Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky mam celkem slusnou chripku a do terminu porodu nejakych 20 dni ale mam pocit jakoze to asi prijde driv..
![]()
Zajimalo by me jestli to nekdo zazil a jak to v porodnici probihalo preci jen je to nakazlive tak si rikam jestli by mi maleho vubec nechali na pokoji a celkove jak by probihala hospitalizace a samotny porod.. ![]()
ahoj, tak tohle jsem přesně zažila já…ale u samotného porodu, jako bych se zázračně uzdravila
, takže jsem si na chřipku ani nevzpomněla
. horší to bylo po porodu…
to se mi to vrátilo i s úroky…sama jsem si vyžádala roušku, abych malou nenakazila…takže asi tak
, určitě ti jí brát nebudou,ale tu roušku ti asi " nabídnou"
.
A nemuze to malemu nejak uskodit.. Chytlo me to 23. obvodni uz jsem nestihla a na pohotovosti me vzit v tu chvili nechteli takze se lecim paralenem a morskou vodou.. ![]()
Nemam silu tlacit ani na velke takze se toho fakt bojim vubec si nedovedu predstavit ted rodit.. ![]()
Ja to nezazila. Ale myslim si ze zenske telo v ten okamzik O zvladne neuveritelne veci. Kdyz budes kojit, je to i lek pro mimco. A navic mas jeste 20 dni, do te doby budes fit! Drzim palce.
penalda píše:
A nemuze to malemu nejak uskodit.. Chytlo me to 23. obvodni uz jsem nestihla a na pohotovosti me vzit v tu chvili nechteli takze se lecim paralenem a morskou vodou..
Nemam silu tlacit ani na velke takze se toho fakt bojim vubec si nedovedu predstavit ted rodit..
Myslím, že by bylo dobré dojít si za obvodní lékařkou, může ti nasadit antb. které by ti mohli rychle ulevit
, pokud na antb. nebude, tak to určitě mimi neublíží a ty porod taky zvládneš
, opravdu si v tu hodinku na chřipku ani nevzpomeneš
. Já měla i hrozný kašel, říkala jsem si, že se jim tam začnu určitě dusit, když budu prodýchávat ty kontrakce, ale nic tkového se opravdu nestalo
. Až po porodu, se mi to zase vrátilo…i s úroky
…
Zkus oscilococcinum, to se v tehu muze, a mne pri virozach pomaha
Jinak Te nepotesim, ja mela fakt hnusnou chripku v cca 36tt a asi 4 dny po vyleceni jsem porodila (37+6), bylo to zpusobene asi tou chripkou, mala mi v te dobe nepribyvala a pak mi praskla voda. Kazdopadne vse OK, jen prte melo 2590g, takze drobecek. A to odhad 2600g jsem mela uz 2-3 tydny predtim, takze pri chripce asi nemela z ceho brat, chudatko ![]()