Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já myslím, že tohle všechno je přirozené. I u druhého si budeš klást tyhle otázky a budeš se bát
Prostě to tak je. Ale neboj se, jen co budeš na porodním sále a budeš mít kontrakce tak na všechno zapomeneš a budeš se jen těšit na mimíska ![]()
A ještě … mě odtékala plodovka už v po v noci, ale nepovažovala jsem to za plodovou vodu, neboť mi všichni tloukli do hlavy, jak to poznám - protože to bude jako by ze mě někdo vylil kýbel vody. A ráno v úterý jsem jela teprve do nemocnice i s tím, že bych se měla hned vrátit, pro planý poplach.
Ničeho se neboj… určitě to všechno dobře zvládneš. Já poslíčky neměla, takže je nemusíš mít zrovna tak. Porod jsem měla vyvolávaný a byla to rychlovka, že bych šla hned rodit znova… Dopředu se to říct nedá, jaký to bude, ale věř, že bude všechno v pořádku.
Já jsem dneska 31+5 a pořád si říkám jak je to strašně daleko. nachystáno nemám naprosto nic. Ničeho se neboj.. posílám
na uklidnění ![]()
Jak snášíš bříško?
no já abych se přiznala, tak nachystáno taky ještě nic nemám, popravdě ani nemám žádnou noční košili, protože v ničem takovém doma nespím
bříško snáším celkem dobře, jen mě pobolívaj záda a docela příšrný je pálení žáhy
fuj, někdy je to až na ![]()
jestli jsi 31+5 tak máš nejspíš termín podobný jako já ne? Já mám podle dnešního nálezu 22.2.2011 - skoro samý dvojky - třeba to přiniese štěstí
i když pochybuju že to vyjde přesně na termín
To máš krásný datum.. já mám 24.2.
S tou košilí to znám. minule jsem měla 2, obě půjčený.. tentokrát si ještě jednu asi pořídím. Pálení žáhy - nepomáhá ti Rennie? Já na to moc netrpím, ale když něco, tak tohle vždycky pomůže. A co čekáte.. holku nebo kluka?
pomáhá mi mlíko, ale jen krátkodobě, musím ho pít fakt hodně a často, abych měla klid
občas třeba i sklenička coly, ale to zase nemůžu pít na litry. jinak čekáme chlapečka a co vy?
Ahoj, jdu tě potěšit
Já už mám do porodu jen 5 týdnů a už dávno nejsem prvorodička, ale bojím se stejně
Obzvlášť toho, kdy a jak to začne, jak honem udat děti na hlídání, prostě nervy okolo toho, kdy to přijde a tak ![]()
Porod poznáš, neboj, já při prvním jela do porodnice brzo, bo jsem začala hysterčit, že necítím pohyby, tam si mě nechali s tím, že se porod rozjíždí a snad porodím do dvou dnů
a druhý den ráno byla dcerka na světě, takže jsem na sále nezacláněla ani celých 10 hod ![]()
Neboj, neplaš dopředu, i kdybys jela do porodnice zbytečně, nikdo ti to vyčítat nebude
Přeju rychlý porod a zdravé miminko
![]()
Tak aspoň, že něco pomáhá. Tak to moc gratuluju ke klučíkovi. Co čekáme, nevíme.. necháváme se překvapit. Ale tak nějak vnitřně tuším kluka, protože je to nemlich stejný těhotenství jako poprvý. Užívej si poslední týdny. Já si pamatuju, že jsem pak ke konci pořád spala… To teď teda nehrozí, ale občas, když spí mrně, jdu taky.
hele buď v klidu já taky plašila,porod poznáš neboj,dojedeš taky v čas a za sebe ti porod závidím pro mě to byl ten nejbáječnější zážitek ![]()
s udáním dítek se teda stresovat nemusím
to mžná pzději při dalším, ale na termín porodu má přítel noční, i když nikde není psaný, že musím rodit v noci že?
docela mě utěšuje fakt, že prvorodičky obvykle rodí delší dobu, takže by eventuelně mohl i stihnout dojet z práce - má to totiž asi 35 km a pak to máme dalších 15 km do porodnice
fellix obdivuju vás, že to vydržíte - myslím nevědět o pohlaví miminka
já to chtěla vědět hned jak to bylo možný, asi bych to nevydržela ![]()
tak já se taky přidám-já mám termín 20.2. rodit budu podruhé - doma mám tříletého, pak jsem jedno potratila. A asi je to fakt pokaždé jinak. Při malém jsem byla v klidu celou dobu-teda těsně před porodem jsem taky měla milion otázek, jak to poznám a abych něco neprošvihla a jak to bude bolet nebo co jak vlastně bude…poslíčky jsem neměla, křížové bolesti naštěstí taky ne. Do porodnice jsem jela, páč mi ASI odtékala voda po troškách-nebyla jsem si jistá, jestli je to voda nebo se mi jen chce na malou, ale pak to vypadalo spíš na vodu, tak jsme jeli. Dr. na příjmu řekl, že nějaký úbytek tam je, tak si mě tam už nechali. Nakonec jsem na sále strávila 46hodin, kdy se mi to snažili i vyvolávat, takže bolesti pořád nějaké, ale nic dramatického, ael po těch dvou dnech i těch menších bolestí, bez jídla a většího pití jsem byla unavená a bála se, že na samotný porod už mi nezbydou síly, ale nakonec jsem to zvládla myslím si že docela dobře, i por. asistentka mě pak pochválila-a to to byla jakási můra. No a teď už jsem ze všeho nějak víc vyplašená celé těhu asi kvůli předchozímu potratu, pak taky člověk posbírá za tu dobu zase o něco víc zkušeností a informací…takže se snažím hlavně nemyslet na to, co všechno by se mohlo stát, páč to by člověk nemohl ani otěhotnět. Důležité je myslet pozitivně a těšit se na to, že za chvilku budeme chovat naše mimísky v náručí
já už jsem teda teĎ mezi svátkama začala chystat, páč jsem se na té větší kontrole v 31.tt moc doktorovi nelíbila-byla jsem pootevřená na špičku prstu a začínal mi měknout čípek, tak mám nařízené hodně odpočívat-jenže víte jak to je před vánoci. Malý je děsný divoch-je za dvě děti a rozhodně s ním nějaký odpočinek nehrozí. Manžel mezi svátkama chodí do práce až do večera…no zítra jdu na kontrolu a bojím se, aby mě nenechal v nemocnici, čímž mi vyhrožoval.Proto jsem začala už něco prát a pomalu chystat.
Buď v klidu-strach máme každá, ať jdeme rodit poprvé nebo poněkolikáté-i když určitě po druhé a víc je to sice lepší v tom, že už trochu víš, co tě čeká, ale stejně je většinou každý porod jiný stejně jako každé těhu. Já mám teĎ i celé to těhotenství uplně jiné než první. I když teda taky první je syn a teď čekáme holčičku
už se mi taky včera zdálo o porodu, dokonce i mému manželovi
tak přeju klidný zbytek těhu a pak hlavně hodné a spavé miminko
![]()
No jo, ale málokteré miminko se narodí na termín.. nakonec to bude třeba úplně jinak, než si představuješ. Bude to OK.. uvidíš.
No, já už se taky těším, až budu vědět, co to máme… ale za to překvápko to stojí
![]()
Anonymní píše:
s udáním dítek se teda stresovat nemusímto mžná pzději při dalším, ale na termín porodu má přítel noční, i když nikde není psaný, že musím rodit v noci že?
docela mě utěšuje fakt, že prvorodičky obvykle rodí delší dobu, takže by eventuelně mohl i stihnout dojet z práce - má to totiž asi 35 km a pak to máme dalších 15 km do porodnice
fellix obdivuju vás, že to vydržíte - myslím nevědět o pohlaví miminkajá to chtěla vědět hned jak to bylo možný, asi bych to nevydržela
no tak s tím, že prvorodičky obvykle rodí dlouho-na to pozor
to taky nemusí být pravda-já teda jak jsem psala výš strávila na sále 46hodin, ale třeba sousedka to měla docela fofr, tuším snad celkem za tři nebo 4hodiny byl malý i na světě. Chytly ji rovnou bolesti po pěti minutách a už jela.
Jinak s tou dopravou do porodnice to mám podobné jako ty-manžel teď dělá ve Skalici na Slovensku, takže taky tak asi 35-40km, do porodnice dalších 10km. Staršího doma-ale mamka už je v důchodu, tak bude v pohotovosti a doběhne si pro něj, no a odvoz budu muset mít zase jištěný na víc stran podle toho, v jakou denní či noční dobu to bude
I při malém jsem měla kromě manžela další dva odvozy ![]()
ahoj já jsem 33tt tento týden a termín mám 17.2.,už mám 2 velké syny: 23,17,a stejně mě začíná chytat panika,já zas jako starorodička mám strach,jinak mám vše už nachystané,ale jen díky tomu,že se pořád starší rodičky straší,že rodí často předčasně a taky ,že jsme od začátku na PN
jinak jsme jak koule,nespím a jsme oteklá,takže si to užívám plnými doušky ![]()
Neboj se. To poznáš. Já zase čekám teď druhý, končím 27týdnem a od začátku mám stres z porodu, protože už vím do čeho jdu.. Zvládneš to, neboj! ![]()
ahojky dnes jsem byla na předporodním screeningu, jsem 32+0, vše je v pořádku, miminko se má k světu, ale po dnešku jsem si to tak nějak všechno uvědomila a hrozně to na mě padlo - strach z porodu. Nejde ani tak o bolest, ale mám strach, že nerozeznám poslíčky od kontrakcí, že budu zbytečně vyšilovat, že to třeba na sobě nepoznám.....dosud jsem si to nepřipouštěla, ale už mi moc času nezbývá, navíc kdo ví, může se stát cokoli a přijít to klidně ze dne na den................nebo tak můžu přenášet, z čehož mám ještě větší hrůzu, četla jsem o vyvolávaných porodech a moc nadšená z toho nejsem............ach jo, začínám bláznit - měly jste to taky tak jako prvorodičky?