8 týdnů do porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
871
8.1.11 22:28
Brusek píše:
tak to jste měly štěstí holky. Mně se ho i snažily vyvolávat a stejně jsem si na tom sále strávila 46hodin :roll: doufám, že teď už to bude rychlejší. Mohlo by, když už jsem od 31.tt pootevřená na špičku prstu a čípek měkne. Jen aby to zase nebylo až moc brzo. No v pondělí jdu na kontrolu, tak uvidíme. Na té poslední kontrole to bylo stejné jako před tím, takže se to nepohlo, ale teď z toho moc dobrý pocit nemám. Na odpočinek nemám šanci-nejdřív bylo mezi svátkama, takže malý doma, manžel v práci-takže odpočinek=nula, ten náš divoch mě nenechá ani sednout. Mezitím ho chytlo ucho, tak pohotovost-tam byl teda manža se mnou, ale pak ještě 2× na kontrolu. A když jse se těšila, že konečně pujde do školky a já začnu teda po měsíci odpočívat, tak dostal teploty a zase ho mám celý týden doma :zed: Takže tentokrát se té kontroly už trošku bojím.Páč už se moc dobře necítím, ale možná je to už jen samotným stadiem těhotenství. Doufám :andel: [/citace
Brusek píše:
jeej tak to je nepříjemné…ale taky nevím. Taky jsem takto žádné zdravotní problémy neměla ani u prvního, ani teĎ. Oni tě budou sledovat a kdyby to mělo být nějaké špatné, tak je to docela možné. Ale v tom 35.tt a nahoru už to není taková tragedie. Samozřejmě ideál to není, ale ne už tak hrozné. Holt si pobydete dýl v nemocnici, ale co se dá dělat… :nevim: uvidíš, třeba se to nějak spraví. Přeju hodně štěstí a zdravé mimi :kytka:

Já jsem to měla taky tak .Od 31tt až do porodu na špičku otevřená, čípek měkký. Na chvíli jsem si na zadek nesedla, i v den porodu jsem byla od rána od osmi až do čtyřech ve městě a v devět jsme jeli rodit. Rodila jsem 39+1 a za 3,5 hodiny jsem už měla malého v náručí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
9.1.11 13:05

tak to by bylo super-jednak kdyby tam malá opravdu vydržela do termínu-nebo aspoň než bude prostě donošená, do termínu ani nemusí :lol: nebaví mě to už teĎ, začínám toho mít plné zuby. Malému už je to asi dlouho, že jem pro něj už taková nepoužitelná a už na bříško doráží a přestává být tolerantní k mým potřebám odpočinku či neschopnosti být permanentně zohlá až k zemi nad jeho traktorama a kombajnama :lol: zatímco on čiší energií a lítá jak střela a stejné tempo samozřejmě vyžaduje ode mě, tak já už se sotva vleču, bolí záda, tahne břicho, odpoledne mě bolí už i spodek a večer při zvedání ze židle/sedačky apod. mám pocit, že malá snad už vypadne i sama. No a jednak hlavně kdyby to byla taková rychlovka-to bylo supeeer :dance: :palec: :-D no uvidím, co mi zítra doktor řekne. Už minule mi řekl, že se ze mě zblázní :lol: a to teď jsem byla taky v pěkném zápřahu a cítím se teda hůř než minule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
9.1.11 13:09
Laskecka píše:
Tak to jsme na tom stejně, taky mi už měkne čípek, mám hodnotu 3 (kriticka je 4), dostala jsem magnezium ale moc to nepomáhá, tvrdne mi břicho, bolí mě vaječníky, píchá mě v kříži a průjem jak Brno mám opravdu záživné noci teď. No snad to tam malý ještě vydrží na kontrole v 30 týdnu měl jen 1100g. :cry:

noo CS3 mám taky. ALe malá měla teda v tom 31.tt 1666g a předpokládám, že teĎ pěkně poskočila, páč se zvětšilo i břicho a hlavně jsem teď během těch dvou týdnů přibrala skoro dvě kila.Přitom jídla ubrala.Tak snad přibrala i malá :wink: Doteď jsem za celé těhu přibrala 5kg a za poslední dva týdny další dvě 8-o doufám, že už toho moc nepřibyde, páč mi zbylo hodně po malém, takže zásob k výživě mimča je snad dost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
10.1.11 18:35

tak já se vrátila se z kontroly-vše zatím jako doposud, takže relativně dobré, malá teda akorát už trochu klesla, že hlavička je už prý hmatatelná. Tak nevím, co si o tom mám na začátku 35.tt myslet :think: další kontrola za dva týdny a ještě mám baštit ten hořčík, abysme prý aspoň ty dva týdny vydržely :nevim: tak nevím-mám se už radši pomalu balit…no snad do té příští kontroly opravdu ještě vydržím a balit se budu až potom-to bude akorát měsíc před termínem a to už jsem stejně měla v plánu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
10.1.11 19:54
Brusek píše:
tak já se vrátila se z kontroly-vše zatím jako doposud, takže relativně dobré, malá teda akorát už trochu klesla, že hlavička je už prý hmatatelná. Tak nevím, co si o tom mám na začátku 35.tt myslet :think: další kontrola za dva týdny a ještě mám baštit ten hořčík, abysme prý aspoň ty dva týdny vydržely :nevim: tak nevím-mám se už radši pomalu balit…no snad do té příští kontroly opravdu ještě vydržím a balit se budu až potom-to bude akorát měsíc před termínem a to už jsem stejně měla v plánu.

No já být tebou, tak už se raději pobalím. Může se to rozjet ale taky nemusí, já jsem takový nález měla v 36 týdnu a to mi doktor říkal, že se už příští týden neuvidíme a já sem dorazila, pak do 39 týdne pořád stejný a rodila jsem 39+1 .Uvidíš ale zkus odpočívat, co to půjde a pokud možno s nohama nahoře. To bude ale asi těžký, když máš doma špunta, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
10.1.11 20:55

ahoj ja jsem 34.tt a mam hlavicku nizko uz nejakou dobu dokonce jsem se zacala zevnitr otvitar a mela jsem delohu ve tvaru nalevky..mesic v nemocnici na gynipralu mi pomohl ted me zitra pousti domu..ja mam tasku zbalenou protoze pokud mam maleho tak nizko a uz jednou jsem mela nalez ze jsem se otvirala tak opravdu vim ze se to kdykoliv muze rozbehnout mivam bolesti v podbrisku takze tim jak je mali nizko a tlaci mi tam tak si myslim ze to bude driv nez 26.unora :) co si myslite s im nalezem ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
11.1.11 11:53

hmmm to asi fakt začnu radši pomalu balit. Včera jsem ještě koupila kojící podrpsenku, to bylo poslední, co mi chybělo :wink: zítra už jde malý do školky, tak doufám, že tam vydrží aspoň ty dva týdny, abych tak vydržela i já než bude malá donošená.A pak už je mi to jedno.
zuzajenko asi máš pravdu no. Mně taky občas pobolívá v podbřišku, někdy mě popichává nebo pobolívá až uplně dole a večer už mívám pocit, jak kdyby chtěla malá vypadnout ven :-) třeba když dýl sedím a pak se chci zvednout, tak musím napřed zůstat chvíli v předklonu, jak mě to dole tahne…no asi začnu balit. Je to tak-může se to rozjet brzo a taky nemusí. Lepší o kabelu zakopávat o týden dýl, než to pak v bolestech splašeně hledat. Což by u mě probíhalo, páč jak tu máme málo místa, tak to vždycky někam nastrkám, kde zrovna objevím nějakou skulinu a pak to zase nemůžu najít :lol:
Tak jen přání, ať holky vydržíme co nejdýl :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
17.1.11 12:30

ach jo par tydnu do porodu a same bolesti jen :( porad citim maleho jak me tahne dolu..je to opravdu neprijemne..chtela jsem se zeptat po stiku s pritelem mivam bolesti treba i hodinu v kuse ale opravdu nesnesitelne!!!vim ze sperma vyvolava kontrakce ale zajimalo by me jestli treba maji nejaky vliv na otvirani nebo zkracovani cipku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
18.1.11 08:55

nooo já se tomu taky teď trošku vyhýbám, páč z toho mám obavy. Myslím teda, že spíš mají vliv na ty kontrakce, no ale ty zase mají vliv na to ostatní-ono je to tak asi provázané, takže určitě bych byla opatrná a pokud ti to není příjemné, tak to musí manžel pochopit no.
Taky mi bývá někdy docela nepříjemně. V sobotu celé dopoledne mě tak strašně tahlo břicho a trnul celý spodek-jsem myslela, že ani nedovařím. V nedělu pak zase docela dobré, tak jsme vydali na procházku,ale zašli dál, než jsem měla v plánu a ani po már stech metrch mi to teda nedělalo nijak dobře-tvrdlo břicho apod…tak jsme se pak stavili k ségře, abych si někde sedla a odpočinula a došla zase zpátky. Včera jsem konečně měla docela pohodový den i s odpočinkem, dneska asi taky tak. Tak mi je docela dobře, ale večer už mě zase všechno bolelo včetně zad, sotva jsem lezla…a to jsem fakt skoro nic přes den nedělala. Tak se jen modlím, ať malý nějakou dobu vydrží v té školce zdravý nebo nevím, jestli bych to s ním ještě celý den zvládla :roll: No zítra ale musím do Hodonína na kožní malému pro mastičku, to se taky drahý neobtěžoval mi sdělit, že jim dochází, že by pro ni asi měl někdo zajet, než odjedu já do porodnice-bez ní být nemůžeme. Tak to mi asi moc příjemně nebude, ty cesty už mi nedělají dobře.
No já jdu na kontrolu zase v pondělí, tak jsem zvědavá, jestli to bude při stejném nebo nějaká změna :think: sbaleno mám, ale manžovi se zdá stále brzo mi dovézt od švagra kolíbku a sundat z hůry a smontovat postýlku…prý to šak při nejhorším udělá, i když budu v porodnici. to jsem zvědavá-dojde večer z práce, vyzvedne si u babičky malého-to mají na sebe tak hodinu, pak ho musí nachystat spat a uspat a pak teprve jako pujde dělat tyto věci, když obvykle s tím malým vytuhne a já tu nebudu, abych ho tam šla vzbudit-hahahaaaa-měla bych mu to připomenout.Tak jsem zvědavá.No jestli si nedá říct, já si klidně někoho zavolám, aby mi to z té hůry sundal a jsem schopná si smontovat i sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
19.1.11 11:34

ahojenky Maminky chci se zeptat dneska jsem mela silenou noc po stiku s pritelem me chytlo strasne boleni a tvrdnuti briska bylo to pravidelne a trvalo to asi 2,5 hodiny zkousela jsem vanu a ta mi nepomohla tak jsem zase vylezla a zkousela to rozdychat pripadalo mi to jak stahy prichazelo to pak se to utlumilo ale brisko porad bolelo a pak zase a zase dokola nakonec po dvou a pul hodinach jsem to nejak rodychala a zaspala byla jsem uplne vyrizena z toho.. :cry: nemohla jsem si dojit ani na zachodu chodila jsem v predklonu strasne to boleleo a mela jsem porad pocit ze se mi chce curat ze mi proste neco tlaci na konecik a mocak no hruza :-( nevite co to muze byt?jestli to treba nvesti blizici se porod?? a navic posledni tyden mam porad nevim jak to nazvat jestli vytok nebo hlen ale deno denne a strasne se to tahne jako sobel a je to huste konzistence je to dost otravne nevim co to je…neznamena to neco prichazejiciho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
19.1.11 15:06

tak to bych řekla, že jsi měla klasické poslíčky :wink: někdy prý umí být docela bolestivé, že kolikrát maminy i vyjedou do porodnice. Ale mělo by to bolet jen v bříšku. Pokud to vystřeluje do zad a stupňuje se to a zkracuje se interval, pak jsou to porodní bolesti. Poslíčky ale můžeš mít klidně už od 30.tt až do porodu. TAkže podle těch rozhodně nemůžeš říct, jak dalece se porod blíží. N2kdo je má a někdo ne. Já je při malém vůbec neměla.
A ten hlenovitý hustý táhlý výtok mám teĎ taky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
19.1.11 15:40

jojo ten hlen me dela starosti je nezelenale barvy a to se mi nelibi a zanet nemam nesvedi to ani nepali bez zapachu mam strach aby nebyla spatna plodova voda…to taky muze byt…ne??nebo jestli neni neco spatne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
19.1.11 18:22

jooo tak nazelenalý by se mi taky teda nelíbil :think: já ho mám normálně bílý. Kdy máš jit na kontrolu? určitě bych to dr řekla a pokud máš jít až za nějakou dobu, tak bych možná zkusila mu zavolat a zeptat se aspoň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
19.1.11 18:32

no prave ja to mam od te doby co mi vysadily ten gynipral vis??z nemocnice me pustily cca pred tydnem a po vysazeni jsem ho mela bily ten hlen ale posledni tri dny je opravdu takovy zeleny..volala jsem do porodnice dneska a ty me odpalkovaly tim ze to bude nejaky znet a td…ale ja si myslim ze zanet vypada jinak jak jsem rikala nesvedi to nezapacha vubec nic jen to proste ze me jde …volala jsem dneska se znamou a ta mi rikala ze to muze byt ta barva tim ze je spatna plodova voda ze se ten hlen mohl zbarvit podle plodove vody vis.. :-( nevim ale ster mi brali v patek a sestricka se divala do karty a mam to pry dobre ze nemam nic tak uvidime no…v patej jdu do poradny na krev protoze mam hrozne vysoke testy zlucnikove a skrz ty jatra vis..tak uvidime …ale docela me zklamali ze mi rekly ze to bude zanet… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
19.1.11 18:47

nooo to oni někdy umí být tak ohromně milí, když tam člověk volá :roll: tak uvidíš, pátek je za chvíli, to se snad nic nestane. Pohyby cítíš normálně? Kdyby se tam mimču nelíbilo kvůli plodovce, tak bys snad pozorovala i nějaké jiné změny…víc nebo míň by se hýbalo apod…nevím no-své ani z okolí podobné zkušenosti nemám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí