Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No a na co se vlastně ptáš? ![]()
Můj osobní názor - doktor Záhumenský je odborník na slovo vzatý a jeho úsudku bych důvěřovala v každém případě.
Co znamená brzo těhotná po císaři? V příspěvku nepíšeš nic konkrétního ani žádnou otázku, tak těžko radit. Já otěhotněla rok po císaři a porodila přirozeně 20 měsíců od císaře. Císařem mě předem nikdo nestrašil.
A oba moje porody byly v Motole
Brzo po cisari je 13 mesicu ![]()
otázka je, zda je normální porod reálný, bezpečný a zda lékař, jenž se k němu kloní ho může „prosadit“, když mi jeho šéf řekl o císaři, ale do poradny chodím k propagatorovi prirozeneho piorodu
No upřímně podle toho co jsem slyšela, když jsem plánovala druhý mimčo já, doktoři se kloní k otěhotnění spíše po 2 letech od císaře. Nicméně mě řekli, že rok po porodu už by problém být neměl a tak jsem se toho chytla a naštěstí otěhotněla hned. Říká se, že ta jizva se cca rok hojí. Já s ní žádný problémy neměla, tak mě nikdo císařem nestrašil, ani je nenapadl. A jak jsem psala výš, 20 měsíců od císaře jsem porodila přirozeně. Je tu spousta diskuzí o těhu brzo po císaři, tak si to pročti.
Pokud jsem to tedy dobře pochopila, doktor Záhumenský Tě viděl při registraci, tj. ve 12. tt.
Do poradny chodíš k někomu jinému, který Tvůj aktuální stav dokáže posoudit líp - nikoli kvůli odbornosti, ale proto, že Tě prostě vyšetřuje teď. Že „jeho šéf“ řekl ve dvanáctém týdnu něco jiného, to už dávno nemusí být aktuální. Proč by Tě měl posílat na císaře, když k tomu nevidí důvod?
Buď se pokus zařídit si, aby Tě znovu vyšetřil doktor Záhumenský nebo důvěřuj tomu, kdo Tě vyšetřuje teď. Skoro bych řekla, že jinou možnost nemáš.
Každopádně přeji, ať všechno proběhne v klidu.
Pěkný den,
bylo řečeno, že zmenšená není a lékař se vyptával tak, že to vyznělo k normálnímu porodu. Abych řekla pravdu, císař byl hrůza, ale právě
kvůli jizvě se opravdu moc bojím rodit normálně, zvlášť, když Záhumenský s tím vůbec nepočítá. A po minulém porodu mu fakt důvěřuju.
jsem zmatená a tak se zeptám vás. Máme mimi z IVF, rodila jsem SC na Bulovce, jsem opět těhotná, přirozeně a už při registraci mi MUDr Záhumenský hlásil, že jelikož jsem těhotná moc brzo po porodu, tak budu zase rodit SC. Ovšem v poradně mi po změření jizvy, která bolí