Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
včera mě přítel blýsknul než jsme šli do Kaufu,mysleli jsme,že je to poslední foto.
když byly ty bolesti. ![]()
jééé konečně nějaká normálně vypadající těhulka
před kterou se nemusím stydět. U nás na diskuzi to je samá modelka ![]()
taky přidávám jednu fotku z asi úterka…to jsem byla 35+2tt
NOO TOHLE JE TAKY Z TOHOTO TÝDNE.TU JE VIDĚT JAK JSEM OTEKLÁ A TO MÁM 116KG NABRANÉ. ![]()
já jsem při malém nabrala 20kg a dost mi taky zůstalo
teď mám zatím nahoře 8,5
jéé já při Jardovi 30kg,20mizůstalo a tedka 17kg..estihla jsem zhubnout nebo jsem kojil až do 3 let a hned jsem zapadla.
teĎ se dívám, že sis založila diskuzi, kde hledáš maminy z Hradiště-tak to mám asi tak 30km
kamoška rodila v Hradišti, byla docela spokojená.
fakt?já před 3.5 lety to byla stará tedka je to v novém.Ale doktoři budou určo stejní. ![]()
no ona před necelým rokem. No víš co-všude se najde nějaký blbec-v Kyjově jsem taky naterfila od každé profese na jednoho-jedna blbá PA-ta mě teda štvala dost a modlila jsem se, když už jsem na tom sále byla tak dlouho, abych tam ještě vydržela do střídání směn a nerodila s ní-no-porodila jsem hodinu před střídáním, ale u toho samotného porodu už byla v pohodě a dokonce mě pochválila, jak jsem to nakonec zvládla. ale že mi před tím celý den neřekla, co se mnou vůbec bude-jestli mě budou posílat ještě dom nebo vyvolávat nebo císař nebo co vlastně…a když už to na mě po těch dvou dnech konečně přišlo a já už neměla sílu se ani natáhnout pro mobil, tak mi ho ani nepodala…můra jedna. To samé jeden doktor byl docela hrubý při vyšetřování, to docela i bolelo. No a pak jedna dětská sestra byla taky taková můra-malý byl dva dny v inkubátoru a v noci mě ani nezavolala na kojení, prdli mu jakýsi klasicky kulatý dudlík obřích rozměrů, takže on už pak jiný nechtěl a když se nechtěl přisát k bradavce, protože jsem je měla hodně nalité, takže byla slitá s celým prsem (což mi ale řekla až jiná sestra)-tak byla taky docela hrubá a bylo mi docela proti srsti, jakým způsobem přimáčkla tomu malému hlavičku k tomu prsu-připadalo mi to zacházení taky takové hrubé. No ale jak říkám-na takového blbce může člověk narazit všude. Jinak jsem tam byla spokojená. Na pokoji jsem taky měla štěstí na holky, s tou jednou jsme doteĎ velké kamošky a navštěvujeme se, už mi hodněkrát pomohla a poradila…no kdo ví, na koho narazím teď.
tak my máme po dnešní kontrole snad nejhorší zažehnáno
v noci jsem si ted vyzkoušela první poslíčky-od malého to neznám, ale nebyly naštěstí nějak extra silné, no ale na nevyspání to stačilo.
A vůbec mi i ráno byla tak celkově jaksi blbě, ale na kontrole ok.
CS4, otevřená pro prst, takže malinký postup, ale nic dramatického, takže tento týden bysme měli určitě vydržet a pak už to může být kdykoli.Je ireálná šance, že ji donosím až do termínu, ale to je samozřejmě těžko odhadnutelné. No vysadili jsme hořčík, tak uvidíme, jak se to pohne. Teď navečer mě taky pobolívalo břicho a trochu tvrdlo-moc příjemné to nebylo, samozřejmě malý zrovna v tu chvíli neustále něco potřeboval…no v sobotu jde manža asi do práce, takže budu muset povolat mamku, aby se došla chvíli věnovat malému nebo si ho nejlép vzala ven nebo k sobě, páč celý den s ním sama už fakt nedám. Ale jsem ráda, že mě uklidnil. Od příštího týdne už to bude ok, takže jsem klidná-teď ať už si klidně porodím-sbalená jsem, postýlku a kolíbku teda ještě furt nachystanou nemám, ale už je k tomu aspoň svolný
takže to snad taky doladíme…no už ať je to za mnou, už mě to nebaví
když jsem dneska čekala na toho doktora a viděla, jak si zrovna tatínci chodí s autosedačkama pro miminka, tak jsem jim i záviděla, že už to mají za sebou ![]()
Noooo au ž zase začíná zlobit bříško…to si myslím užiju bez toho hořčíku
jestli má být tohle denně opravdu nakonec až do termínu, tak mě asi trefí.
A jak to vypadá s vama holky?
V moči bílkoviny,vysoký tlak,otoky doktor mě poslal ve čtvrtek na rizikové tak tajně doufám,že by mi to mohli vyvolat,malý má 3.30kg tak je celkem macek.Poslíčky mám furt a taky stále škytá ebo tvrdne břicho. ![]()
ojojjj
že by preeklampsie??? nooo tak to si asi pohlídají a jestli se to nezlepší, tak asi vyvolají. Tak ať všechno dobře dopadne ![]()
Brusek píše:
ojojjjže by preeklampsie??? nooo tak to si asi pohlídají a jestli se to nezlepší, tak asi vyvolají. Tak ať všechno dobře dopadne
aj bych vyvolání už brala
děkuji
no to ti věřím a to máš termín ještě až týden po mně
taky už bych to někdy nějaradši měla za sebou. Ale teď se mi od včerejška udělalo jaksi až tak podezřele dobře-tak mi bezvadně mi ještě v tomto 3. trimestru nebylo. Nebýt toho zavazejícího břicha…tak teda když jsem dýl na nohách, tak mě pak bolí záda, ale jinak mi není absolutně nic. Až je mi to podivné
No tak uvidíme, jestli je to jen dočasné zklidnění nebo nějaké „ticho před bouří“ ![]()
Postýlku jsme včera smontovali, teĎ ji jdu umývat a povlíkat…tak můžem klidně rodit.
Brusek píše:
no to ti věřím a to máš termín ještě až týden po mnětaky už bych to někdy nějaradši měla za sebou. Ale teď se mi od včerejška udělalo jaksi až tak podezřele dobře-tak mi bezvadně mi ještě v tomto 3. trimestru nebylo. Nebýt toho zavazejícího břicha…tak teda když jsem dýl na nohách, tak mě pak bolí záda, ale jinak mi není absolutně nic. Až je mi to podivné
No tak uvidíme, jestli je to jen dočasné zklidnění nebo nějaké „ticho před bouří“
Postýlku jsme včera smontovali, teĎ ji jdu umývat a povlíkat…tak můžem klidně rodit.
já už mám vše tak měsíc nachystané a jarda nikdy postýlce nespal naučila jsem si ho u sebe..Tedka se mu postýlka líbí nové hračky,kolotoč tak tam občas vleze.