Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
jo a první porod jsem měla 16 hodin,přirozeně,sice už jsme byla v porodnici kvůli tlaku 3 dny před porodem,
2.porod byl vyvolávaný,kvůli váze mimi,3 dny mi píchali do zadku,nic,jen křížové bolesti,které byly slabé,a pak 4.den mi píchli vodu ráno v 9,a že budu rodit až tak večer,jo prdlajse,v 12.20 byl na světě,a prej když budu rodit po třetí,tak raději bez klystýru,abych nerodila do záchoda,no jo,ale nevím,zda po tolikaletech to také platí,
![]()
Brusek píše:Anonymní píše:no tak s tím, že prvorodičky obvykle rodí dlouho-na to pozor
s udáním dítek se teda stresovat nemusímto mžná pzději při dalším, ale na termín porodu má přítel noční, i když nikde není psaný, že musím rodit v noci že?
docela mě utěšuje fakt, že prvorodičky obvykle rodí delší dobu, takže by eventuelně mohl i stihnout dojet z práce - má to totiž asi 35 km a pak to máme dalších 15 km do porodnice
fellix obdivuju vás, že to vydržíte - myslím nevědět o pohlaví miminkajá to chtěla vědět hned jak to bylo možný, asi bych to nevydržela
to taky nemusí být pravda-já teda jak jsem psala výš strávila na sále 46hodin, ale třeba sousedka to měla docela fofr, tuším snad celkem za tři nebo 4hodiny byl malý i na světě. Chytly ji rovnou bolesti po pěti minutách a už jela.
Jinak s tou dopravou do porodnice to mám podobné jako ty-manžel teď dělá ve Skalici na Slovensku, takže taky tak asi 35-40km, do porodnice dalších 10km. Staršího doma-ale mamka už je v důchodu, tak bude v pohotovosti a doběhne si pro něj, no a odvoz budu muset mít zase jištěný na víc stran podle toho, v jakou denní či noční dobu to budeI při malém jsem měla kromě manžela další dva odvozy
já to teda přímo zajištěné od nikoho nemám, ale žijeme v baráku, kde je 6 rodin a z toho jsme 3 rodiny příbuzní, takže kdyby byl náhodou fakt fofr, jen vyběhnu nahoru a odvoz mám taky ![]()
No tak vidíš… já mám termín ve čtvrtek.. tak by se mi hodilo, kdyby mimi chtělo ven třeba v pátek.. aby byl manžel na víkend doma… Ale jinak hlídání naštěstí máme.
šemo,také bych chtěla tak znova ![]()
sice ten 2.porod bolel o hodně víc,tam už se na nějaké bolesti po nějakých minutách nehrálo,ty bolesti byly v jednom kuse,ale krásně rychlý ![]()
a kluci měli oba 4 kg,
teď to bude holčina a je menší,tak jsem zvědavá ![]()
naštěstí já nemusím řešit odvoz do porodnice,mám to 5 minut pěšky-tedy v normálním stavu,teď tak 20 min
s tím pupkem
a mám asi 10 čísel na taxi,kdyby nebyl někdo doma ![]()
David měl taky 4kg a ted čekám holčičku tak taky doufám že bude menší.. ![]()
Šema píše:
David měl taky 4kg a ted čekám holčičku tak taky doufám že bude menší..
Šemo, tím jsem se taky utěšovala, když jsem čekala Simču
Bráška měl 4,15 kg, tak jsem si říkala, že se v pohodě vlezeme do 4 kg. A ejhle, Simča měla 4,25 ![]()
Fragol ty už jsi 25t????? ty vado to utíká fakt jak prase!!!!! No ani mě neříkej že znovu budu tlačit 4kg ![]()
Šemo, ne 25tt, ale 35 tt
No jo, letí to, letí
Já se teď taky utěšuju, že Katka nebude větší než Simča
V únoru dám vědět ![]()
Jo, co to tvoje „přeskakování“ srdíčka? Jak jsi na tom?
Jé já napsala 25? Ale chtěla sem 35 !
Já jsem 27 a vím že si o něco dřív jak já. Hele jako.. je to týden, dva a to jsem měla od rána do večera! Furt. Jednou jsem chtěla jet i na pohotovost. Jenže pak jsem si řekla že to má fakt hodně lidí a že to je normál, kort v těhu.. a ted klepu kde můžu tam sem tam. Tak snad to vydrží!!! A co ty?
No, koukám, že si užíváš
U nás dobrý (taky radši klepu), objevilo se tak kolem půlky těhotenství a teď mám pokoj, tak snad těch 5 týdnů v pohodě dožiju
Aspoň doufám ![]()
Fragol to je mazec a jak se těšíš na porod? Tak ty už to máš zmáknutý na 1*
Co takhle slyším tak se to prýávě ukazuje v půlce těhu
Tý jo, ani mi o porodu nemluv
Začínám být nějaká vycukaná
Já ti nevím, já bych klidně brala na břichu zip
Jestli bude porod probíhat stejně jako poslední dva, tak mě trefí - prasklá zelená plodovka, bez kontrakcí, takže oxytocin a už to jelo
Fakt s láskou vzpomínám na 2. porod, to byla paráda
Doufám, že to nějak dáme ![]()
Fragol dáme! Musíme! Vždycky říkám jsme ženský tak to musíme zmáknout! Já si vysnívám druhý porod.. snad to tak bude ![]()