším, kde mám rodný list a pochybuju, že přítel ví, kde má ten svůj :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
28.12.10 19:27

Ten rodný listo opravdu potřebuješ, pokud jste nesezdaní… Je potřeba k vystavení rodného listu dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vveru
29.12.10 09:58

Ahojky, posílám seznam, který jsem si vytvořila pomocí různých rad na webových stránkách, třeba se to bude hodit pro inspiraci:-). Já mám tedy termín až na jaře. Takže na teď pro mimčo něco teplejšího, hlavně na cestu domů.

Na porodní sál:

Doklady:
1. občanský průkaz
2. těhotenská průkazka
3. průkaz zdravotní pojišťovny
4. prohlášení o jménu dítěte (pokud jste neodevzdali předem matrikářce v nemocnici)
5. oddací list

Oblečení:
1. omyvatelná obuv na přezutí
2. noční košile nebo dlouhé triko

Ostatní:
1. porodní plán – pokud je
2. voda na pití
3. přípravek YAL místo krystýru (je na předpis)

Na oddělení šestinedělí:

Hygienické potřeby pro maminku:
1. sprchový gel a šampon
2. zubní kartáček a pasta na zuby
3. hřeben a gumičky do vlasů
4. zrcátko
5. uchošťoury
6. krém na obličej, pleťová voda, vatové tamponky
7. krém na tělo a ruce
8. balzám na rty
9. mýdlo na stehy
10. žínka
11. 3 ručníky
12. porodnické vložky
13. síťované kalhotky
14. papírové kapesníky
15. toaletní papír
16. gumička do vlasů
17. antiperspirant
18. řasenka

Oblečení pro maminku:
1. podprsenka na kojení
2. vložky do podprsenky
3. župan
4. ponožky
5. 3 noční košile kojící
6. pantofle na pokoj a pantofle do sprchy

Pro miminko:
1. jednorázové pleny
2. bepanthen
3. vlhčené ubrousky
4. látková plena
5. dupačky a body na tam, aspoň 2×
6. na cestu domů - tatínek pak přinese autosedačku a deku

• body, dupačky, kabátek, čepička, na zimu ještě něco teplejšího

Ostatní:
1. pití
2. mobil + nabíječka
3. nafukovací kruh pro lepší sezení
4. fén
5. knížka
6. vitamíny a léky, které užívám
7. papír a tužky
8. taška na špinavé prádlo
9. peníze a drobné do automatu

Doporučuji ještě před termínem porodu zjistit co je či není v porodnici volně k dispozici. Pokud to není uvedeno na stránkách porodnice, pak Vám jistě vše sdělí na poradně, předporodních kurzech či při prohlídce porodnice.

Pokud ve Vaší porodnici nejsou vložky k dispozici kupte si prodyšné porodnické vložky například Samu - Hartmann 32,–Kč / 20 ks nebo Senta Fix - Lohmann&Rauscher. Zakoupíte je v lékárnách, zdravotnických potřebách nebo některých drogeriích. Počítejte s tím, že jich může, podle síly krvácení, být velmi velká spotřeba, protože je nutno je často měnit a používá se jich více najednou. Ze začátku se to může vyšplhat až na 32 kusů za den. Síťové kalhotky jsou také velmi praktické, protože jsou též prodyšné, lehce je přeperete a za chvíli jsou suché. Počítejte alespoň tak se 3 kusy.Raději nechte doma prstýnky, můžete mít po porodu nateklé prsty. A ani řetízky či náramky bych nedoporučovala. A také si neberte moc peněz. Říká se, že by novopečená maminka neměla mít dlouhé a nalakované nehty. No na lakování asi v prvních dnech či týdnech nebudete mít čas a asi ani náladu. Ale ostříhat je úplně nakrátko je asi zbytečné. Jen musíte počítat s tím, že Vám za ně může zalézat rybí mastička

Nebrat moc peněz a šperky. Tatínek může něco brát domů a nosit čisté

• Citovat
  • Upravit
2891
29.12.10 19:27

vveru tééééda fakt děkuju, už jsem si tak nějak od kamarádky co rodila ve stejné porodnici zjišťovala, co všechno budu potřebovat a zas tak hrozný to asi nebude :mrgreen: navíc máš pravdu, že přítel může kdykoli cokoli dovézt. hlavně všechny ty doklady.............. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vveru
30.12.10 09:16

rádo se stalo :-D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat