Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky máte někdo zkušenost s porodem v tomhle týdnu?Jak dlouho museli miminka zůstavat v inkubátoru a jak to probíhalo?Děkuju za odpovědi..
Moje známá rodila v 31.tt, malá měla 1600g a v inkubátoru byla měsíc, ale to asi záleží na tom, jak velké miminko se narodí a jak dobře přibírá, myslím si.
ahoj zkušenost mám, děti byly hodně hubené, 1.450g a 1750g neměli žádné dechové či jiné potíže, jen ta hubenost a málo sil sát z prsu. V inkubátoru byl syn cca 10 dní, dcera cca 14dní, naštěstí jsem s nimi od druhého týdne byla v nemocnici. Po přechodu z inkubátoru byli asi den ve vyhřívané postýlce na intermediánu a pak už jsem je měla na pokoji - postupně. Já byla s dětmi v nemocnici, než dcera dosáhla 2kg, tedy 3týdny, do jejich měsíce věku. S kojením pomoc nebyla nic moc, ale nakonec jsme to nějak zvládli,hlavně díky el. odsávačce.
Souhlasím. To záleží všechno na mnoha faktorech, které jen tak neovlivníš
porodní váha, i to jak přibývá, ale to už tu padlo tak ať se neopakuju. taky záleží na zdravotním stavu … jestli bude mít žloutenku atd… ![]()
Kamaradka mela takhle brzo narozenyho kluka, ale byl tak v pohode, ze snad ani v inkubatoru nebyl, nebo jenom fakt kratce. Je pravda, ze ona se teda treba ani kojit nesnazila a po pravde nerikala, ze by s krmenim mel problem. Ale zalezi fakt na mimcu a na vsech okolnostech.
a ještě dodatek holky, co rodili jedno mimčo - tedy byly logicky těžší - všechny min. 2kg odcházely, pokud nebyly potíže - což většinou nebyly - do týdne od nástupu do nemocnice za dítětem, do té doby, než byly schopny dítko nakrmit a pěkně přibíralo
Mojí kamarádce po bouraččce (34tt) odtekla plodová voda. Mimi museli vyvolávat. Narodila se holčička 2,5 kg tak ani do inkubátoru nemusela.
Ja rodila ve 33tt+3, vahy byly 2020g,2100g a 1890g, jsou 9.12. 31.12. jsme mela uz jednu doma a zbyle dve 3.1.
, ale vse zalezi na mimcu a okolnostech
jinak ano, nas eholky v inkubatorech byly, a aby uz nemusely byt v inkubatorech, ale an postylce, tak musely prospivat
Příspěvek upraven 27.12.10 v 21:09
Já rodila ve 34+2, původně mi porod měli vyvolávat (kvůli preeklampsii), ale nakonec jsem se po dvou Hamiltonech rozrodila sama
Malá měla 1740 gramů (posledních 14 dní u mě v bříšku už bohužel nerostla), měsíc předtím než se narodila, tak mi píchli injekce na urychlení zrání plic. Po narození šla hned do inkubátoru na odd. IMP, kde byla 22 dnů. V inkubátoru byla cca 7-10 dní, nevím už přesně a nechce se mi to teď hledat
Za malou jsem každý den min. jednou dojížděla, učila se kojit a starat oni a pustili mi ji domů když překonala 2 kila.
Jen doufám, že to nebereš jako provokaci.
Já jsem obdivuju maminy, které mají dvojčata či dokonce trojčata. Hrozně se mi to líbí ![]()
Vanessska píše:
Jen doufám, že to nebereš jako provokaci.
Já jsem obdivuju maminy, které mají dvojčata či dokonce trojčata. Hrozně se mi to líbí
vubec neberu
![]()
Ahoooj,
já rodila před 3 měsíci, ale 36.t.t, ale moje spolubydlící rodila holčičku, 34t.t., váha 2300g a měla jen trošku potíže s plícema, v inkubátoru byla cca 5 dnů, pak již v té vyhřívané postýlce, celkem 3 týdny v nemocnici, z toho 2 týdny a kousek na dětské JIPce a pak už dole na odd. šestinedělí. S kojením měla problémy jen ze začátku, kdy byla malá v inkubátoru, tak jí odsávala, pak začala malou krásně krmit, bez problému a kojí doteď
. Já sice rodila „až“ ve 36t.t., ale mini mimísek, 1620g, ale malá saje moc hezky, šlo jí to už po porodu, jen byla slabá, tak pila ode mě každé 2.kojení, ta ostatní jsem jí krmila svým mlíkem odsátým, stříkačkou. Čekala jsem s malou v nemocnici do propuštění celkem 4týdny, mohla jsem tam být s ní, což bylo skvělé.
Proč to chceš vědět? Držím palce, ať je vše o.k. Helena ![]()
Ahojky, já rodila 35+2, malá měla 2.5 kg, 46 cm. Po porodu jí dali na JIP a podávali infuzi kvůli horšímu hematokrytu (ředili červené krvinky), byla ve vyhřívané postýlce cca necelé 3 dny, pak jí dali na intermedián s rooming - in, kde jsme byly další týden - byla v inkubátoru pod lampou kvůli vytrvalé žloutence. Jinak doktor říkal, že je jen lehce nedonošená, problémy s dechem nebyly a apgar byl 9-10-10. Oči, uši a kyčle v pořádku. Ze začátku byla na UM (Nutrilon), za čas jsem se rozkojila díky pravidelnému „dojení“
el. odsavačkou. Po porodu klesla váha na 2,3 a z Motola nás pouštěli s 2,6 kg. ![]()